Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

За другото съм съгласен напълно.

За:
    Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
    Трето, Еднотакт имат и Есаб, а тях едвали можем да ги обвиним, че правят лоша техника.
    Аз и горе казах - повечето маркова техника нисък клас не струва, включително ESAB-ската. Отново - мое мнение. Ако ми предложат избор между нисък клас марково и китайско от настоящите, детоо поръчахме, и двете без пари, ще взема китайското. Ако пък искат и пари - нещата съвсем отидоха някъде си.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Да и аз мисля, от един модел не може да се съди все пак те правят и машини по 400А . Спарки мога да ти преддоставя моя електрожен, ако искаш да го сравняваш и тестваш. По принцип има ли китайски вариант 130А за 330лв с пълен мост или еднотактов.
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Има, ето:
        http://www.stahlwerk-schweissgeraete...-hand-140.html

Не сте казали, не съм поръчал. Предполагаема цена около 260лв. Не знам дали и в другата българска фирма имат такива въшки.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега ,викито което е 2 в 1 не е хоби и си е доста сериозна машина,имам струна лидер 250 А ,виж колко струва в момента и да видим дали е хоби, а викито е по добро от струната и бачка отлично,вчера цял ден заварявах и се кефих ,не съжалявам за нито един лев похарчен за тая машина а съжалявам че не почнах първо от тях,сега имам играчки да обрудвам цех за металообработка а не ми се продава като знам колко пари сам дал....Не го слушай спарки ,той не ги е виждал.....в петък ако има желание и време ще си поговорим ,може и да тестваме ако има къде...!
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Не съм заварявал с точно този електрожен, но при добре изчислен изходен дросел, лично аз не бих познал при заваряване с електроди кое е пълен мост и кое е еднотакт.
            Ронин, имах предвид само електоржена, а не комбото.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Колега ,викито което е 2 в 1 не е хоби и си е доста сериозна машина,имам струна лидер 250 А ,виж колко струва в момента и да видим дали е хоби, а викито е по добро от струната и бачка отлично,вчера цял ден заварявах и се кефих ,не съжалявам за нито един лев похарчен за тая машина а съжалявам че не почнах първо от тях,сега имам играчки да обрудвам цех за металообработка а не ми се продава като знам колко пари сам дал....Не го слушай спарки ,той не ги е виждал.....в петък ако има желание и време ще си поговорим ,може и да тестваме ако има къде...!
              За 2 в 1-то нищо не съм казал, докато не видя снимки. А ще го пробвам при удобен случай при Ник Николов.

Коментар

Снимките са хубаво нещо, но най-важната характеристика е работата. Колко заварчици мислите, че знаят с какво работят и дали ги интересува??? Според мен НЕ!
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Не съм заварявал с точно този електрожен, но при добре изчислен изходен дросел, лично аз не бих познал при заваряване с електроди кое е пълен мост и кое е еднотакт.
                  Ронин, имах предвид само електоржена, а не комбото.
                  С електроди - не. С аргон обаче се познава, макар и не винаги. Конкретно, изходната индуктивност трябва да е точно двойна, ако предположим че работят на една и съща честота, и искаме да докарат едни и същи параметри на изхода.

Снимките са хубаво нещо, но най-важната характеристика е работата. Колко заварчици мислите, че знаят с какво работят и дали ги интересува??? Според мен НЕ!
                  Те повечето заварчици като видят машина с повече от 1 копче, започва да им става сложно.

Коментар

Само като пример, при инвертора в последния му вариант който правя изобщо няма изходен дросел. Тази роля изпълняват заваръчните кабели, но смея да твърдя, че работи меко и няма проблем с палене на никакви електроди/ поне тези които имах за тест/
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

Само като пример, при инвертора в последния му вариант който правя изобщо няма изходен дросел. Тази роля изпълняват заваръчните кабели, но смея да твърдя, че работи меко и няма проблем с палене на никакви електроди/ поне тези които имах за тест/
                      ...от което следва че като смениш кабелите, ще се държи по друг начин. Ако са навити на руло - също. А и ми е интересно дали би минало на теста за електромагнитна съвместимост. Индуктивността не е само за паленето - опитай например да заваряваш с аргонова машина без дросел или поне без товарно съпротивление някъде по пътя.

Коментар

Дааа ...Голям разбор на заваръчната техника направихме но пък на мен ми е интересно ...
                        Най ми е интересно по какво се познава пълен мост и еднотакт при заваряване с аргон ,най напред на мен като на заварчик тези названия абсолютно нищо не ми говоря и след като нищо не ме говорят как ще разбера с пълен мост ли бачкам или с еднотакт ....пък да ви кажа хич и не ме и интересува , като и не ме интересува дали е тополгия една машина или не най важното е да работи добре и да не дефектира .... и да е по евтина естествено ...
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          Дааа ...Голям разбор на заваръчната техника направихме но пък на мен ми е интересно ...
                          Най ми е интересно по какво се познава пълен мост и еднотакт при заваряване с аргон ,най напред на мен като на заварчик тези названия абсолютно нищо не ми говоря и след като нищо не ме говорят как ще разбера с пълен мост ли бачкам или с еднотакт ....пък да ви кажа хич и не ме и интересува , като и не ме интересува дали е тополгия една машина или не най важното е да работи добре и да не дефектира .... и да е по евтина естествено ...
                          Именно. Техниката според предпочитанията. Също както много хора не ги интересува какво има под капака на колата им, щом бръмчи и колата им се движи.
                          Абсолютно точна аналогия е дали си купуваш 4 бутален или V8 двигател, при една и съща мощност. Е, аз предпочитам V8-цата, макар по параметри уж да не дава кой-знае какво в повече.

За машината на Вики изказах лично мнение, както и защо не ми харесва. Толкоз.

Телоподаващото може и да е читаво. Всъщност, надявам се да е читаво. А най-важното е на собственика да му харесва - отново точно като при колите.

Коментар

Спарки, до сега не съм успял да усетя някаква разлика с и без навит на руло кабел /2Х4 метра са/
                            А Гизми също имат модели без дросел.
                            Вярно, че с аргон не съм го пробвал, ама не ме интересува за момента.
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Разлика при електрожен трудно ще усетиш. Пусни аргона на 5 ампера например, ако въобще машината може толкова малко. Там по всяка вероятност ще го усетиш очеизвадно. В други режими - също, но всяка машина си има специфики. Отделно зависи и от конструкцията на силовия траф например. Въобще много е субективно.

Коментар

Ето фрониус
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0023.jpg
Прегледи:1
Размер:131.1 КБ
ID:5245273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0020.jpg
Размер:132.6 КБ
ID:5245274Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0022.jpg
Размер:116.8 КБ
ID:5245275
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X