Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оксижен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оксижен

Здравейте, колеги. Искам да напомня, че всяка бутилка има възрастови ограничения. Лично аз, преди да се опитам да пълня каквото и да е, бих заверил бутилките. Знаете за какви налягания иде реч. Друг е въпроса, че у нашенско и презаверяването става срещу някой лев. Моля, не считайте това за заяждане а за припомняне на реалиите.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Зависи къде ходиш да се проверяват. Ако бутилката не е над 40 години я тестват и си минава спокойно. Така преди време ми провериха бутилка дето беше на границата на годините /2-3 преди да навърши пенсионна /. Един нов кран и си в играта. Проверките са за по 10 години. Всъщност преди две-три седмици ми се наложи да си взема за аргон, ама не намерих и отнесох една за СО2. Голяма греда, никъде в региона няма къде да ти я изпитат, щото нещо не са им подновили/взели лиценза и май на всякъде е така, нз?! Добре че беше тяхна бутилка и ми смениха крана а принципно на всяка смяна на кран трябвало да я тестват /въпреки че бутилката е годна и даже е почти нова- на някакви си 5-6 години/. Та ако знаех това, щях да си купя една от магазина, то щото ми излезе почти толкова. В момента си заслужава само нова с нов кран и за съответния газ.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Ако си нямаш работа донеси цялото апаратче да го преслушам . Обикновено малките номера горелки работят слабо на пропан - бутан .
        С оглед на това, че до сега само съм гледал как се заварява с такова - не мога да кажа нищичко смислено. Малка е горелката май. И слабичко грее. Стопява тел. Но заварка дори на дребен детайл - йок. Не че се занимавах много време де. И очила такива не съм си взел..... та се отказах бързичко. Днес ще ида до онази фирма да го разпитам собственика - познат ми е. Ако даде смислена схема ще съобщавам.

Иначе какво да те занимавам? Като го гледам уредчето си има всичко за което е писано тука. Редуцири, защитни клапани на маркучите, горелката е без видими следи от злобна употреба .... бутилките са старички. Ще ги мина на проверка та да е по-сигурна работата. Но с ацетилена май си е греда по принцип.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Жоро, ацетилена не може да се сгъстява повече от 2 бара. Или там някъде, после се саморазпада, и вече имаш нещо друго, а не ацетилен.
          В бутилки се продава, но разтворен в нещо(дали не беше ацетон...), и така в една бутилка се вкарва доста повече ацетилен отколкото ако го сгъстиш до 2 бара.
          Естествено бутилките не могат да се допълват както кислород или СО2. Поръчваш си от фирма доставчик на технически газове, и ти носят.
          Другия начин е с генератор, ама е трудно с карбида...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Но си има случки заради които ми се иска да си работи преносимото оксиженче. Най малкото ще ми е забавно да се понауча как работи и ......
            Според мен си ползвай кислород и пропан-бутан. За заваряване не е удачно, но за запояване с припой е екстра.

Коментар

Такаааа. Понапазарувах.

Продадоха ми "МАРР" газ. В бутилчица размер - като от най-малките пожарогасители за кола. Съдържа 400 гр. 99,5% пропилен ако мога да се доверя на това колко правилно съм разчел гръцкия надпис. На човешки език е написано само че ме грози глоба от 500 000 щ.д. и/или 5г. пандиз ако реша да пълня повторно бутилката. Собственика каза , че без кислород температурата на пламъка е 2400С а със - 3100С и била същата като на ацетилена. Налягането в бутилката - 9 атм. и нямало нужда от редуцир а само от кранче. И некви тарикатски очила ми дадоха. Сега с трябва да дочакам да се прибера довечера и да нагаждам кранче за шишето. Че иначе излизаше пресолено такова.
              Последно редактирано от Жоро Нешев; 10-06-13, 10:34.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Човек, купи си една туристическа бутилка за пропан бутан, те са с кранче и не ти трябва ни редуцир, ни нищо. С такова нещо само си хвърляш парите и пълниш гушите на тия. Това нещо без кислород става само да си пърлиш прасето.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  Човек, купи си една туристическа бутилка за пропан бутан, те са с кранче и не ти трябва ни редуцир, ни нищо. С такова нещо само си хвърляш парите и пълниш гушите на тия. Това нещо без кислород става само да си пърлиш прасето.
                  Кислород има. Обаче понеже никой не е споделял до тук да е работил с нещо различно от ацетилен и пропан-бутан реших , че мога да дам 20 лв. за пробата. Хората твърдят, че си е равностойно на ацетилен. Ще го видим. Само дето аз с ацетилен и изобщо с оксижен не съм работил до сега. Та някой от клуба на знаещите ако реши , че му е интересно - да заповяда да пробва.
                  0888932647

