Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Презареждане???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Презареждане???

Aз смятам, че е диодният блок. При увеличаване на честотата импедансът му се увеличава и затова пада напрежението. Диодите са бавни или са станали такива поради прегряване, пренапрежение и др., но на омметър ще показват, че са здрави. Смени го с друг за проба.

Коментар

Като меря откачам буксата на регулатора и от там меря. Не мога да меря при закачен регулатор.

За проба само закачих блок от Хонда, в първите няколко секунди държеше 14 в., после падна на 13 в.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Моя проблем със скутера/Пежо Трекер 100 сс/ е подобен да не кажа същия.Всичко съм разглобил, изчистил с контактен спрей, премерил съм статора не е пробил, няма спойки от рода на студени или окислени.Изчистил съм магнитите ,че имаще кал и други мизерии по него.Намерих за проба друго РР и ефекта е същия.Зареден акумулатор 12,9в. , пали от стартер показание на мултицета закачен на акум. 12,8в ,работи на празен ход след около минута постепенно достига колебание между 13,5~14,2в задържа така известно време и почва да варира 12,5~14,2в.При подаване на газ пада на 12,7~13в.Акумулатора е 4ампера по предписанието за модела и е на 5 месеца.Четох мнения ,че за скутерите било нормано да зареждат по-този начин,и при включен и изключен фар ефекта е еднакъв.
        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Божич не вижда какво може да влияе на магнитите. Аз съм виждал, че им влияе температура; да не би целият генератор да загрява, или пък нещо да го нагрява?

Коментар

Кога успява да загрее толкова. За да наруши полето трябва да отиде над 200-250*, а тогава жицата, вече ще е скапана.
            И отново няма дириктен отговор. Абе кажи ясно: -Да! Пада променливото.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Божич не вижда какво може да влияе на магнитите. Аз съм виждал, че им влияе температура; да не би целият генератор да загрява, или пък нещо да го нагрява?
              Ако са магнитите, при загряване те се размагнитват необратимо.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Кога успява да загрее толкова. За да наруши полето трябва да отиде над 200-250*, а тогава жицата, вече ще е скапана.
                И отново няма дириктен отговор. Абе кажи ясно: -Да! Пада променливото.
                Не мога да го проверя, но най-вероятно не пада напрежението на алтернатора, опитвах се да го товаря с лампи превишавайки максимално допустимия товар и повече напрежението не пада.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ако са магнитите, при загряване те се размагнитват необратимо.
                  А, обратимо си е. Имам поялник с терморегулатор на този принцип. Обратим процес с хистерезис.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    А, обратимо си е. Имам поялник с терморегулатор на този принцип. Обратим процес с хистерезис.
                    И аз имам, но там не се нагрява магнита, а желязото срещу него. Т.е. той и магнитът се нагрява, но неговата точка на Кюри (размагнитването) не се достига.

Коментар

• От: Презареждане???

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      не пада напрежението на алтернатора
                      Но не се и качва. След изправителя, на всякакви обороти няма повече от 14 в? Значи нов алтернатор.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Добре, а защо при претоварване напрежението не пада?

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Добре, а защо при претоварване напрежението не пада?
                          Защото има и акумулатор в тази цялата схема и той захранва консуматорите, които са в повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X