Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • С такъв лист без работещ THC ще имаш кошмарни срязове на места защото ще стане на вълни немонуемо...То и самата скара отдолу няма.как да е еднакво равна а и особено като порежеш ще стане ръбава заради порязванията и от плазмата и ще криви още повече тънкия лист.С две думи без THC забравяш за големи детайли от тънка ламарина! Аз друго направий и съм много доволен.С два профила над масата си укрепвам детайлите и става много добре особено ако са от по дебел материал Аз всъщност подкарах както трябва THC то с движени в двете посоки по Z но до 15-17А мощност на плазмата.Нагоре спира да работи адекватно...

    Коментар


    • Е то това е за тънка ламарина, точно каквото трябва да е. Лошото е че на по голям ампераж не си го подкарал. Какво му трябва за да тръгне? Аз мислих да да взимам с размери 1,5/3м рутер ама явно няма смисъл... Ама вие ще кажете все пак?? 🤔

      Коментар


        1. Ами незнам,някои колеги казваха че нямат яд с него,дали моя не е дефектен или пък не се разбира с плазмата/hypertherm powermax 45xp/ още не съм разбрал но има решения.Самата маса няма.общо с него.такаче ако си решил взимай.За Големия ампераж се првдполага че няма да режеш кой знае колко големи детайли такаче за там.може и без THC.На мен ми се получава с чудесен резултат.Такаче взимай ще го бориш тва THC после
        Последно редактирано от stanio.turbinata; 08-11-19, 23:39.

        Коментар


        • Ще взема един лист на теста преди да я купя да видим как се справя и то 1.5мм. Но на тая цена друга такава маса няма...Колега ти каква програма използваш за чертане?

          Коментар


          • Първоначално публикуван от phantom_ Преглед на мнение
            ... Това ТНС не е ли само за тънки ламарини?...
            Това ТHC е част от системата за следене на разстоянието от върха на горелката до повърхността на ламарината . И респ. осигурява на постоянно такова . Казано с други - осигурава равномерна дължина на дъгата .

            Ся, ако режеш парчета ламарина - наистина това следене не е толкова същестено , защото термичните деформации са малки . Обаче то ако пък режещ парчета - рутера ти е за х@й.

            Ако режеш лист ламарина , то по време на рязане дори дебелина 4 мм. се деформира , така че THC- то си е необходимо.
            Аз до този момент съм сменил 4 броя през годините . В последно време въпросния Сергей ги поусъвършенства (образно казано) , та година и половина - две вече откак нямам проблеми . Но аз имам добър електрончик и принципно обрахме до минимум негативите по цялата система .

            Един съвет от мен : ако си решил да купуваш - разходи се до Рз и виж първо какво прави . Човекът е разбран , ще ти обясни и ще ти направи демонстрация .
            Между другото , аз утре съм в Рз пак във връзка с тези неща - сменям плазмата . За ужас на повечето участници тук - ще куплирам рутера с трансформаторна плазма , 100А.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

            Коментар


            • E щом още не си го зарязал тоя рутер значи върши работа Проблема при мен е че имам едно помещение което не е готово и сега ако го взема докато започна работа на него ще му изтече гаранцията Но в най скоро време ще отида до Разград да говоря с човека и да направим един тест и с моята плазма.

              Коментар


              • Каква ти е плазмата?...а по принцип аз само.не разбрах,има ли как да забавиш фий рейта на пробиването на отвори а останалия сряз да си е бърз и как да не опипва материала на всяко пробиване?

                Коментар


                • Ако някой е решил да си прави сух филтър (с протупване чрез обратна струя сгъстен въздух) то мога да помогна с насоки как да оразмери дебит, необходима филтърна площ и т.н.
                  Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от stanio.turbinata Преглед на мнение
                    Каква ти е плазмата?...?
                    На предната страница има линк към нея, китайска е. До колкото четох важното е да не прави смущения и торка е на й важен в случая. Относно този изсушител за въздух явно и без него може но сигурно качеството на сряза е по зле. Тук където ми режат в момента нямат изсушител и за това си мисля така. Относно на колегата изсушителя, може ли някаква схема за направата му? И още нещо, какви размери рутер е идачно да си взема? Стандартните размери на листите нали са 1х2м? Аз мисля да взема по голямата машина 1,5х3м удачен вариант ли е?

