Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Преместване на фреза

Много се измъчих с детайла защото заради неправилно заточения ми нож никога не отнема колкото му подам,отбива и отнема когато влиза в отвора и когато излиза пак отнема поне 4-5 стотни,а и на разстъргващата ми глава едно деление отнема 0.02 в диаметър което допълнително ме затрудни при уточняване на размера но все пак в краина сметка всичко е ОК. Това е ножчето което успях да сътворя за зегер каналите Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170521_214646.jpg
Прегледи:1
Размер:266.9 КБ
ID:5754646 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170521_214835.jpg
Размер:238.3 КБ
ID:5754647 . А това е опита ми за заточване на борщангата. Незнам дали се вижда на снимките но винаги когато се опитам да заточа някой нож,при работа върха му става така. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170521_215237.jpg
Размер:200.7 КБ
ID:5754649Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170521_215333.jpg
Размер:211.0 КБ
ID:5754648Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170521_215120.jpg
Размер:218.7 КБ
ID:5754650. Сигурно съм се изложил много,но ще се науча някои ден,важното е че имам огромно желание и вие ми помагате страшно много за което съм ви безкраино благодарен.
    Последно редактирано от perdeee; 21-05-17, 22:55.

Коментар

Според мен по-добрият вариант е борщанги с канал за ножа под ъгъл, спрямо оста и сечение 6Х6 ,за да може ножа да стига дъното на обработваемия детаил .Пък и кобалтовите ножове(6Х6) се оформят по-лесно(четрите в дясно по средата на снимката).Правиш им какъвто фасон искаш. Ако ли ти трябва за нещо по-твърдо ,слагаш видиран нож (трите в дясно долу на снимката) оформен както ти се иска . Същите ножове(вложки) си ги ползуваш и за борщанга за струга със съответния държач ,за позициониране на ножодържача на струга..Може да ползуваш и стругарски нож за вътрешно разтъргване, като предварително си оформил задната част на тялото като борщанга със съответния р/р за твоята разтъргваща глава.Тези борщанги съм си ги правил сам от 40Х стомана и вече доста години служат безотказно.За малки и плитки отвори Ф10 и малко отгоре ползувам двупер фингер заточен едностранно.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170522_122856.jpg
Размер:414.7 КБ
ID:5754718
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Това откъртване на пластината, аз го получавам като врътна в обратна посока и ножа е допрян в детайла.
        Другия вариант е като вадиш ножа то детайла в спряло положение и пластината да се сурка по детайла.

Коментар

Интересното е че накрая при уточняване на размера при подаване на едно деление примерно не взема нищо когато влиза а взема когато излиза,три пъти подавах по едно деление и не иска да отнема при влизане,изкарвах го при спряно въртене а накрая когато реших да го изкарам докато върти отне всичките 6 стотни,та ми е интересно защо при подаване 2 или 4 стотни примерно не иска да ги отнеме когато влиза в детаила а го прави когато излиза,неправилно заточен нож ли е причината или нещо друго? Наистина може и да съм счупил върха на щангата при това вадене при спряло положение.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
            Интересното е че накрая при уточняване на размера при подаване на едно деление примерно не взема нищо когато влиза а взема когато излиза,три пъти подавах по едно деление и не иска да отнема при влизане,изкарвах го при спряно въртене а накрая когато реших да го изкарам докато върти отне всичките 6 стотни,та ми е интересно защо при подаване 2 или 4 стотни примерно не иска да ги отнеме когато влиза в детаила а го прави когато излиза,неправилно заточен нож ли е причината или нещо друго? Наистина може и да съм счупил върха на щангата при това вадене при спряло положение.
            Не ти отнема нищо, защото не ти е остър върха на ножа. За такава стружка от порядъка на стотни, пък и не само, ножът ти трябва да е с много остър режещ ръб, и със съответните градуси затиловки.
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Благодаря,а има ли някъде където ги има тези градуси на заточване на различните видове ножове за да добия някаква представа за резултата който трябва да получа? Със свредлата вече се справям доста прилично но е време да се науча и да си заточвам ножове,за струга имам няколко ножа със сменяеми пластини и не ми се е налагало да заточвам поне за сега но ето че сега ми се наложи и нямам представа какъв резултат трява да получа.

Коментар

Тези би трябвало да ти свършат работа

http://studopedia.info/7-76742.html
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Благодаря,а има ли някъде където ги има тези градуси на заточване на различните видове ножове за да добия някаква представа за резултата който трябва да получа? Със свредлата вече се справям доста прилично но е време да се науча и да си заточвам ножове,за струга имам няколко ножа със сменяеми пластини и не ми се е налагало да заточвам поне за сега но ето че сега ми се наложи и нямам представа какъв резултат трява да получа.
                  Някой дори да ти даде примерни градуси,то няма как да ги хванеш.Истината е,че ножът трябва да бъде затилован правилно и със остър режещ ръб,особенно ако уточняваш отвор и гониш 2-3 стотни инак се хлъзга и не отнема.Като захапе вече си извън размер.За грубо и бързо отнемане се пилва леко режещият ръб така,че да има пътечка около 0,1мм,за бронз се точи още по изчанчено,инак става като едра резба,като ниските участъци са под стотна.
                  Трябва да идеш при някой който да ти покаже,да ти намести ръчичките на шмиргела и обясни кое и как се прави и защо.Със снимки и писане трудно ще с получи.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Здравейте,имам нож за рязане със сменяема пластина и с него си режа безгрижно детайли до ф50 но ми се наложи да режа по голям диаметър детайл и тогава се появи проблема че нямам с какво да го отрежа,бихте ли споделили с какво режете детайли с големи диаметри примерно ф 80-100 и повече?

Коментар

С ножовка.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        С ножовка.
                        Или с лентоотрезна машина.До Ф-80-90мм може и с отрезен нож заточен и затилован правилно,като ширината на среза е в порядъка на 5-6мм.Ако е по-малък рисковаш да се скърши,а и фирата е голяма спрямо лентоотрезна.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

С голямата ъглошлайфка, също става.
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Аз така и го отрязах с ъглошлайф,донесаха ми един универсал ф160 и ми се искаше да му направя фланец и тогава възникна проблема с какво да го отрежа но явно начина със някакъв отрезен нож отпада и ще си го режа със шлаифа.

Коментар

Тая фреза не я ли преместихте?
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз така и го отрязах с ъглошлайф,донесаха ми един универсал ф160 и ми се искаше да му направя фланец и тогава възникна проблема с какво да го отрежа но явно начина със някакъв отрезен нож отпада и ще си го режа със шлаифа.
                                Не съм много запознат, но фланеца за универсала, мисля че трябва да е от чугун.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X