Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.

До съфорумците с фрези, трябват ми две планки 134мм х 85мм и две 85мм х 85мм, челосани от всички страни дебелина на материала 8-10мм, материал без значение алуминии или черна стомана, естествено срещу заплащане.

Коментар

Някакви особени изисквания към челосването ли има, та не ги поръчваш резнати на лазер?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми няма изисквания при челосването, трябваше да са шлайфани /челосани/, че сглабям едно CNC, и искам да е красиво.
        За тези 4 планки в нашия край ми искаха цена 55-60лв за работа с мой материал. Тук ако те видят че си на зор режат ти главата с цената, затова питах в форума, по-добре човек от тук да ги вземе парите. Планките са поръчани вече. Благодаря

Коментар

Здравейте,
          да не отварям тема дали мога да намеря някъде челюсти за универсал тос 100 мм ?
          Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от sonsee Преглед на мнение
            Здравейте,
            да не отварям тема дали мога да намеря някъде челюсти за универсал тос 100 мм ?
            Благодаря
            Питай Румбата в тая тема :
            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=209134
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Преди време си купих една делителна маса/казаха ми,че е руска/ няма дискове за делене,а има около самата маса нониус с градуси и на ръкохватката също има нониус с два градуса разделени на минути.Някой колега работил ли е с такава маса и как може да се дели с нея?
              Следващия път ще вдигна и снимки на масата.Предварително благодаря за отговорите.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                Преди време си купих една делителна маса/казаха ми,че е руска/ няма дискове за делене,а има около самата маса нониус с градуси и на ръкохватката също има нониус с два градуса разделени на минути.Някой колега работил ли е с такава маса и как може да се дели с нея?
                Следващия път ще вдигна и снимки на масата.Предварително благодаря за отговорите.
                Без делителен диск ще си строго ограничен от към прецизно делене,ако е за "горе-долу" може да пробваш градусите и нониуса на самата маса.Редно е да се знае 1:към колко е масата,или колко оборота на ръкохватката трябва да превъртиш за един оборот на масата?
                Примерно е 90/1,всяко число което се дели на 90 без остатък може да делиш прецизно(пряко делене).Например 90:9=10,90:18=5,90:15=6 и така нататък.Ако трябва да разделим на 6 равни части 90:6=15,означава,че трябва да завъртиме ръкохватката 15 оборота и да я фиксираме,след като сме пробили или нарязали отвор или зъб,така повтаряме докато стигнем първият,трябва да съвпаднат идеялно.Намери начин да фиксираш ръкохватката винаги в едно и също положение,инак се губи точността.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря колега за мнението което ми даваш.Доста пъти съм я въртял,но нито веднъж не я засякох колко към едно е.Това със застопоряването на ръкохватката е добра идея поне ще мога да деля точно в някакви граници.

Коментар

Дискове могат да се направят лесно на CNC. Аз бих вървял в тая посока, ако ще ползвам масата за прецизно делене.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Дискове могат да се направят лесно на CNC. Аз бих вървял в тая посока, ако ще ползвам масата за прецизно делене.
                      Имам два ръчно произведени с делителни отвори от двете страни,повече не бих си го причинил,страшно пипкава работа е.Някъде бях качвал снимки от производството.На CNC би трябвало да е песен.

P.S.Ръкохватката трябва да е задължително фиксирана и винаги да застава на едно и също место,инак ще има разминаване при деленето.Когато е с делителен диск се фиксира в отвор определен от ножицата и е по-лесно.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Имам два ръчно произведени с делителни отвори от двете страни,повече не бих си го причинил,страшно пипкава работа е.
                        Ако не е на CNC е пипкава работа, да. На CNC програмата ще е 30-ина реда преко сили, и на всичкото отгоре ще стане по-точно.

Коментар

Можеш ли да качиш някоя снимка .

Коментар

Първоначално публикуван от sonsee Преглед на мнение
                            Здравейте....
                            Колега, изчисти си кутията с ЛС, че не мога да ти отговоря на питането

Коментар

Чиста !

Коментар

Бих могъл да помогна с CNC, но ще ми е необходим чертеж или 3D модел.
                                В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X