Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Презареждане???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Презареждане???

180-250V е прекалено. 48- 60V е в нормите.

Коментар

Re: От: Презареждане???

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
      180-250V е прекалено. 48- 60V е в нормите.
      Прекалено или не - при моторите е толкова. Изключи РР запали и мери между фазите без товар - направо си е трифазен агрегат
      Мерил съм го на доста.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ми аз така ги мера за да разбера кое е дало фира РР или намотките, но на такива стойности не съм попадал. Но пък знае ли се някой ден....

Коментар

Това напрежение зависи от оборотите на двигателя, разбира се.

Коментар

При високи обороти намотките изпадат в някъкви резонанси или хармонични и има вероятност да се измерят завишени стойности. Но тук вече зависи и с какъв уред се мери.

Коментар

В никакви резонанси не изпадат, просто толкова правят. И на автомобилен алтернатор, ако му се откачат диодите, може да се измерят по 200-300 волта.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                В момента НЕ!
                Не виждаш ли какво "пише" на аватара ми.
                Пише че катализатора ми е за смяна !

Относно проблема на колегата ,смени ротора !Имал съм абсолютно същия проблем !Разглобен и тестван дава всичко ОК .Даже и в режим на късо с ток 5-6 ампера ,в момента на форсиране спира заряда и лампата святка ,паднат ли оборотите вдига 14 волта !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Роторът е с постоянни магнити, нали? Какво се променя на полето? Колкото са по-високи оборотите, толкова е по-високо и напрежението. В случая се получава обратното. При високи обороти напрежението пада под прага на стабилизация. Същото трябва да се измери и преди стабилизатора, обаче останах с впечатление, че не е така. Та дайте пак...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Тези напрежения съм измерил при откачен изправител-регулатор. Също изолацията на намотките съм проверявал с обикновен омметър, а не при високо напрежение. Също така съм проверил и всички кабели имащи връзка с това.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Близко е до темата,но не се сещам как да се диагностицира-на един много стар МЕРЦЕДЕС(мисля 180) проблема беше в трайната промяна на постоянните магнити,а в съвремието е често при микродвигателите с ротор с многополюсен магнит-при удар стават какви ли не странни неща.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                        Близко е до темата,но не се сещам как да се диагностицира-на един много стар МЕРЦЕДЕС(мисля 180) проблема беше в трайната промяна на постоянните магнити,а в съвремието е често при микродвигателите с ротор с многополюсен магнит-при удар стават какви ли не странни неща.
                        Много уместна теория.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Тези напрежения съм измерил при откачен изправител-регулатор
                          Излиза че в сервиза са прави.
                          Кажи пак за напреженията, но в такъв вид:
                          Празен ход или малки обороти
                          преди регулатора - ...волта
                          след регулатора - ...волта
                          Високи обороти
                          преди регулатора - ...
                          след регулатора - ...
                          Резултатите ще те насочат къде да търсиш неизправност.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Излиза че в сервиза са прави.
                            Кажи пак за напреженията, но в такъв вид:
                            Празен ход или малки обороти
                            преди регулатора - ...волта
                            след регулатора - ...волта
                            Високи обороти
                            преди регулатора - ...
                            след регулатора - ...
                            Резултатите ще те насочат къде да търсиш неизправност.
                            Напреженията измерих на буксата при изключен регулатор. Когато го включа:

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            ... при ниски обороти държи напреж. 13.2-13.3в. при повишаване на оборотите напрежението спада до 12.6-12.7в. Това предизвиква разреждане на акумулатора, който в заредено състояние държи 12.7-12.9 в.
                            Ходих по майстори, но без резултат. Отговора е че всичко е изправно, няма лоши връзки, намотки на късо и блока е изправен.

Питайте, ще меря и ще казвам.
                            Акумулатора е нов и изправен. При повишаване на оборотите в първите 2-5 сек. напрежението се повишава, достига до 13.8в. и след това спада до 12.7 в.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Изчерпаха ли се идеите?

Коментар

Абе, хубаво питаш, ама отговорите ти не са ясни.
                                Променливото спада ли при високи? Ако да, трябва да се търси в изолацията на намотките, (вероятно) защото не виждам какво може да влияе на магнитите.
                                Забравих да кажа, като мериш да откачиш изобщо регулатора.
                                Последно редактирано от bojitch; 27-03-12, 21:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X