Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оксижен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Оксижен

Първоначално публикуван от Нейчо Наков
    Интересува ме откаде мога да закупя части за да си направя оксижен.Маркучи има навсякаде,но ми трябва горелка,бутилка за кислород и манометрите за бутилката.Чух също че вече ацитилена се продава и в бутилки като пропанбутана,вярно ли е и откъде може да се намери.Това ми трябва за лепене не за рязане
    Имам два ацетилен генератора малък и голям, но не са оборудвани.

Коментар

Имам познат който прави горелки от неръждаема стомана. Заради по различната конструкция работят с няколко стотин градуса в повече. Ако те интересува ще те свържа.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Купих вече телоподаващо MIG-180,сега издирвам малка бутилка за СО2 за да бъде мобилно-ако някои има идеи..............
        LZ1NBN

Коментар

Ами абонирай се там където ги зареждат, плати си депозит и само ги подменяй като свършат - така правят повечето.
          Подкарахте ли устройството да питам аз, малко офтопик, щот в другата тема съм обещал да не пиша, да не нервирам местното население.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Ами абонирай се там където ги зареждат, плати си депозит и само ги подменяй като свършат - така правят повечето.
            Подкарахте ли устройството да питам аз, малко офтопик, щот в другата тема съм обещал да не пиша, да не нервирам местното население.
            Сега па кого си издразнил бе

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
              Първоначално публикуван от quadra
              Сега па кого си издразнил бе
              Ами чакам да подкарат супер-пупер нЯщото дет се кара с вода, ама вече повече от половин година нищо не става, хем беше супер просто три тръби на кръст... Ама хората взеха че си повярваха и се палят като им кажа че са ги разиграли...Та се разбрахме да не ги нервирам излишно, ако го направят ще си върна думите назад публично...ама нещо не ми се вярва да стане
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

AAAAAAAAAA
                сещам се, това явно е темата за боята от пръдня Сигурен съм че някой ден ще стане. Всяко нещо с времето си.

Коментар

Гаранция ще стане, ама няма да представлява това което искат да сложат
                  Ще е нещо толкова сложно че скъпотията му ще го обезсмисли заради това че няма да може да се изплати от икономиите през времето на живот на автомобила...

Коментар

Първоначално публикуван от Нейчо Наков
                    Купих вече телоподаващо MIG-180,сега издирвам малка бутилка за СО2 за да бъде мобилно-ако някои има идеи..............
                    Аз ползвам бутилки от пожарогасител - имам 2 малки които съм купил на килограм от пункт за изкопуване на метали за 5-10лв. - 100-тина лева са новите, на едната кранчето се развали и сега дебна за "нова" ако искочат повече ще ти зема една, ма в Софето скраповете ще дадат...
                    VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                    SXS-Restorations 0886513079
                    Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

До: Оксижен

Относно гърменето на оксижени правени с вътрешни гуми има един случай в Бугас,тъй наричания Димо заварката в квартал Комлука остана без гараж и повече не помирисва ацетилен.
                      DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

От: Оксижен

Здравейте, преди седмица се спука тръба за хидравликата на трактора и я занесох на майстор. Човека я запои с твърд припой, но не беше нещо сложно/поне от моита гледна точка/. Аз разполагам с някакво оборудване и искам да се консултирам с практикувалите този занаят, да ли си заслужава да се занимавам. Освен с това по снимките разполагам и с бутилка за кислород. Не ми се занимава с карбит/ацитилен/ въпреки, че имам и генератор - вижда ми се опасно, ще ползвам евентуално пропан-бутан.
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от DemonS Преглед на мнение
                          Спецовете казват че не можеш да държиш ацетилен в бутилка!!!
                          При налягане над 0.2 MPa той се самовзривява. В краен случай, когато това наистина се налага, той се разтваря в ацетон под налягане 1.5 MPa, който се всмуква в пореста маса (най-често кизелгур) и всичко това се държи в стоманени цилиндри. Имаше една фирма (в Казичене или Герман ), която предлагаше ацетилен в бутилки. Тъкмо взех да си мисля, че са му намерили цаката и цялата работа завърши с взрив. Даваха го дори по телевизията.

