Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    А наличието на касова бележка и гаранционна карта дава ли Ви пълната сигурност че ще ви зачитат гаранцията?
    Въпрос на избор е от къде ще си купиш нещото!
    При нас и без всякакви бележки никой и никога не е имал проблем с гаранцията!!!!
    Без значение какво се е случило с машината!
    Въпрос на коректност от страна на производителя.
    Затова сладостта от покупката на нещо ефтинко трае кратко, а горчилката от проблемите оставя гадост дълго.
    Въпроса е какво искаш и колко мазохистично чувство имаш. Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало.....
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Добре де какъв ще е този детайл,който пък е наложително да го завариш с 4.0,а не става с 2.5 примерно?
      Фактора време не го броим....
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        При нас и без всякакви бележки никой и никога не е имал проблем с гаранцията!!!!
        Затова сладостта от покупката на нещо ефтинко трае кратко, а горчилката от проблемите оставя гадост дълго.
        Въпроса е какво искаш и колко мазохистично чувство имаш. Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало.....
        По повод на касови бележки и гаранции не съм правил никакви персонални намеци за тази или онези фирма , и съм сигурен че и Ти не си го разбрал така но понеже някак си трябва да се заядеш и най вече да си направиш рекламата на фирмата , си написал този пост!
        Виж сега аз моя избор за заваръчна машина съм си го направил отдавна смятам че си имам това което ми e необходимо и изобщо не ме интересува какво е при Вас!
        По повод на мазохистичните чувства ,може би смяташ че които не си купи от Вас е мазохист? Знаеш ли колко такива "мазохисти” познавам дето са си купили евтинко обаче "мазохистичното" им удоволствие продължава вече години!
        Хайде със здраве !Не се хаби да отговаряш нямам намерение да водя излишни спорове!
        Последно редактирано от welderargon; 22-06-13, 20:31.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Добре де какъв ще е този детайл,който пък е наложително да го завариш с 4.0,а не става с 2.5 примерно?
          Фактора време не го броим....
          Факторът "време" не го броим в един единствен случай : машината ти украсява тезгяха в гаража и е повод в неделя да се направиш на зает , че заваряваш нещо , за да не ти досажда жената с дежурния въпрос : "Кога ще свършиш еди-какво си" .

В останалите случаи става въпрос за технология , икономически разчет и това кой дава парите : заварчикът в ролята на самоосигуряващо се лице (ЕООД) , или чорбаджията - изедник .

ПС. Има детайли , при които е наложително да се заварят с ф4 на 1 слой, вместо с ф2.5 на 2 слоя.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Има детайли , при които е наложително да се заварят с ф4 на 1 слой, вместо с ф2.5 на 2 слоя.
            Не се сещам за такива детайли, вероятно има......Аз ако реша да карам на един слой и 2,5мм не са удобни, карам с 3,2мм. Единственото, с което 4мм. електрод го предпочитам пред по-малките, е неговата дължина, когато заварявам много дълги шевове.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

ПС. Има детайли , при които е наложително да се заварят с ф4 на 1 слой, вместо с ф2.5 на 2 слоя.
              Разкажи по-подробно.Може и в отделна тема,даже по-добре,да не разводняваме тази.

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
              Орязани яко, не случайно съм снимал пв-то.....19%. Демек ако ти трябва да работиш с 4 мм взимаш модела 200. Едно време вкарвахме едни китайски Kende, там беше същото. Гръмките надписи 160, 200 са само за окото.
              Пв-то не ми се вижда проблем.Машината си е за 2.5 и много рядко 3.25.Ако тогава прави проблеми ,е тогава е дърво.Както беше написал Спарки някъде -машината трябва да има запас от мощост.Това не е резачка да го караш само на пълна газ
              Последно редактирано от Shtaiga; 23-06-13, 08:27.
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Welding.JPG
Прегледи:1
Размер:29.3 КБ
ID:5495375

Име:tig.jpg
Размер:29.4 КБ
ID:5495376

Име:Operator-welding-with-Bernardos-arc-process-Courtesy-proce.jpg
Размер:33.9 КБ
ID:5495377

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]599399[/ATTACH]
                  [ATTACH=CONFIG]599400[/ATTACH]
                  [ATTACH=CONFIG]599401[/ATTACH]
                  Я кой изкара тежката артилерия Това на последната снимка не е ли рубачка?Не е ,грешка
                  Последно редактирано от тихич; 23-06-13, 13:15.

Коментар

Пв-то не ми се вижда проблем.Машината си е за 2.5 и много рядко 3.25.Ако тогава прави проблеми ,е тогава е дърво.Както беше написал Спарки някъде -машината трябва да има запас от мощост.
                    Работата е че на машината пише 160А, 4 mm електрод, виж първата снимка. Истината е че на втория, третия електрод ще трябва да я чакаш да охлажда. Което пък с малката кутия не става много бързо. Като стана въпрос за бавно охлаждане съм си играл с повечето машини които имам под ръка, най-бавно охлаждат апаратите на Вики-б. Вероятно заради малките кутии и вентилатори и не добре изчислени въздушни потоци. Gys имат два вида пв, с големи цифри е написано пв-то на Gys...при 20 градуса и с малки нормалното при 40 градуса както би трябвало да се измерва, разликата между двете е двуцифрен процент.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      Така де само че вие никога не сте си крили града и адреса на който се намирате . Всеки е добре дошъл при вас да види и изпробва гамата ви от машини .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Кондензатори на 85 градуса, изходна индуктивност - нула... типично за орязана до крайност машина от нисък клас.

Пълен мост ли е поне, или двутранзисторен forward?
                        Спарки, последното нещо което в тези инвертори което дефектира са кондензаторите, нищо че са на 85гр. Досега не съм видял нито един повреден при ГИЗМИ. А иначе машината е двутранзисторен правоходов инвертор.
                        Пробвал съм и с поставяне на дросел - за работа с обмазан електрод НЯМА разлика. Все пак честотата е много висока над 85кХц и индуктивноста на заваръчните кабели е достатъчна. Виж за ВИГ си има смисъл.

И на мен ми е интересно кага е желателно един детайл да се завари с 4мм на един ход а не с 2.5 /например/ за два или повече хода?????
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

По въпроса за 4 мм електрод мнението на повечето купувачи с които говоря е "да има". Друг е въпроса че с 4 мм работят много малко хора у дома. За повечето дейности като асма, врата, каса, маса и др. не трябва 4 мм електрод.

Коментар

Ееее , щом иде реч за хоби машина , с която ще се заваряват асмалъци , то няма смисъл да обяснявам къде и защо е необходим електрод ф4.
                            И без друго става въпрос за приложение при заваряване на определени видове стомани и нещата опират както до технология , така и до познания по заваряемост на стоманите и термообработка по време на технологичния процес . Ще трябва да намеся и понятия като въглероден еквивалент , металургични процеси по заваряване и т.н. .... което би било скучно за аудиторията , насочена главно към каси на метални врати , огради за гробници и "лепене" на ралници.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колеги, знае ли някой нещо за марката Elektromaschinen качествени ли са им инверторите къде се произвеждат и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
                                Колеги, знае ли някой нещо за марката Elektromaschinen качествени ли са им инверторите къде се произвеждат и тн.
                                Машините са немски и се произвеждат в Германия ,от тук нататък си прави изводите за качество и цена !
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X