Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оксижен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оксижен

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
    Само дето бутилките са на 15атм.
    Само дето Италианците пък и не само те работят с бутилков ацетилен кой знае от кога ,майка изпитана работа!Уточнение ацетилена гърми над една атмосфера!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Само дето Италианците пък и не само те работят с бутилков ацетилен кой знае от кога ,майка изпитана работа!Уточнение ацетилена гърми над една атмосфера!
      Ами и българите работят с бутилиран ацетилен още по комунизма.Верно внос ама то и сега е така.Да ацетилена се саморазпада с голяма скорост при налягане над 1атм. но в газообразно състояние. В бутилките той е разтворен в ацетон,и освен това и наличието на пореста материя в бутилката ,налягането малко се променя към 15 бара.
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Ами и българите работят с бутилиран ацетилен още по комунизма.Верно внос ама то и сега е така.Да ацетилена се саморазпада с голяма скорост при налягане над 1атм. но в газообразно състояние. В бутилките той е разтворен в ацетон,и освен това и наличието на пореста материя в бутилката ,налягането малко се променя към 15 бара.
        Бара или Атмосфери и колко кофи налягане/майтап УИЛИ/
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Бара или Атмосфери и колко кофи налягане/майтап УИЛИ/
          ??? Ти сериозно ли?? Кви кофи? Е кажи колко разликата между bar/atm. че аз явно се бъркам с много..

Коментар

Е кажи колко разликата между bar/atm. че аз явно се бъркам с много..
            Мижава. 0.987

Ама ацетилена сигурно предпочита да му казват налягането в барове, ако случайно споменеш атмосфери - сърди се и гърми.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Физична атм.0,987,Техническа атм.1,02 към 1бар.Айде че утре требва да се бачка!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Мижава. 0.987

Ама ацетилена сигурно предпочита да му казват налягането в барове, ако случайно споменеш атмосфери - сърди се и гърми.
                Хората навсякъде обръщат голямо внимание на тези неща, особенно когато става въпрос за нестабилна газова среда или газ!Техническа атмосфера 1,02 КЪМ 1 бар , е това 02 може да ти изяде главата при нестабилните газове!Заварил съм с окси стълба до луната мой човек знам му кътните зъби и требва да е така, защото в сервиза си заварвах до апарата,в крайна сметка практиката е най важна!
                Последно редактирано от faster; 23-04-12, 00:38.

Коментар

Сигурно, ама потърси из интернет как се съхранява в бутилките. Пълни са с ацетон и пореста маса, и може да са наблъскани до 275psi, или около 19 бара. Ацетилена е разтворен в ацетона. Порестата материя е за да не се образуват големи газообразни участъци.

Информация има бол. И тоя метод на съхранение и транспортиране на ацетилена е измислен преди повече от век - 1906г.

Ето информация (малко парче от многото такава):
                  http://www.aga.com/web/web2000/com/w...ry_Acetylene_1
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Начина на съхранение е ясен ,не ровя в интернет за неща които са ясни ,с такъв ацетилен съм работил навън!Ставаше въпрос за малките разлики.19 бара са ,килопаскал 1900,хектопаскал19000,паскал1900000! Имам конвертор за преобразуване на работни единици налягания, свързано е работата ми от преди.Паспортчик съм на тръби и съдове под налягане електроженист, едно време 89год. започнах с оксижен,после елжен,аргон само с СО2 не съм работил много - не ми допада ,но ако се наложи!Практиката е най важна всичко друго е божлаф важно е кво излиза под ръкохватките и дали ще го приемат!

Коментар

Начина на съхранение е ясен ,не ровя в интернет за неща които са ясни ,с такъв ацетилен съм работил навън!Ставаше въпрос за малките разлики.19 бара са ,килопаскал 1900,хектопаскал19000,паскал1900000! Имам конвертор за преобразуване на работни единици налягания, свързано е работата ми от преди.Паспортчик съм на тръби и съдове под налягане електроженист, едно време 89год. започнах с оксижен,после елжен,аргон само с СО2 не съм работил много - не ми допада ,но ако се наложи!Практиката е най важна всичко друго е божлаф важно е кво излиза под ръкохватките и дали ще го приемат!
                      Колега малките разлики наистина объркват много работи.Но специално говорейки за ацетилена (че и за повечето газове)тази разлика от две стотни е пренебрежимо малка.По принцип в техниката е прието бара и атм да се смятат за приблизително равни. Има редуцил вентили с манометри за ацетилен разграфени в bar. и такива в atm. И досега не съм видял такъв на бутилка разграфен в стотни от бара или атм. Ти видял ли си? Ако не си защо изобщо отвори на въпрос това че писах бар а после атм??
                      А след като начина на съхранение е ясен защо писа че бутилките са пълни под 1 атм. С това не искам да се заяждам или нещо такова! Просто да излезне истината наяве.
                      П.С.Надявам се не се засягаш!
                      Последно редактирано от joe007; 23-04-12, 22:38.

