Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    За това че има леко пружиниране съм съгласен но при работа т.е. при движение на телта в бронята дори лекото нагърчване на телта води до замотването и в ролките ...
    Ми тсъ. Никога не ми се е замотавала тел в ролките, дори и алуминиева.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Ми браво !На мен пък ми се замотавала !И то на маркови машини ......
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

И на мен никога не ми се е замотавала телта около ролката,а и как ще стане това след като механизма дърпа от ролката винаги,а да нагърчи след механизма преди да взлезе в бронята-няма начин.Ако има накакъв проблем с нагърчване то е от грешно намотана ролка или при смяна на шланга телта в ролката е охлабена и се е размотала в последствие намотала както си иска.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          И на мен никога не ми се е замотавала телта около ролката,а и как ще стане това след като механизма дърпа от ролката винаги,а да нагърчи след механизма преди да взлезе в бронята-няма начин.Ако има накакъв проблем с нагърчване то е от грешно намотана ролка или при смяна на шланга телта в ролката е охлабена и се е размотала в последствие намотала както си иска.
          Може може ,ако е натегнато повече притискането на тела в телоподаващото и се появи проблем с жилото или дюзата.Особено пък ако залепне тела за дюзата.Направо става "красиво"
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Спарки ,какво ще кажеш за това ! Само оборудването му си струва.....ВИГ,Плазма,Електрожен + шланговете,филтър и накрайници ...нещо за 210 Еуро споменават

Интересни неща има из тоз Ebay..!
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Спарки ,какво ще кажеш за това ! ...
              Слабо е. това е 30 ампера резак и 120 ампера електрожен. CT-520-ката, дето немеца продава, по-си струва отвсякъде, още повече че е тествана. Имах такава, и я продадох на Ясен, който я занесе при Дядо Владо, където и се "изреди" кой ли не. И трите и функции работят екстра. Предполагаемо ще е около 360 евра, и за тая машина със 100% сигурност мога да кажа че си струва всеки евроцент! Пак е с всички шлангове + педал.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки.....така оплю викитата а днес за пореден път се убедих как работи тая машинка и като цо2 и като електрожен...просто е музика за ушите,ще останеш изненадан....! Кога се очаква да пристигнат машините ...да знам кога да дойда .

Коментар

Спарки.....така оплю викитата а днес за пореден път се убедих как работи тая машинка и като цо2 и като електрожен...просто е музика за ушите,ще останеш изненадан....! Кога се очаква да пристигнат машините ...да знам кога да дойда .
                  Не съм ги плюл. Просто казах че на мен не ми харесва това като електроника, и аз лично не бих си купил. Много маркови от нисък клас са с подобна електроника със същата топология, и мнението ми за тях не е много по-различно, да не кажа хич. В телоподаващите им може електрониката евентуално и да е различна от горната, ама никой не ще да снима. Ако можеш отвори и щракни. Ще съм благодарен.

Машините сигурно ще дойдат в петък. Гледайте по линковете за проследяване. По принцип са планирани за петък, и ако не се случи нещо извънредно, ще дойдат в петък.

Коментар

А марковите със сложната електроника по добри ли са?
                    Само за пример във фирмата в която бачкам от 10 машини Мастер ТИГ на Кемпи закупени преди около година са дефектирали 5 на път е да дадем за ремонт още едно .....има и едно Вики което си бачка без никакви проблеми макар че е топология като електроника както казваш...
                    Нищо против китайката техника но за сега във фирма не съм виждал да се използва такава -дали ще издържи или не е въпрос?
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ок.Като имам време ще ги снимам ,по принцип при мен има един кабел който се използва като мост който прехвърля (+) от клемата на електрожена към клемата на евробуксата.Този мост спокойно може да стои вътре в машината а не вън....така че като реша да го прехвърля ще снимам..!

Тея що се моткат 4 дни в германия нестава ясно...! А ако до петък не дойдат това значи ли че ще са след понеделник ....в смисъл събота работят ли ?Питам защото отново заминавам в командировка от понеделник та да знам как да я мисля !
                      Последно редактирано от Roninn; 19-01-11, 00:06.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                        А марковите със сложната електроника по добри ли са?
                        Само за пример във фирмата в която бачкам от 10 машини Мастер ТИГ на Кемпи закупени преди около година са дефектирали 5 на път е да дадем за ремонт още едно .....има и едно Вики което си бачка без никакви проблеми макар че е топология като електроника както казваш...
                        Нищо против китайката техника но за сега във фирма не съм виждал да се използва такава -дали ще издържи или не е въпрос?
                        Машините на Вики, или поне електрониката вътре, са китайски.

Еднотактна инверторна топология просто няма място в машини с тия мощности. Това се прави само ако се търси крайно бюджетно решение. От там нататък са само недостатъци.

А и никога не съм хвалил марковото, макар че ако някога пред мен застане тоя въпрос, ще е Fronius, но висок клас, а не масовите недодялки нисък клас, орязани до крайност.

Просто между Вики-то и другата фирма, чиито машини лично видях и пипнах, избирам другото, поне по отношение на електрожен/аргон. По отношение на телоподаващо - като снимате ще видим.

ПП: Ако отвориш "марковите", нищо чудно да се окажат със същата топология. "Едно птиченце" ми подшушна за това. Доста машини на ESAB също са с такава топология. Това обаче не я прави правилната, дори и господ да произвежда въпросната машина.

Коментар

Тази вечер го отворих, но не съм го снимал още . Схемата е пълен мост с по един транзистор преди първичната на силовия траф . Има три капацитета по 680мф изглежда доста сериозно, а и му дават 75% на мах 170А . За електрожена незнам, ако започнеш да заваряваш с него , дали ще познаеш каква е топологията вътре.
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Добре де ще снимам и един фрониус и без това не съм го отварял до сега и ми е любопитно.
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Викито бачка отлично...днес ми гори лицето ....заварявах почти цял ден 30 % от времето без маска че се навирах под едни железа и ми падаше от тиквата...

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                                Тази вечер го отворих, но не съм го снимал още . Схемата е пълен мост с по един транзистор преди първичната на силовия траф . Има три капацитета по 680мф изглежда доста сериозно, а и му дават 75% на мах 170А . За електрожена незнам, ако започнеш да заваряваш с него , дали ще познаеш каква е топологията вътре.
                                Електрожен няма да позная, но аргон - със сигурност. А ако вържа осцилоскоп на изхода - съвсем със сигурност. Въпроса е принципен, и може да го разбере човек, наясно с тая електроника. Само ще ти кажа че например дори 500 ватовите компютърни захранвания не са с тая топология. Или са полумост, или са пълен мост.

А ако телоподаващото е това, което казваш, то значи за него нямам какво да кажа като кусур, поне докато не го опитам. Всъщност нищо чудно вътре да е копие или вариант на мойто. Силовия траф тороидален ли е, или обикновен?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 109 потребители онлайн. 0 потребители и 109 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X