Иначе трябва ти бутилка за кислород и редуцир вентил, за бутилката се плаща наем, вентила ти е към 120 кинта новите. Иначе ацетилена не ти трябва на бутилка, демек под налягане. Ще си направиш ацетиленов генератор от някой варел. Има много високо топлинно число ли му казваха, не знам със сигурност и при горелката се получава смес 1:20 в полза на кислорода. Тва за рязане.
                          Не се хвърляй на скъпи накрайници ако не са титаниеви, ама ме съмнява да намериш такива в БГ. Иначе всичките горят и си имат един определен ресурс.

Иначе моя съвет е: ако не ти се налага постоянно да режеш релси, избягвай оксижена.
                          Тук малко бъркаш колега, има го в бутилки и още как. Последно работих с ацетилен в Холандия и Германия. Там странно защо избягват пропана Да не би да е заради по-високата температура която се постига с ацетилен.......знам ли

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                            Здравейте, преди седмица се спука тръба за хидравликата на трактора и я занесох на майстор. Човека я запои с твърд припой, но не беше нещо сложно/поне от моита гледна точка/. Аз разполагам с някакво оборудване и искам да се консултирам с практикувалите този занаят, да ли си заслужава да се занимавам. Освен с това по снимките разполагам и с бутилка за кислород. Не ми се занимава с карбит/ацитилен/ въпреки, че имам и генератор - вижда ми се опасно, ще ползвам евентуално пропан-бутан.
                            Съживяваш стара и много опасна тема.Ако някой реши по нея да си направи инсталация за ацетиленово заваряване има голяма опасност да се взриви.Самото заваряване съвсем не е толкова просто,колкото ти се е сторило,казвам ти го от опит.Баща ми има около 20 години стаж като ,,парнаджия'',та и аз около 5 покрай него.Какъв ти е генератора?Фабричен или правено ,,ламбе''?Тия глупости с пожарогасителите и вътрешните гуми са крайно опасни.Задължително трябва да имаш воден предпазител на ацетиленовия маркуч ,иначе ако ,,върне''...не ми се мисли.Ако ще заваряваш, ти трябват бренерите от втората снимка.Това от 5 та снимка е ,,резак'', т.е. служи само за рязане.

За всички желаещи да си направят сами ,,ламбЕ'':
                            Намирате свестен ,,U''-образен воден затвор,с отдушник задължително.,,Балон'' за въздух от някой камион,на който се изрязва едното дъно.Вътре по средата се заварява тънка арматура,на която се закачва после кошничката с карбида.Варел,в който после се потопява ,,ламбЕто''Водния затвор се заварява за здравото дъно на балона(от там минава ацетилена).Купувате си чифт маркучи,свестен бренер и сте готови.Кислородната бутилка и редуцирвентил за нея са по подразбиране.

Успех
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

За резака знам - дори го ползвах. Генератора е заводски от едно време - не ползван/забравих да го снимам/, но запознати с това дело ми казаха да го изхвърля защото имал голям разход. Но пак да повторя с карбит не ми се занимава, ако ще правя нещо ще бъде с пропан бутан.
                              п.п. В генератора има книжка като тази за горелките, като ходя до село ще я взема и сканирам.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                                За резака знам - дори го ползвах. Генератора е заводски от едно време - не ползван/забравих да го снимам/, но запознати с това дело ми казаха да го изхвърля защото имал голям разход. Но пак да повторя с карбит не ми се занимава, ако ще правя нещо ще бъде с пропан бутан.
                                п.п. В генератора има книжка като тази за горелките, като ходя до село ще я взема и сканирам.
                                С пропан-бутан заварки не можеш да правиш,повярвай ми.
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X