Коментар

Ми аз съм ти написал - 275psi. Или мислиш че там, дето пълнят бутилките, ако ги напълнят на 280psi ще се затрият. Със сигурност критичната точка на налягането е доста над това, като минимум 10-15%. Тъй че двете стотни са безпредметни. Нищожен процент примеси в сместа могат да докарат отклонение на тая критична точка с доста над цитираните няколко стотни.

Коментар

Колега малките разлики наистина объркват много работи.Но специално говорейки за ацетилена (че и за повечето газове)тази разлика от две стотици е пренебрежимо малка.По принцип в техниката е прието бара и атм да се смятат за приблизително равни. Има редуцил вентили с манометри за ацетилен разграфени в bar. и такива в atm. И досега не съм видял такъв на бутилка разграфен в стотни от бара или атм. Ти видял ли си? Ако не си защо изобщо отвори на въпрос това че писах бар а после атм??
                          А след като начина на съхранение е ясен защо писа че бутилките са пълни под 1 атм. С това не искам да се заяждам или нещо такова! Просто да излезне истината наяве.
                          П.С.Надявам се не се засягаш!
                          Няма за какво да се засягам,всичко става от първият ми пост .Там става въпрос за апарат бутилка затворена система който работи под една атмосфера.След това почваме темата с компресирания ацетилен в бутилки- изпитанията са до 52бара-53 атм.Недоразумение кво да правиш! Поздрави! /виж нагоре апарат бутилка/

Коментар

Я да изровя брадясалата тема от прахта малко. Докараха ми по неведоми пътища малко съкровищенце - окомплектован оксижен с две около половинметрови бутилчици за кислород и ацетилен /?/ на преносима стойка. В кислородната бутилка има малко нещо. В ацетиленовата няма никой. Ходих на Сточна гара и срещу ОМЗ. И на двете места не щат да ми напълнят бутилката поради нещо си. Предлагат ми неизгодна схема с техни бутилки /от големите/ под наем. Не ме кефи.
                            Пробвах естествено да ползвам пропан-бутан. После прочетох тая тема. Бях чувал и преди , че не става ама око да види. Е видЕ.

Имам електроженче и телоподаващо. И газови горелки разни. Но си има случки заради които ми се иска да си работи преносимото оксиженче. Най малкото ще ми е забавно да се понауча как работи и ......

Днес ми дойде на акъл, че форума знае Фсичко. Та да питам - кажете или къде да си заредя бутилчицата или да си купя неква с някакво гориво подходящо за заварки. Аз се сещам само за едни в Ротенбергер - подобни на голЕм дезодорант. Май ще ида утре до там да разпитвам ако се сетя.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

В България никой не зарежда (пълни) ацетилен в бутилки. (поне аз незнам)
                              Всичко е внос с оборотни такива.
                              Провери преди да купуваш от ротенбергер адската смес, която е вътре каква темперарура вдига. Да не се окаже, че е колкото пропана. Сместа трябва да бъде 1:1 кислород : горим газ, щото оксижена е предвиден да работи така (инжектора му).
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                Я да изровя брадясалата тема от прахта малко. Докараха ми по неведоми пътища малко съкровищенце - окомплектован оксижен с две около половинметрови бутилчици за кислород и ацетилен /?/ на преносима стойка. В кислородната бутилка има малко нещо. В ацетиленовата няма никой. Ходих на Сточна гара и срещу ОМЗ. И на двете места не щат да ми напълнят бутилката поради нещо си. Предлагат ми неизгодна схема с техни бутилки /от големите/ под наем. Не ме кефи.
                                Пробвах естествено да ползвам пропан-бутан. После прочетох тая тема. Бях чувал и преди , че не става ама око да види. Е видЕ.

Имам електроженче и телоподаващо. И газови горелки разни. Но си има случки заради които ми се иска да си работи преносимото оксиженче. Най малкото ще ми е забавно да се понауча как работи и ......

Днес ми дойде на акъл, че форума знае Фсичко. Та да питам - кажете или къде да си заредя бутилчицата или да си купя неква с някакво гориво подходящо за заварки. Аз се сещам само за едни в Ротенбергер - подобни на голЕм дезодорант. Май ще ида утре до там да разпитвам ако се сетя.
                                От доста години работя с пропан - бутан и кислород с пернишка горелка . Работи си перфектно за нагряване и запояване с различни припои на на медно - месингова основа включително и чист месинг с боракс . Отдавна не заварявам метали с оксижен защото не ми се е налагало . Някой ден като наминеш към работата ще ти покажа . Имам и заводски апарат за високо налягане чисто нов ама нямам калциев карбид . Кислород без излишни въпроси и дървени оферти да ползваш техни съдове под наем пълнят на люлинската станция . Ако си нямаш работа донеси цялото апаратче да го преслушам . Обикновено малките номера горелки работят слабо на пропан - бутан .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X