Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    .... ектроди 4 мм, и един древен (може би към 20 годишен) 3,25 мм. Бях силно скептичен за работата с тоя, олюпения, но си го изгори без грам да се замисли. После подкарах с 4 мм. Отново перфектна работа. Изобщо не се усеща недостатъчна мощност (работих на около 140 А), за лепнене и дума не става......
    Електродите рутилови ли бяха , или базични ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Рутилови, базичните ги свърших и още не съм ходил да попълня запасите. Ето и снимките:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060636.jpg
Прегледи:1
Размер:145.7 КБ
ID:5498833Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060637.jpg
Размер:169.3 КБ
ID:5498834Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060638.jpg
Размер:199.4 КБ
ID:5498835Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060639.jpg
Размер:170.5 КБ
ID:5498836Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060640.jpg
Размер:153.9 КБ
ID:5498909
      Последно редактирано от kuzdov; 05-07-13, 12:44.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Гледах в youtube, Stres test - а на един от тези електрожени ,но според това което видях там ,си мисля че този тест е за по малкия -140 Амперов модел!На амперметъра не се виждат показанията ,и не може да се разбере какъв е максималния ток ,а също и електродите - 4-ка ли са или 3,25мм.!?(по скоро 3,25 според мен) ?В крайна сметка защита изключи на 2 електрода и 1/3 !Което според мен означава че машината е подходяща предимно за домашна работа т.е. хоби !
        Последно редактирано от welderargon; 05-07-13, 18:38.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Възможно е, аз за това съм я купил. Нямам подходящо за съсипване желязо под ръка за да я тествам както трябва (а и маска нямам в момента, че я оставих на вилата). Ще изровя някое от мазето и ще тествам с 4-ки.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Възможно е, аз за това съм я купил. Нямам подходящо за съсипване желязо под ръка за да я тествам както трябва (а и маска нямам в момента, че я оставих на вилата). Ще изровя някое от мазето и ще тествам с 4-ки.
            Тествай с четворка , ама базични . С рутилови нещата ги може и пенсионерската Кракра
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тествано е с 4-ка базични.....няма проблеми, ама никакви. Приятно бях изненадан от умението на машината да се справя с чугуна при двете полярности.

Гледах в youtube, Stres test - а на един от тези електрожени
              Дай линк

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                Тествано е с 4-ка базични.....няма проблеми, ама никакви. Приятно бях изненадан от умението на машината да се справя с чугуна при двете полярности.

Дай линк
                http://www.youtube.com/watch?v=m46SJ6hFJdo

Коментар

Това не е същия електрожен. 140 амперовия е в същата кутия като 180 амперовия. Този, който тества е някаква микро версия, вероятно около 80-100 ампера.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

panism се беш езаинатил да направи електрожен в кутия от ATX захранване. И го направи. Имаше някъде из темите и някоя и друга подробност.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги, искам да внеса малко яснота по въпроса - първо това на клипа не съм аз а мой приятел, аз снимам
                      Теста е на инвертор в кутия от АТХ и за размерите и теглото си показва много добър резултат. Все пак тежи само 2кг!!!

Инвертора който взе kuzdov практически е невъзможно да бъде изключен по температура при работа с 3.2 мм електрод!

Също така, работа с 4мм базичен е абсолютно безпроблемна, и се надявам kuzdov да тества и след това да даде мнението си.
                      Ето линк, с 4мм сниман преди доста време с предишна версия на инвертора, без изходен дросел!!!! И забележете, че тока е около 140А т.е. долната граница за 4мм.

http://www.youtube.com/watch?v=e-DOdg9b1T8

Сегашната версия работи по-меко, и устойчиво с базични електроди.
                      Последно редактирано от pansim; 06-07-13, 07:28.
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                        Колеги, искам да внеса малко яснота по въпроса - първо това на клипа не съм аз а мой приятел, аз снимам
                        Теста е на инвертор в кутия от АТХ и за размерите и теглото си показва много добър резултат. Все пак тежи само 2кг!!!

Инвертора който взе kuzdov практически е невъзможно да бъде изключен по температура при работа с 3.2 мм електрод!

Също така, работа с 4мм базичен е абсолютно безпроблемна, и се надявам kuzdov да тества и след това да даде мнението си.
                        Ето линк, с 4мм сниман преди доста време с предишна версия на инвертора, без изходен дросел!!!! И забележете, че тока е около 140А т.е. долната граница за 4мм.

http://www.youtube.com/watch?v=e-DOdg9b1T8

Сегашната версия работи по-меко, и устойчиво с базични електроди.
                        Разбира се че не трябва да изключва с 3.25 мм ,трябва да си работи безгрижно, все пак машината е 180 Амперова !
                        А долната граница за 4мм. е около 120Ам.в зависимост от вида на електрода ,това е дори и за любимите НОРД !
                        pansim,пробвал ли си заваряване на ВИГ?И ако да -как се държи !Питам защото има известни особености при работа с такива машини и метода на запалване (понеже гледам че няма LIft-arc)!?
                        Последно редактирано от welderargon; 06-07-13, 14:28.

Коментар

Да, благодарение на колегата gogo7777 успях да тествам, и режим ВИГ. Според мен работи великолепно почти без звук на дъгата...за повече инфо, може би колегата ще каже. Все пак той е професионален заварчик.
                          В този инвертор не е предвидено поставяне на някакви допълнителни опции за ВИГ. Идеята е да бъде максимално опростен, надежден и достатъчно мощен на конкурентна цена. Смятам, че това е постигнато.
                          Имам идея по която работя, за друга машина с пълноценен ВИГ режим и безконтактно палене, и микроконтролерно управление...ама това е друга тема
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                            Имам идея по която работя, за друга машина с пълноценен ВИГ режим и безконтактно палене, и микроконтролерно управление...ама това е друга тема
                            поздравления, че гледаш да се развиваш, а не да тъпчеш на едно място

Коментар

Питам защото има известни особености при работа с такива машини и метода на запалване (понеже гледам че няма LIft-arc)!?
                              За особености предполагам се интересуваш от първоначалния ток при паленето на дъгата. Пали се на "драскане", а тока не е както при scratch, а по-малък, т.е. дъгата запалва "меко". От scratch (въпреки, че е и техника) и lift бих го оприличил на второто. Заварява и пали с лекота стомана и неръж, даже мина теста с месинга и цветовия спектър (бях светнат за него в Австрия). Това го казвам за апарата с дросел (pansim знае, щото тествах и друг негов апарат).

За ВИГ е достатъчно HF и регулирането на тока и времето при 4-те такта на процеса. Микроконтролера е глезотийка (според мен). Стискам палци да реализираш идеята си.

Коментар

според мен минимума е безконтактно палене, настройване на времето за обдухване след края, както и плавното понижаване на тока в края, че да не остават кратери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X