Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
    Имам въпрос относно работното напрежение на машините. На тази, която е само MMA режим напрежението е 72V, а на другата TIG/MMA напрежението съответно е 18/28V. Не е ли по-добре в MMA режим напрежението да е около 70V? В смисъл такъв, че на този етап по-често ще използвам ММА режим, а TIG не толкова и за това се чудя дали ще е проблем.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:35633-obiavi-7083387_3_800x600_rev008.jpg
Прегледи:1
Размер:146.9 КБ
ID:5500902
    Uo - 60-80V е напрежението на празен ход
    U2 - са работни напрежения
    Какво толкова притеснително има!?
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Всички сте добре дошли!!!!
      Ще ви посрещнем с удоволствие!!!
      Молбата ми е само да убедя Данчо да възстанови проекта....
      Аз за демото мога и с прототипа, ама далеч по-добре е Данчо да си каже тежката дума на конструктор. Днес - утре - ще го убеждавам!
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Нещо не чатнах какво точно искате да направите... т.е. да използвате високочестотното палене за запалване на базични електроди ли?
        Моите снимки...
        https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
        https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
          Нещо не чатнах какво точно искате да направите... т.е. да използвате високочестотното палене за запалване на базични електроди ли?
          Да. Работи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Uo - 60-80V е напрежението на празен ход
            U2 - са работни напрежения
            Какво толкова притеснително има!?
            Усетих се 5мин след като написах поста, че е така
            ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Сдобих се с ММА инверторче! Китайското 200А
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00011.jpg
Размер:118.9 КБ
ID:5502390Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00012.jpg
Размер:142.0 КБ
ID:5502391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00013.jpg
Размер:144.5 КБ
ID:5502392
              Работи много добре Аз го сравнявам с трансформаторен електрожен де. Много лесна пали електрода е не лепи(аз доста електроди съм прее.ал така че съм им свикнал). Вех го от същия търговец, които зарежда тези от Хасково. Имаше и варианта TIG/MMA но куплонзите за кабелите му бяха най-малкия вариант. На този на снимката са средния вариант на куплонга.
              До сега бях пипал за по един електрод такъв електрожен и не съм имал възможност да обърна внимание на особеностите. Сега вече виждам на живо по-силния провар на основния метал в права полярност и как електрода се топи по-бърза в при обратна Чувствам се като малко дете!
              Максимално на този етап го натоварих за около час заваряване с електроди 4мм на 150А и няма проблем. Основно ще го използвам за монтажна дейност с електроди 2,5 и 3,25, и то с крадка продължителност на заваряване, за това се спрях на този електрожен.

Коментар

Не го жали. Ако е читав вариант си работи без въобще да го мислиш. Ако се преумори евентуално ще му се пусне защитата, и толкоз. Но ПВ-то му е достатъчно голямо и това се случва рядко, предимно при проблемна инсталация и падове на мрежовото напрежение, където при същите условия трансформаторния работи съвсем отвратително. Като не е натоварен на предела си дори трудно ще усетиш проблемна инсталация.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито. Безпроблемна работа дълго време ти желая. Дано се окаже читав.
                  И като начало май ще трябват нови кабели. Тези са МНОГО икономично отрязани най-много 1.5метра
                  Как стои въпроса с гаранцията? Има ли официална гаранционна карта?

Една молба - как се усеща на максимален ток, има ли 200А или не. Най-добре е да се мери ама...ако имаш възможност
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Честито ,безпроблемна ,успешна и доходна работа ти желая!
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Мерси за пожеланията
                      Днес какъв майтап стана Имам трансформаторен електрожен с демонтиращи се кабели като този на снимката. Кабела с ръкохватката е 10 М, 35мм2 и го използвам него. Днес работих цял ден с електрожена и нямаше проблеми. На края на деня включех за последно електрожена, тръгнах да заварявам, а електрода не пали. Няма никакъв ток! Аз съм в шок! Зеления диод свети, вентилатора върти цифровото дисплейче отчита. За малко се изпотих. След минута пуфтене установих, че кабела за ръкохватката се е откачил от свърващия накрайник(не съм го бил стегнал много). За няколко минути минах през десет различни емоции.
                      Относно гаранцията. Аз не получих такава, въпреки че в кашона имаше гаранционна карта. Разбрахме се само за няколко дена да го пробвам и ако има нещо ще го сменим. Това е цена на едро и "за каква гаранция да говорим". Малко или много си е така.
                      За максималните ампери не знам. Първия ден го пробвах на 200А с електрод 2.5мм(такъв имах под ръка). Направих един шев 70-80мм по шина 30х5мм L-250 и шината се нагря много силно, цялата стана червеникаво-жълта. Не разполагам с никакви уреди за мерене на такъв ток за съжаление, за да кажа точно

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                        Това е цена на едро и "за каква гаранция да говорим". Малко или много си е така.
                        Малко, или по-скоро МНОГО, това си е поредната търгашеска изцепка. Абсолютно несериозна история.

...привсе това, пожеланията си остават - дано машинката ти излезе читава и ти служи дълго и безпроблемно.

Аз просто от такъв не бих пазарувал, дори и да е на половината цена от твоето. Много такива търгаши се пробваха в последните 5-6-7 години, и кажи-речи всичките ги няма вече.

Коментар

Стягай му байонетите хубаво.

Коментар

Traveling ми е дал амперметър с шунт и байонети, ако си близо до Пловдив може да примерим.Пиша от тел. И не виждам от къде си!
                            Относно гаранцията,цена на едро или дребно цената си е цена,но няма отношение към гаранцията.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Няма и фискален бон, "защото е цена на едро". Тези неща както каза колегата по-горе са временни докато ги хванат. На много места е така, наскоро ходих в Монтана и в нито един магазин не ми дадоха фискален бон, като си го искам даже се мръщят.

Коментар

Ееееееееее....това с гаранцията развали целия кеф...ама да но не ти се наложи ремонт.
                                Пък ако се наложи - ще помагаме с каквото можем и знаем. От къде си?
                                Панайот Бърдарски
                                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X