                    Коментар


                    • За изсушителя...От мен да знаеш...С него и без него ВСЕ ТАЯ! Усетих го след като рвших да пробвам без него...никаква разлика!Моя е DryTec с капацитет на изсушаване два пъти повече.от необходимия ми,но никаква разлика...Нито.в сряза,нито в живота на консуматива...спрях да го включвам отдавна....по назад има снимки на 14мм материал.как съм.го.срязал,е там е без изсушител...2х1 са работните и ходове.но реално имаш повече примерно около 2100х1100мм демек имаш.едни 10см повече.които стигат идеално за материал 2000х1000мм ...Видях плазмата ти и от сега ти казвам че ще имаш ядове с нея...Имам подобна 45А/уж/ пак с високочестотно палене и когато я вързах за масата е така са шоуто вярно се заформи шоу...В момента в който се запалеше дъгата,мишата спираше да работи и в повечвто случаи и клавиатурата...Монитора започваше да прескача и компа забиваше...Без рестарт нямаше управия...Понякога самия драйвер откачаше.и забиваше в една посока без възможноат за контрол повече...Пълен ташак са тия китайци...забрави.за нея ако.искаш CNC плазмена система...Колегите по назад са фо обяснили,-трябва ти пилотна дъга!..Има китайци с такава но определено.не е от тази...
                      Последно редактирано от stanio.turbinata; 13-11-19, 23:01.

                      Коментар


                      • Ами не знам за плазмата трябва да се пробва, аз го гледах чена изпитанията снимките на Сергей са с точно такаваплазма, но като се пробва ще се разбере. А относно изсушителя както писах и по рано, тука при нас не ползват такъв и си работи.

                        Коментар


                        • Здравейте! Наскоро и ние се сдобихме с манипулатор от CNC Systems Разград. Плазмата е 70А монофазен китаец на Viki Lux.(наясно съм , че не е много умен избор но целта за в бъдеще е някоя А серия на Thermal Dynamics) . Целта на закупуването на машината е с бизнес насока. Като лазерен оператор , плазменните системи са новост за мен и тепърва настъпвам в работата с такива. Първо - браво на колегата stanio.turbinata , вдъхва надежда , че и с този "гаражен" манипулатор нещата все някак си може да се получат. Евала и на всички мастъри който не се двоумят да осветяват тъмният и бодлив път дето сме хванали Така като цяло се бъзикам с машината , но е ясно че с нейната ръкохватка нещата няма да станат (макар , че на обучението ми казаха ,че добре режела но аз тук не съм съгласен). Търся , търся и не мога да открия подходящ CNC бренер за моя китаец. Ако някой има за продан , или инфо за като кординати или име на фирма която би ми свършила работа би бих безкрайно благодарен ако сподели.Ето това е плазмата https://viki-max.com/shop/plazma-za-...t-70-viki-lux/ Таргета е 1-1.5мм цинк , 3мм неръждавейка и черно колкото хване. Масата ще бъде с водна вана (че тия тънкажи как измятат) подготвили сме и някаква аспирация , компресора е 170l/h 50 литров и той китаец. за сега върши работа но тъй като има още доста време докато са преместим в готовото хале място няма и ще трябва да се задоволим с 60 квадрата и монофазен ток. Замислил съм и една щуротийка от сорта на 2 машини в едно но да видим първо ще я докарам ли до по качествен срез въобще тая чудесия.За сега ще съм благодарен на всякакво инфо за тези Разград-ски творения и най вече пустият му бренер .Да допълня от Пловдив съм Поздрави !

                          Коментар


                          • Тази машина изглежда подозрително, с шланга от плазмата ли си ? Ако искаш звънни един тел. и аз съм в Пловдив, може да пием кафе . 0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

                            Коментар


                            • 70А монофазна плазма още по дефиниция изглежда подозрително. Горелката е 80 или 90А, ако помня добре, но силно ме съмнява машината да може да вдигне повече от 50 реални. С 16-те ампера бушон според описанието в сайта, няма да ги вдигне със сигурност.

                              При 50 реални ампера повечето инсталации имат ясно видими проблеми. Конкретната горелка иска и доста въздух за възможностите си. Има я и в прав вариант като за машина в еBay.
                              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                70А монофазна плазма още по дефиниция изглежда подозрително. Горелката е 80 или 90А, ако помня добре, но силно ме съмнява машината да може да вдигне повече от 50 реални. С 16-те ампера бушон според описанието в сайта, няма да ги вдигне със сигурност. ....
                                Не е и необходимо да ги вдига . Според това, което колегата обяснява, че ще реже - 50 реални ампера са му предостатъчни .
                                За "инсталацията" няма никакъв проблем.

                                Първоначално публикуван от KPD30 Преглед на мнение
                                ... на обучението ми казаха ,че добре режела но аз тук не съм съгласен...
                                То дали горелката е за ръчно рязане или за машинно - разликата е в дизайна и в цената . Качеството на среза е еднакво .

                                Ама друго е важно . Ако горелката е с високочестотна запалка - на обучението казаха ли ти за бъговете в компа ? И респ. начините за предотвратяване . Щото там е слабото място на драйвъра.

                                Последно редактирано от Vlado_Ts; 10-12-19, 15:37.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X