Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Презареждане???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Презареждане???

Вече има автомобили на които зареждането се оправлява от компа и като се прецака и с чисто ново динамо не тръгва.

Коментар

В тоя студ на 14.0 волта акумулатор с технология калций-калций (необслужваем) ще е зареден на около 40% и ще е склонен да замръзне отгоре, поради разслояване на електролита. Трябва си повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        В тоя студ на 14.0 волта акумулатор с технология калций-калций (необслужваем) ще е зареден на около 40% и ще е склонен да замръзне отгоре, поради разслояване на електролита. Трябва си повече.
        Джипа си го купих с нов "Банер". След 3-тата год. взе да сдава багажа. Обадих се на вносителя и от там ми казват, че е невъзможно да се е скапал, казаха ми да заведа джипа на майстор. Напрежението на заряд е 14.3-14.4 волта. Казаха ми да сменя електрониката, която държала акум. разреден и че аз съм бил прецакал акум... И че да пробвам да го съживя, като го държа на зарядно поне до 16 волта в студено помещение. Зареждах го до около 15.5 волта както си беше на джипа навън на студа. И започнах да си търся какъв нов акум. да си купя...
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Тия 16 волта са за размесване на електролита. В кола не може да се пуска по толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Казаха ми да сменя електрониката, която държала акум. разреден и че аз съм бил прецакал акум...
            Може би са имали в предвид че имаш нещо по колата което ти вдига консумацията на покой вероятно!
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Нее, според тях трябвало да зарежда поне до 14,8-15 волта.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

15 е много. Освен ако температурата не е -30. Лошото е, че нямам идея какво да сложиш. От сума време съм се заканил да направя регулатор на напрежение с процесор, ама пусто време.

Коментар

Купи си или намери реле регулатор от автоелектроника Пловдив,имат опция за промяна на напрежението,само незнам дали ги имат на склад и дали изобщо съществуват.Тези правиха уникални неща.До колкото знам са държавна фирма на половина.....Имах някъде едно такова,само като му видиш радиатора....страхотно изпълнение...По комунистическо правиха всичко за ВАЗ и заминаваха за заводите в СССР.

Снимка не намерих ,но попаднах на това..

Може и да ти е познато.
                  Последно редактирано от Roninn; 16-02-12, 20:48.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

15 е много. Освен ако температурата не е -30. Лошото е, че нямам идея какво да сложиш. От сума време съм се заканил да направя регулатор на напрежение с процесор, ама пусто време.
                    Каква полза? Направи регулатор с два чарка и ще черпя сериозно, а и не само аз.
                    С 10 процесора ще е по-добре. Може да сложиш тоалетна и барбекю.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Каква полза? Направи регулатор с два чарка и ще черпя сериозно, а и не само аз.
                      С 10 процесора ще е по-добре. Може да сложиш тоалетна и барбекю.
                      По-лесно е с процесор. С два чарка не става, това е сигурно, трябват доста повече. Не случайно на доста съвременни автомобили регулаторът на напрежение е част от ECU.

Коментар

По-лесно е с процесор. С два чарка не става, това е сигурно, трябват доста повече. Не случайно на доста съвременни автомобили регулаторът на напрежение е част от ECU.
                        Много по-лесно беше едно време,РР-380,клещи и мултицет,а като бонус получаваш мигащи фарове...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Верно едно ереме беше лесно. Цялата работа се регулираше с натягане и отпускане на пружина. А сега електроники, глупости и не знам какво. Учеха ни, че напрежението на зареждане трябва да бъде при над 1200 об./мин., 14V +/- 0.5V (с фарове без фарове все тая). Ама сега има модерни техники и не знам аз!?
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Много по-лесно беше едно време,РР-380,клещи и мултицет,а като бонус получаваш мигащи фарове...
                            Освен това имаш и скъсен живот на акумулаторните батерии при този тип регулатори !

Коментар

Това откъде го измисли?! С един акумулатор карахме по 10 години! С електронните колко?
                              Не е това. Тогава акум. бяха истински.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Тогава акум. бяха истински.
                                Бяха, ама ако случиш ...
                                и ако много го наглеждаш, и често доливаш, и ако не ти попадне вода, дестилирана в меден казан, и ако го прибираш всяка вечер през зимата. Ама тогава си бил млад и прилежен и не ти е пукало от такива дребни неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X