Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Много интересна и обучителна тема. Благодаря на Владо че ми я посочи. Понеже и аз мисля да взема една от изработените в Разград а нямах ни най малка представа от това,темата ми погона да направя избора си понеже за тая цена няма да намеря такава друга машина(цпу). До колкото подразбрахще трябва да се поокрепи тук там че масите били халтави. Друго какво трябва да се направи колеги? Имам една китайската плазма уж 70А( https://www.olx.bg/ad/plazma-za-ryaz...2-ID7PILz.html) но дали ще върши работа?

    Коментар


    • Първоначално публикуван от phantom_ Преглед на мнение
      Много интересна и обучителна тема. Благодаря на Владо че ми я посочи. Понеже и аз мисля да взема една от изработените в Разград а нямах ни най малка представа от това,темата ми погона да направя избора си понеже за тая цена няма да намеря такава друга машина(цпу). До колкото подразбрахще трябва да се поокрепи тук там че масите били халтави. Друго какво трябва да се направи колеги? Имам една китайската плазма уж 70А( https://www.olx.bg/ad/plazma-za-ryaz...2-ID7PILz.html) но дали ще върши работа?
      Аз все се заканвам, че ше спирам вече да давам акъл , ама ...

      Значи , като начало : за какво си решил да купуваш рутер ? Хоби гъдел , или за бизнес ? Щото е важно , за да знаем на какъв език да си говорим .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

      Коментар


      • Принципно за лично ползване, но може и услуги да извършвам защо не? Тук при нас е доста скъпа услугата(3.60лв/м)и се чудя дали да не извършвам и услуги за да си избия кинтите. Аз за мойте нужди за около година съм платил около 2км рязане. Има ли смисъл според вас?Според мен има дори и за мойте нужди само. Но все пак искам да чуя и вие какво ще кажете? При вас колко е цената на услугата, на метър или на минути е таксуването?
        Последно редактирано от phantom_; 04-11-19, 20:14.

        Коментар


        • Цена на метър за какво ? Рязане на салам, диня, баница или 16мм ламарина ?
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

          Коментар


          • До 5мм над 5мм повече черно 😉 а неръждавейката май беше по 4,80 за 3мм ламарина

            Коментар


            • Скъпо е , в кой град си ? В малък град трудно ще изкараш пари от това, особено с полуработеща машина.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

              Коментар


              • Не е лоша машината,но наистина има нужда от доработка...и водна маса задължително!Точноста и обаче и особено повтаряемоста и са малко на късмет Въпреки,че доста точни неща рязах,но и доста не точни...Но все пак това е плазма...не лазер...неможе да се очакват чудеса...THC -то и е пълен ШИТ!!!Мани в "рекламата" му кво пише... Изключил съм.го отдавна....

                Коментар


                • Града е малък но пък в съседния по-голям няма въобще такава машина все още.На вас щом са свършили работа на мен няма ли да могат? Владо на теб новата машина какви пари ти излезе?
                  Последно редактирано от phantom_; 05-11-19, 16:03.

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от phantom_ Преглед на мнение
                    ... Владо на теб новата машина какви пари ти излезе?
                    На мен новата ми излезе в левове

                    Както е известно : китайските другари произвеждат 2 типа машини : тип "скъпи" и тип "Инструменти от Лидл" .

                    Сега : механизираното рязане има 2 главни предимства спрямо ръчното :
                    - точност и повтаряемост на резултатите
                    - производителност

                    От тук трябва да тръгнеш . Да не се окаже, че една "ръчна" плазма със съответните шаблони ще ти върши по- добра работа ?

                    ..щото рутера .... първо : като "частно лице" , тип хоби , или като фирма ?

                    Частно лице , в работилницата - ок . . На тоя - услуга за 5 кинта , на оня - за 50 ...Ама спомена че става въпрос за малък град. Това значи че доносниците са достатъчни , за да те наклепат където требе ...

                    ..ако пък си "като фирма" - влизаш в друг филм : при първото посещение от Органите на Инспекцията по труда ( а то ше стане , вЕрвай ми! ) - или глоба , или предписание ( с последваща глоба) .

                    .. та първо трябва да си направиш сметката .

                    Що се отнася до това дали туй дето ти пиша е неква досада и респ . : "абе я дай директно мнение , като го имаш рутера ..." : ами аз преди и на Станьо Турбината му писах , ама не слуша . И затова сега си е изключил THC-то . Пък как следи по Z и изобщо как работи .. знам ли ... Ама важното е да има водна вана ...


                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                    Коментар


                    • За тея пари и на мен да ми върши работа ми стига,а всяка услуга ще е +,не знам но така мисля. За разкрой на два листа ламарина с мойте детайли ми вземат около 500лв с вкл. Ламарина в цената.И друго да попитам, можете ли да ми кажете по лесна програма за чертане? И друга примерно от снимка(лого) да го превръща в чертеж?

                      Коментар


                      • Първоначално публикуван от stanio.turbinata Преглед на мнение
                        Не е лоша машината,
                        Това ТНС не е ли само за тънки ламарини?Доколкото четох в коментарите ви по рано нали някакви волтажи трябваше да се настроят.

                        Коментар


                        • Привет.Владо е прав според мен.И аз се бях засилил в тая посока,но размислих и се отказах.Нещата не приключват с купуването на машината,а едва започват.Относно програмата: от corelDRAW по лесна не знам.Не знам дали я владея и на 20%,но ми върши работа.Може би трябва да потърсиш повече фирми дето предлагат услугата разкрой на листов материал.За проекта от снимките получих оферти до 6 пъти по високи,без включен материал.Това е от 10мм ламарина с габарит 1500х1000мм и ми струва 520лв с материала,без ДДС.Рязано на лазер.

                          ПП.За съжаление и на новата платформа на форума,качването на снимки е като на космически кораб....

                          Коментар


                          • На мен ми трябва за тънко колега до 3мм по принцип. Аз търсих и фирми във Варна и там много много не им се занимава с 2-листа матерял. Затова и си мисля че имат достатъчно работа.А за програмата аз съм ползвал ауто кад но сякаш е малко тежка и сложна програма.

                            Коментар


                            • Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

                              .............. ами аз преди и на Станьо Турбината му писах , ама не слуша . И затова сега си е изключил THC-то . Пък как следи по Z и изобщо как работи .. знам ли ... Ама важното е да има водна вана ...

                              Ами ще ти кажа как...никак!Затова голями листове изобщо не режа засега...За фланците които правя сещащ се за малка площ няма как да се изкриви чак толкова че да се прецака сряза...А и все пак говорим за 8-10-14мм....Ламарина тънка гледам да не е повече от парче 500х500мм ...А и когато е тънка не я брига много вертикалността на сряза хахах такаче засега не съм усетил нужда от THC честно казано...И незнам,защо се шегуваш за водата,но наистина с нея разликата е огромна особено когато режеш в малко помещение като мен....

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от stanio.turbinata Преглед на мнение

                                ..А и когато е тънка не я брига много вертикалността на сряза хахах такаче засега не съм усетил нужда от THC честно казано...
                                Не можах да те разбера колега,но мисля че чак толкова на тънка ламарина вертикалноста на сряза не е от значение.На мен би ли ми правила проблем ламарина 1.5мм 2х1м? А и колегата Владо по рано беше писал че е реже тонове на месец с тоя рутер и не е споменавал за особен проблем с това..

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X