Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оксижен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оксижен

Значи работата отива към майсторене на генераторче с карбид. Само дето и бидоните с карбид в Асеновград са по 100кг.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      ....метилацетилен-пропадиен
      http://en.wikipedia.org/wiki/Methylacetylene-propadiene_gas.....

Благодарско !

Ше земеш да ме засрамиш . Аз уйкипедията я чета само кога стане въпрос за Пръмова - Кунева , или да сравня данните от енциклопедията от Татово време със сегашната "актуализация" на историята .

Ама може да почна да правя справки и с техническа насоченост ...макар че като гледам оскъдните данни за тази газова смес ... може и да съм си прав до известна степен

Във всеки случай няма да е лошо Жоро Нешев да направи една проба на черна стомана (или да даде бренера на некой дето е в час ) , щото съм леко скептичен , че този газ ще има "сила" за това , ама да видим...

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      ....Значи работата отива към майсторене на генераторче с карбид. ....
      Най-големия смях и същевременно най-големите фойерверки и най-големите сакатлъци , които съм срещал и чувал в заваръчния фолклор са свързани именно с измайсторени самоделки- генератори. Затова : умната ! ...или по-скоро : не правете това в къщи !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Има и по-детайлно описание
        ма ти искаше формулата ))
        а аз по химия съм зле

http://en.wikipedia.org/wiki/MAPP_gas
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На времето на сточна гара продаваха и калциев карбид на килограм . Бутилките за ацетилен са два размера единя е голям колкото кислородните другите като от пожарогасител . Сиат имаха една политика дават големите само ако харчиш повече от определено количества месечно иначе ти дават малка . На времето по тази причина спрях да взимам ацетилен от тях малката обикновено не стигаше за кърпене на една кола и свършва в най неподходящия момент . Ацетилен генератор се прави лесно и имаш газ когато ти трябва .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            ....Има и по-детайлно описание
            ма ти искаше формулата ))
            а аз по химия съм зле

http://en.wikipedia.org/wiki/MAPP_gas....
            Ами на мен формулата ми беше почти достатъчна .

Сега като прочетох и подробностите (пак благодарско ! ) , само се потвърдиха горните ми съмнения : тая работа не е за заваряване на стомани , освен ако няма да се ползва за асмалък или огради за гробници.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А сакатлъците ставаха защото масово се работеше без водни предпазители, направо маркуча към горелката.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                тая работа не е за заваряване на стомани , освен ако няма да се ползва за асмалък или огради за гробници.
                Да. За стоманите си има и бая по-ефтини варианти. И повечето са електродъгови /ако мога да се изразя така/. Аз експриментирам главно щото ми е забавно и не съвсем без значение , щото понякога се налага да се постопли нещо, а пропановите горелки не достигат такива температури. Честичко ми се налага да си споявам медни тръбички и все съм ползвал калай до сега.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Значи, ще трябва да се разтърсиш и за боракс и месинг на тел. Това при положение, че си сътвориш елементарно генераторче с кошничка за карбида.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Ето една подсказка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img072.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5493068
                    Из "Златния телец"

Коментар

• От: Оксижен

Генераторчето го отлагаме за неопределен период от време. Стиропорената къщичка само това и требе.... Бутилка с ацетилен също няма да има изглежда. За сега оставам в разкрачен стоеж до поява на остра нужда от въпросния капризен газ. Прочетох от горните линкове , че имал навика да прибягва към взривна полимеризация кат го притеснят. Не го ща.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За запояване на мед и производните му сплави пропан - бутан като горивен газ е достатъчен . Има готови медно - фосфорни припои на пръчки .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Възможно ли е запояването на неръждавейка с твърд припой? Познати газо-пламъчни заварчици дават противоречиви мнения. Преди време пробвах, но не се получи от първия опит и се отказах.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                            Възможно ли е запояването на неръждавейка с твърд припой? Познати газо-пламъчни заварчици дават противоречиви мнения. Преди време пробвах, но не се получи от първия опит и се отказах.
                            Сега вече стана интересно. Щото неръждавейки бол по състав и качества. Припоища също бол. И флюсове много ..... Май ще ти искат анализно свидетелство на всичкото за да получиш твърд отговор.
                            0888932647

Коментар

Обекта беше горната част на пералня Рига , припоя сребърен с малко съдържание на сребро/за запояване на медни тръби/.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                                Да възможно е! Желателно е просто припоя да е с повечко сребро. Да речем над 30%.
                                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X