Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Джипа който изкърпвам е почти завършен, остана единия преден калник, най много 1-2 дена и съм готов.
    Понеже ламарината по него е много тънка 0.6мм, забелязах че най добре заварявам на 80 ампера ,усилвам ампеража когато излезне нещо по дебело примерно над 2мм.
    Машината много ми харесва какво може , стига да я накараме да работи безпроблемно при мен.
    Като проби изчерпал съм почти всичко ,от смяна на- контакти -удължители-пробвах на още три различни места-занесох да го пробва човек който си изкарва хляба със заваряване притежава Харко 250,той също е сигурен че проблема е в апарата

Коментар

За да нямаш такива ядове , трябваше да купиш машина от "ДЕЛ". Както беше писано някъде , в коя тема беше не се сещам, оригинала на машините на "Вики" са машините на Данчо. Явно със специфични проблеми Енина не може да се справи. Копието си остава копие!

Коментар

Бих ти дал моето за проба ама ела го вземи от Пловдив,работи на 180 волта преди да ми сменят евн стълба със стария рекордоман,работи и на над 250 волта в тец 2 и мините,това за навития удължител е пълна истина,но е повече валидна за фрониус транспокет 1500 имам спомен и че с китин 165 имаше един случай на една тръба,с викито не се влияе или не съм забелязал.Пиши какво е станало,хората от енина бяха изключително коректни,предполагам ще решат нещата в твоя полза.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

П.с Не вземай траф...
          Всяка седмица работя с викито на различни места проблем не съм имал дори на удължител 3x1.5 като не ми достигнат дебелите проводници.
          Мери с стрелкови уред, цифровия евтин лъже в тая ситуация.
          Последно редактирано от Roninn; 07-09-13, 08:56.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
            За да нямаш такива ядове , трябваше да купиш машина от "ДЕЛ". Както беше писано някъде , в коя тема беше не се сещам, оригинала на машините на "Вики" са машините на Данчо. Явно със специфични проблеми Енина не може да се справи. Копието си остава копие!
            Kопие е само управлението на мотора на телоподаването. Останалото (силовата част - самия инвертор) няма нищо общо. Коментирали сме го.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Със сигурнус има и по добри машини, но там като цени отиваме доста нагоре.Отзивите като цяло за Вики и Дел не са лоши,просто трябваше да избера едната марка. Незнам обаче,? други колеги имащи подобни проблеми дали ги споделят и ли си мълчат.
              За марката ; Дел; незнам може и да са по добри, не съм работил с тяхна машина , трябва да изхарча по 5 кг тел за да се разбере.
              Между другото вчера разбрах от магазина на Войнишки тук в Гоцето , че има продадено Вики 180-амперовия модел комбо в някакво село, на тенекиджия от доста време без никакви оплаквания . Колегата РОНИН и той е със същия модел и засега е доволен .
              Да не би 200-амперовите да са по капризни от към напрежение .Надявам се хората от Вики -Б да ми решат проблема

Коментар

И аз имам доста продадени и не са се оплаквали клиентите. Ще ти решат проблема, разбрани хора са.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Kопие е само управлението на мотора на телоподаването. Останалото (силовата част - самия инвертор) няма нищо общо. Коментирали сме го.
                  Е нали за това става дума.

Коментар

То със специфичния проблем скапани контакти малко машини се оправят, не само от Енина. Имал съм такива проблеми с машините и съм ги проверявал с преместване на друго място за заваряване.
                    Не е ли обратното историята на Дел и Вики?
                    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
                      Да не би 200-амперовите да са по капризни от към напрежение .Надявам се хората от Вики -Б да ми решат проблема
                      Питай травелинг,той май смени 170А Вики за 200 А вики ,дали е имал проблеми с него !
                      Днес направих едно 30-40 см. шевове,непрекъснати и ми направи впечатление че припуква от време на време,но после се сетих че майка ми поливаше градината докъто заварявах,жена ми летеше със прахосмукачката ,децата дъниха музика и филми основно хидрофора като вкл се усещаше припукване за секунда ,после като свърших работа седнах да си поиграя на едни винкели на всякакъв ток до 5-6 мм. планки с пенетрация отдолу ,никакъв проблем с машината !А и ако забележа дори най-малката аномалия с машината на другия ден ще съм в енина за ремонт ,така че няма премълчаване !
                      Последно редактирано от Roninn; 07-09-13, 22:56.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        Не е ли обратното историята на Дел и Вики?
                        Не, не е обратното.
                        То и сегашните контролери на Дел вече нямат почти нищо общо с ония, от които е правено копието.

...Ама стига вече. Дъвкали сме го. На колегата му е важно да си реши проблема, пък не знам Вики да са се дънили до сега, според това което съм чувал от клиентите им. Предполагам ще се намери решение, а ако по някаква причина не се намери - ще му върнат парите. Скапаните контакти са "аут ъф куесшън" - колегата каза че е носил машината и на друго място, и там се е държала по същия начин.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеже и аз имах същият проблем, а машината ми е пак комбо, но е ДЕЛ и след 6 месечни мъки се оказа, че проблема ми е бил просто в настройките, а именно, че аз я взех от щанда им на Пловдивския панаир и я помъкнах без кашони и упътвания и не знаеш, че двата модула за МИГ-МАГ и ММА са зависими един от друг, та след като съм заварявал с електрожена и после след като обърна на телоподаващо и почваше едно плюене и никаква заварка. А в упътването си пишело, че когато се работи на телоподаващо потенциометъра за тока трябва да е увеличен на максимум, а аз си коригирах само напрежението и при условие, че заварявах основно с 2,5мм електроди и 80-100А ток машината само плюеше независимо от другите настройки. Така, че колега пробвай да увеличиш потенциометъра за ММА регулиране до край докато заваряваш с телоподаващото, въпреки, че като ти гледам предния панел и забелязвам, че и двата ти потенциометъра коригират тока, докато при мен единия коригира тока, а другия напрежението.

Коментар

Ми де-факто си я ограничил на 80-100А, а тока на късо при 200А телоподаващо стига и до 300 и кусур. Съответно машината няма сила да стопи тела достатъчно бързо при късо съединение, и бута тела и плюе, и не заварява.

Коментар

На викито двата режима нямат нищо общо,имат си отделни копчета за тока при електрожен и телоподаващо.

Коментар

Имат - инвертора е един и същ и за двата режима. Останалото е въпрос на технически решения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X