Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

здравейте,наскоро си купих плазма,китаиска cut40,доста добре работи ,до 7-8мм без проблем,но я закьсах с консумативите,ако някои може да помогне откаде да си ги набавя моля да помогне

Коментар

Имам консуматив! Обади ми се!
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        Имам консуматив! Обади ми се!
        A за горелка AG-60 имаш ли?

Коментар

Ела с консуматива и е много вероятно да ти се усмихне щастието!
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          0889 522 036

Коментар

помощ за самоделна,малка координатна маса cnc .масата я направих,xyz си работят нормално,пробвах я с драйвери на основата на tip120 ,без контролер под дос turbocnc позволява използването на компа като контролер .пробвана е и с котролер и драивер на основата на l298 l297 под windows софта е kcam.искам да поставя плазмена горелка,но нямам идея как да подьржам растоянието между горелката и материала примерно 1мм.тьрся някакво по елементарно решение,ако някои има идеи ,да казва

Коментар

Западните фирми поддържат разстоянието с капацитивен датчик, но не съм навлизал повече в дълбочина на въпроса.
              Управлението на цнц-то работи без да е включена плазмата или когато и тя е включена?
              Питам защото плазмата вкарва много смущения и бъгва системата от високите напрежения с които работи. Помисли добре по идеята за защита на електрониката в управлението - екеранирани кабели, кондензатори за филтри и др.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от jordannn Преглед на мнение
                помощ за самоделна,малка координатна маса cnc .масата я направих,xyz си работят нормално,пробвах я с драйвери на основата на tip120 ,без контролер под дос turbocnc позволява използването на компа като контролер .пробвана е и с котролер и драивер на основата на l298 l297 под windows софта е kcam.искам да поставя плазмена горелка,но нямам идея как да подьржам растоянието между горелката и материала примерно 1мм.тьрся някакво по елементарно решение,ако някои има идеи ,да казва
                Какви са размерите на плота! Един мм. е много малко, плазмата , с която работя позволява разстояние до детайла около 4мм. Но при работа на инверторна плазма със CNC задължително трябва запалването на дъгата да е контактно! С HF запалване на дъгата , компютъра се побърква. Моята плазма беше с HF запалване и ходих във фирма "DEL" , та ми е направиха с контактно палене - е че трябва да се смени горелката - то е ясно! А иначе с електрониката и механиката по оста Х съм готов , ама нямам време за У.

Коментар

засега работи без да е пусната плазмата,само движа горелката по кордината. Чертая в dxf или plt формат и после в g-код,освен че не мога да регулирам разстоянието м/у горелката и метала,губя и от размера на масата защото ползвам стандартна а не права горелка,за защита досега не се бях замислял,но това в по кьсен етап

с високчестотна запалка е,арастоянието може да не е 1мм,но така или иначе трябва да следва повьрхноста на някакво фиксирано растояние
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-03-11, 06:37.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                    Западните фирми поддържат разстоянието с капацитивен датчик, но не съм навлизал повече в дълбочина на въпроса.
                    Управлението на цнц-то работи без да е включена плазмата или когато и тя е включена?
                    Питам защото плазмата вкарва много смущения и бъгва системата от високите напрежения с които работи. Помисли добре по идеята за защита на електрониката в управлението - екеранирани кабели, кондензатори за филтри и др.
                    С някакъв безконтактен датчик за разстояние, ако в реално време. Иначе можеш предварително да "опипаш" детайла по контура преди самото рязане и да запаметиш къде колко е било разстоянието.

...а пилотната плазма е задължителна, както и засичането кога плазмата е запалена и кога - не.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

това с ,,опипване'' на детаила ми се струва малко трудно.за датчика си прав ама не занам какьв ще е и дали ще се управлява от софта,или ще е отделен елемент,

Коментар

това с ,,опипване'' на детаила ми се струва малко трудно.за датчика си прав ама не занам какьв ще е и дали ще се управлява от софта,или ще е отделен елемент,
                        Опипването не е никак трудно. Въпрос на прост "опипващ" датчик, и малко софтуер, който да го чете, стига да можеш да си го напишеш. Въпроса е че не е правилното, защото губиш двойно повече време.

Ама, дори и правилния вариант да избереш, при който датчик следи детайла в реално време докато горелката работи - ако в софта няма предвиден такъв датчик, ще трябва да се дописва, отделно дето ще трябва и да се набави нужния хардуер.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вземи MACH3. Просто пиши в гугала. На сайта на ARTCAM има демо версия и описание на програмата заедно с настройките. Пробвай с Z home и Z limit. Това ми идва на ум. Просто с някакъв краен изключвател , когато действителното разстояние стане по- малко или по-голямо от настройката / + или -Z лимит/ , софта би трябвало де върне горелката в Home позиция. Само не съм сигурен , дали ще трябва да се пишат макроси за да стане автоматично това действие.
                          Последно редактирано от stilnik; 26-03-11, 09:25.

Коментар

Предварителното опипване става, но не е много добра идея, защото при един по-дълъг срез, метала се нагрява достатъчно и започва да се криви (ако не е фисиран добре навсякъде) и ще те излъже за разстоянията.
                            Незнам как си решил проблема със захващането, но не би трябвало да имаш ограничаване на размерите от това че горелката не е права.
                            Мисли задължително за защити, защото "антенния ефект" при плазмата е много сериозен проблем!!! Ако не изгори управлението, то поне ще ти се отрови живота от бъгове.
                            Управлението го сложи задължително през развързващ траф. Филтри - където се сетиш.
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            0889 522 036

Коментар

Имам и пълнофункционален mach3 на руски, най уместно ми се струва в крайна сметка да сложа индуктивен датчик.
                              Мислех за някакъв по прост вариант както колегата stilnik каза за изключвател ,но ми се струва Че и така няма да стане.
                              Те всичките ми оси имат датчици за начална и крайна позиция,а бе в главата ми е каша,между другото форума е много як.
                              И има проекти и идеи по които човек лесно може да се запали. Когато дойде време за тестовете ще снимам,само дано не се взривя.
                              Благодарности на aig за електродите

Коментар

Ето ти идея - правиш втора чашка около дюзата, примерно с 5 крачета с височина 3-5мм. Тая чашка е на лека пружина и стърчи примерно 2-3мм сперямо нивото, на което трябва да е дюзата. Към тая чашка можеш да сложиш или позиционен (инкрементален) датчик, или просто изключвател. По тоя начин чашката се влачи по листа, като обхваща дюзата от всички страни, та да е сигурно че независимо от това какво режеш, все някъде ще се подпре.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 13 потребители онлайн. 0 потребители и 13 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X