При високи обороти намотките изпадат в някъкви резонанси или хармонични и има вероятност да се измерят завишени стойности. Но тук вече зависи и с какъв уред се мери.
В момента НЕ!
Не виждаш ли какво "пише" на аватара ми.
Пише че катализатора ми е за смяна !
Относно проблема на колегата ,смени ротора !Имал съм абсолютно същия проблем !Разглобен и тестван дава всичко ОК .Даже и в режим на късо с ток 5-6 ампера ,в момента на форсиране спира заряда и лампата святка ,паднат ли оборотите вдига 14 волта !
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Роторът е с постоянни магнити, нали? Какво се променя на полето? Колкото са по-високи оборотите, толкова е по-високо и напрежението. В случая се получава обратното. При високи обороти напрежението пада под прага на стабилизация. Същото трябва да се измери и преди стабилизатора, обаче останах с впечатление, че не е така. Та дайте пак...
Тези напрежения съм измерил при откачен изправител-регулатор. Също изолацията на намотките съм проверявал с обикновен омметър, а не при високо напрежение. Също така съм проверил и всички кабели имащи връзка с това.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Близко е до темата,но не се сещам как да се диагностицира-на един много стар МЕРЦЕДЕС(мисля 180) проблема беше в трайната промяна на постоянните магнити,а в съвремието е често при микродвигателите с ротор с многополюсен магнит-при удар стават какви ли не странни неща.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Близко е до темата,но не се сещам как да се диагностицира-на един много стар МЕРЦЕДЕС(мисля 180) проблема беше в трайната промяна на постоянните магнити,а в съвремието е често при микродвигателите с ротор с многополюсен магнит-при удар стават какви ли не странни неща.
Тези напрежения съм измерил при откачен изправител-регулатор
Излиза че в сервиза са прави.
Кажи пак за напреженията, но в такъв вид: Празен ход или малки обороти
преди регулатора - ...волта
след регулатора - ...волта Високи обороти
преди регулатора - ...
след регулатора - ...
Резултатите ще те насочат къде да търсиш неизправност.
Излиза че в сервиза са прави.
Кажи пак за напреженията, но в такъв вид: Празен ход или малки обороти
преди регулатора - ...волта
след регулатора - ...волта Високи обороти
преди регулатора - ...
след регулатора - ...
Резултатите ще те насочат къде да търсиш неизправност.
Напреженията измерих на буксата при изключен регулатор. Когато го включа:
... при ниски обороти държи напреж. 13.2-13.3в. при повишаване на оборотите напрежението спада до 12.6-12.7в. Това предизвиква разреждане на акумулатора, който в заредено състояние държи 12.7-12.9 в.
Ходих по майстори, но без резултат. Отговора е че всичко е изправно, няма лоши връзки, намотки на късо и блока е изправен.
Питайте, ще меря и ще казвам.
Акумулатора е нов и изправен. При повишаване на оборотите в първите 2-5 сек. напрежението се повишава, достига до 13.8в. и след това спада до 12.7 в.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Абе, хубаво питаш, ама отговорите ти не са ясни.
Променливото спада ли при високи? Ако да, трябва да се търси в изолацията на намотките, (вероятно) защото не виждам какво може да влияе на магнитите.
Забравих да кажа, като мериш да откачиш изобщо регулатора.
Коментар