Коментар

Добре де, а защо не си набавиш едно ВИГ-че и да приключиш с драмата? Или някой да ти донаправи електрожена до ВИГ. Трябва ти един шланг с кранче, една бутилка с аргон (дето го пълнят навсякъде) и си готов.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      Кислород има. Обаче понеже никой не е споделял до тук да е работил с нещо различно от ацетилен и пропан-бутан реших , че мога да дам 20 лв. за пробата. Хората твърдят, че си е равностойно на ацетилен. Ще го видим. Само дето аз с ацетилен и изобщо с оксижен не съм работил до сега. Та някой от клуба на знаещите ако реши , че му е интересно - да заповяда да пробва.
                      Само ацетилена става за заваряване, всякакви други газове са единствено за рязане и запояване. Тук в Бг имаме щастието да е разпространен пропан-бутана и да е на тънка цена. Няма смисъл да се набутваш. Проблема не е в температурата, а в това че окислява шева, докато при ацетилена има неутрална зона.

Коментар

Ще ви казвам и двамата бе. На фестивала в Суходол например строших носач на бъгито. Бях довлякъл там генератор и телоподаващо. И не стана заварка като хората. Слаб е генератора. И не навсякъде може да се носят тези. Оксижена и на мотора мога да го кача и къде ли не да стигна на теория в този му вид. И да ми спести бая главоболия. В този смисъл дори и кисела заварка върши работа временно. Отделно си има разни проклети ръждиви сглобки по МПС-та дето по нЕкой път искат сериозно топлене. Абе приложения си има оксиженчето. Не ми трошете хатъра сега. И така цялата скъпотия /бутилки, редуцири, клапани, горелка/ ми е дошла без пари. Сега за едно шише газ за 20 лв нЕма да се дам. Пак казвам - напазарувах вече. Номера е сега някой дето наистина разбира да дойде и да оцени как работи тва чудо на МАРР газ. Или пък някой дето го е ползвал и му знае характера да каже аргументирано .....
                        0888932647

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0142.jpg
Прегледи:1
Размер:57.0 КБ
ID:5491161

Коментар

И аз искам такова камионче

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              С оглед на това, че до сега само съм гледал как се заварява с такова - не мога да кажа нищичко смислено. Малка е горелката май. И слабичко грее. Стопява тел. Но заварка дори на дребен детайл - йок. Не че се занимавах много време де. И очила такива не съм си взел..... та се отказах бързичко. Днес ще ида до онази фирма да го разпитам собственика - познат ми е. Ако даде смислена схема ще съобщавам.

Иначе какво да те занимавам? Като го гледам уредчето си има всичко за което е писано тука. Редуцири, защитни клапани на маркучите, горелката е без видими следи от злобна употреба .... бутилките са старички. Ще ги мина на проверка та да е по-сигурна работата. Но с ацетилена май си е греда по принцип.
                              При мен работи господ бог на газо - пламъчното заваряване . Не съм аз аз съм му наместника на земята човека е с над 45 години стаж като заварчик всички методи . На драго сърце ще ти обясни и покаже някои неща ако искаш . С него сме единствените оцелели в работата пазители на старата технология и двата оксижена Редовно им се молим и покланяме като си спомняме старите времена когато беше нормално в двора да ти гръмне самоделния генератор като забравиш да почерпиш с водица водната защита или като си метнеш фаса
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А ако знаеш какво става като си изтръскаш карбидната каша във външната тоалетна!
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X