Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Мразлика от 2-8% в разхода
    Може да закачим какъв да е консуматор, дето да не е 2х45вт - то ще си покаже
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Понеже много хора ми казват (напълно основателно), че не караш постоянно на пълната мощност на двигателя, да кажа, че 100кW съм ги дал за по-лесна сметка, а и че има коли с по 200-300кW (карал съм и с повече - Голям кеф и със сигурност не мислиш за разхода от фаровете).
      Ама за разхода няма и какво да се мисли. Аз не съм твърдял друго. Мижав е, на фона на останаия разход, но все пак го има.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Силиконов съединител е, и на празен ход въобще не включва, даже и в жегите.

И не докато свърши.

И бутилка не е достатъчно точно. Трябва лабораторен мерителен съд, или нещо такова. Иначе нищо не правим. Другия вариант е в празен съд да сипем "еталонно" количество гориво и да мерим колко от него е изхарчено например за половин час. На съда трябва да има "дупка" за правата и обратната нафта, и между двете измервания двигателя не трябва да се гаси. Друг вариант е мерителен цилиндър с вместимост примерно литър или два, и да отчитаме по скалата какво става за половин час, например.

Мерене в движение е абсолютно изключено да се направи за вменяемо време. разлика от 2-8% в разхода могат да се случат от 100 неща, дори и на стадион. Трябва стационарно мерне - на празен ход или вдигнат на стойки заден мост. И при еднаки обороти на двигателя, с разлика значително по-малка от тия 2-8%. Изменят ли се - разликата се "скрива" зад това.

Най-лесно ще е мерене на празен ход на автомобил с компютър, дето си държи оборотите еднакви независимо от товара (тераното ми е такова). Освен ако нямате идея как ще застопорите двигателя на 1500оборота +/- 1% с ръчна газ, защото на мен ми се вижда невъзможно.
        Бутилката да е тясна и дълга, ръчваме резка за нивото и доливаме от калибриран съд и сме ок.

Щом не включва перка и не прегрява е супер.

Мерим колко изгаря за 15 мин.
        засичаме времето когато се долива (и вадим от добавения обем сек. х разход )

Обичайния му празен ход на колко оборота е?
        Последно редактирано от DBRS; 05-07-12, 15:17.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Може да закачим какъв да е консуматор, дето да не е 2х45вт - то ще си покаже
          Няма да е коректно. Спора е за фаровете и колко е разхода именно от тях. Въпроса е че ако при товар оборотите паднат с 5% например, измерването отива по дяволите, защото промяната в разхода от падане на оборотите може да е съизмерима с тая при пускане/спиране на фаровете.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мисля, че измерването ще е коректно само при мерене на празен ход (или с постоянно включен товар, например леко опъната ръчна) на автомобил, който автоматично си регулира оборотите на празен ход. В движение тази разлика в разхода е невъзможно да се измери. При автомобил, който не си регулира сам оборотите на празен ход може би няма да има разлика в разхода, понеже си подава постоянно количество гориво, независимо от натоварването на двигателя. Ако се натовари с 200W оборотите леко ще се понижат, при натоварване с консумация 2000W може и да угасне, но едва ли ще си вдигне разхода. Не случайно дизел генераторите сами си регулират оборотите.

Коментар

С ръчната също не става защото при загряването на дисковете и накладките, силата на триене също се променя, освен това имаме и износване

Коментар

Мога само да коментира, че предложените методи за измерване на разликата в разхода с и без светлини са неподходящи. Когато се измерва величина, която силно зависи от трудно възпроизводими фактори (температура на въздуха, охл. течност, натоварване на двигателя от спомагателни агрегати и пр.) се правят голям брой измервания. В случая подходещо би било маркуча да се ръгне в 200л. варел. И така два пъти един без и един със светлини.

Коментар

И понеже темата тръгна от там, че е по-скъпо да се кара на фарове, да не забравим и цената на крушките
                  А ако шофьора е с две леви ръце или кара Рено Лагуна от тия дето крушките се сменят от сервизен робот или гинеколог - и труда
                  По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                    Мога само да коментира, че предложените методи за измерване на разликата в разхода с и без светлини са неподходящи. Когато се измерва величина, която силно зависи от трудно възпроизводими фактори (температура на въздуха, охл. течност, натоварване на двигателя от спомагателни агрегати и пр.) се правят голям брой измервания. В случая подходещо би било маркуча да се ръгне в 200л. варел. И така два пъти един без и един със светлини.
                    А после?
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      А после?
                      После на аналитичия ти кантар

Коментар

която силно зависи от трудно възпроизводими фактори (температура на въздуха, охл. течност, натоварване на двигателя от спомагателни агрегати и пр.)
                        Според мен не зависи толкоз силно от това. Да, тя ще е различна когато караш двигателя в най-ефективния му режим, но на празен ход може да е само по-голяма, а не по-малка. А и очевидно спора вече не е дали я има, а с каква стойност е. Специално дизеловия двигател не страда чак толкова от недостатъците на бензиновия, когато е на празен ход, а освен това и алтернатора дори и на празен ход работи по-близо до оптималните си обороти, защото оборотния "обхват" на дизела е поне 2, до 3 пъти по-тесен от тоя на бензинка.

Тия 73 милилитра на час са силно оптимистична прогноза, и то точно за случая когато двигателя и алтернатора са във възможно най-добрия си режим. На празен ход вероятно ще е по-зле. Единствения възможен път към по-малка стйност би се получила или от падане на оборотите при товар (при по-ниски обороти на двигателя разхода ще падне леко при еднакви външни условия), или при падане на напрежението до толкова, че да започне да се консумира натрупаното в акумулатора. И двете обаче лесно могат да се контролират - едното с прост мултицет, а другото компютъра си го контролира автоматчно, дори в случая тераното ако се вдигне на стойки и върти гумите, компютъра автоматино поддържа с една идея по-високи обороти (около 850-900), за разлика от празен ход и на място (725 +/- 25).

Коментар

http://www.amplepower.com/products/genie/index.html

А това кьм средата на линка харчи ли нафта?А кога повече харчи - като е натоварен или разтоварен?А каква е разликата?И има ли значение тая разлика от размера на мотора?

И пак да питам,че в другата тема не се разбра - ако тия 140 вата нищо не харчат от кога почват,1400 вата,14 000?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

. Тия 73 милилитра на час са силно оптимистична прогноза, ...
                            Тъдява е, мерено за около 2-3 часа на празен ход. Не че съм го правил нарочно, просто дрямах една зима в задръстване и разсейвах скуката.

Зависимостта вероятно не е толкоз голяма, просто аз съм професионално увреден - мръщя се на измерване с неопределеност над половин процент.

Коментар

Колкото и да спорите за размера на разхода, то той е налице и е значителен като размер.
                              Резултата от тези похарчени пари за мен е твърде съмнителен. А сметката е бакалска и става и без ръчна спирачка.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

После на аналитичия ти кантар
                                А след като го строшим?Сериозно,не се бъзикам
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X