Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преместване на фреза

Интересуват ме шлайфовете в частност.

Коментар

Първоначално публикуван от валкиса Преглед на мнение
      Интересуват ме шлайфовете в частност.
      Утре ще цъкна снимки.
      Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Не били плоски шлайфове а за цилиндрични детайли. Объркал съм се.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091251.jpg
Прегледи:1
Размер:85.1 КБ
ID:5735275Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091159.jpg
Размер:105.1 КБ
ID:5735276Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091146.jpg
Размер:125.0 КБ
ID:5735277Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091101.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5735278Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091039.jpg
Размер:118.1 КБ
ID:5735279Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091031.jpg
Размер:95.6 КБ
ID:5735280Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161123_091027.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5735281

Коментар

Благодаря ти много .

Коментар

Желязото е в бокса само че бокса пострада малко:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161124_172330[1].jpg
Размер:109.2 КБ
ID:5735357Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161124_172245[1].jpg
Размер:88.2 КБ
ID:5735358Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161124_172233[1].jpg
Размер:116.2 КБ
ID:5735359 оказа се че цялата инсталация е подменена без пакетните ключове. Утре ще и вържа жиците да видя как е.

Коментар

Препоръчайте ми стругарски отрезен нож със сменяема пластина,имам проблем със рязането и заточването на ножове за това искам да е със пластина.

Коментар

Аз си запоих твърдосплавна пластина на кобалтов нож и си реших проблема с рязането.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                  Препоръчайте ми стругарски отрезен нож със сменяема пластина,имам проблем със рязането и заточването на ножове за това искам да е със пластина.
                  Ако със стандартен нож(правилно заточен) имаш проблем,то и със такъв със сменяема пластина няма да можеш да работиш.Най-вероятно имаш луфтове във напречното подаване на супорта,и от там рязко "захапва" и троши ножките.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    Ако със стандартен нож(правилно заточен) имаш проблем,то и със такъв със сменяема пластина няма да можеш да работиш.Най-вероятно имаш луфтове във напречното подаване на супорта,и от там рязко "захапва" и троши ножките.
                    Аз си го купих точно защото и аз не исках да точа. Работех си и преди да си оправя напречната шейна. Родих се - вчера рязах тръба фи55x11.5, без разширения на един пас (макар и с ръчно подаване). Ножа е с ширина на среза 3мм реже до фи 60мм (или 65 беше,. не знам). Някъде из форума се бях и изфукал какъе в точно, но понеже не е например Sandvik или друга известна марка, макар че е много качествен, всичко за него се продава на официална магазинска цена. Самия държач е евтин, но продаваха пластините само на кутийка от 10 броя и хич не бяха евтини.

Ще се опитам да изровя поста...
                    Последно редактирано от sparkybg; 24-11-16, 21:23.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Преместване на фреза

Ще съм ти благодарен. А какво ще кажете за тези https://www.olx.bg/ad/kobaltov-nozh-...tml#9ea668b8fc https://www.olx.bg/ad/prorezen-otrez...tml#9ea668b8fc На кобалтовите се налага заточване нали?
                      Последно редактирано от perdeee; 24-11-16, 21:58.

Коментар

Мисля че напречното ми подаване е добре,проблема е че не мога да заточвам ножа,как ли не пробвах но резултата е противоречив и за това искам да е с пластина за да си спестя главоболието.

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                          Желязото е в бокса само че бокса пострада малко...
                          А с какво ще почистите ръждата от направляващите?
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Коя ръжда и от кои направляващи?

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                              Ще съм ти благодарен. А какво ще кажете за тези https://www.olx.bg/ad/kobaltov-nozh-...tml#9ea668b8fc https://www.olx.bg/ad/prorezen-otrez...tml#9ea668b8fc На кобалтовите се налага заточване нали?
                              Налага се заточване, да. Имам и такова. Имам и същото, но с пластина, на върха на която се "нанизва" малка сменяема пластинка. Ама след покупката на оня от снимката си стоят в шкафа.

По битаци и разни магазини от сорта понякога излизат отрезни на Sandvik на не лоши цени.

Общо взето с 99.9% от времето работя с въпросния отрезен, един държач на Sandvik за триъгълни пластини (ползвам пак на Sandvik), и една борщанга ма Iscar. Имам и български държачи и други борщанги, ама тия ги отвяват с много. Истинско удоволствие е да се работи.

Ей го държача за триъгълни пластини, заедно с любимата ми пластина на Sandvik. На това му пускаш 2мм стружка, 2 десети подаване и не ги усеща. Няма и грам отбиване:

Пластината:

Като я вкараш в режим, ей такъв финиш докарва:

Снимката на борщангата се мъдри някъде из форума, ама не мога да я намеря. Сравнена с български син нож със сменяема пластина, при едни и същи условия може да копае поне двойно повече на всеки пас, рабити и в двете посоки (ляво и дясно подаване), и се гъне от напрежението сигурно поне 3 пъти по-малко.

Аз и друг път съм казвал - лигльо съм и това ми е просто хоби. Но до сега нямам купен марков инструмент за струга и фрезата, за който да съм съжалявал после. Тъкмо напротив.
                              Последно редактирано от sparkybg; 24-11-16, 23:49.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                                Коя ръжда и от кои направляващи?
                                От направляващите за напречниа ход на фрезата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X