Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преобразувател 12 към 220 Волта ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преобразувател 12 към 220 Волта ...

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Освен платката от юпиес, трябва да вземеш и трансформаторът му, а той е сравнително обемист.
    За разлика от Витарата в буса има място
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Освен платката от юпиес, трябва да вземеш и трансформаторът му, а той е сравнително обемист.
      Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
      За разлика от Витарата в буса има място
      И двамата не ползвате правилните UPS. На тях трансформаторът е запоен за платката, защото е малък и лек. На съвсем правилния UPS може освен изходът за 220 да се използва и входът - за поддържане на батерията, докато колата е в престой.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        И двамата не ползвате правилните UPS. На тях трансформаторът е запоен за платката, защото е малък и лек. На съвсем правилния UPS може освен изходът за 220 да се използва и входът - за поддържане на батерията, докато колата е в престой.
        В понеделник ще ходя до Делви и ще видя какви УПС имат за разпродаване, постоянно вкарват апаратура от западна Европа и изкачат интересни неща.Ще търся с някой малък траф
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
          В понеделник ще ходя до Делви и ще видя какви УПС имат за разпродаване, постоянно вкарват апаратура от западна Европа и изкачат интересни неща.Ще търся с някой малък траф
          малък, феритен, тороиден.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            И двамата не ползвате правилните UPS. На тях трансформаторът е запоен за платката, защото е малък и лек...
            За по-големи мощности, и феритите не са много малки. Отделно филтри и т.н. Я кажи някой модел работещ по тая схема.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е, веднага се сещам за powerware - на тях досадното е, че батериите са на 60 волта. Има и на 24. 12-волтовите UPS принципно са дървета, което малко ограничава употребата им като инвертори в кола.

При използване на UPS има и друга досада - не всички те могат да стартират от батерия. Голяма част могат само да превключат от мрежов ток към батерия.

Коментар

Почти всички имат тестов режим с някаква комбинация от копчета и палят без ток и моя в колата е така . Събра се идеално под седалката, а си е трупче . Много е удобно и в движение да си имаш 220 .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не знам защо си мислите , че като е от UPS инверторът ще дава синусоидално напрежение . Такова на никой компютър не му трябва. Всички имат в захранващия си блок изправител-кондензатор-импулсна част. Направата с ШИМ на синусоида 50 Hz не е невъзможна но е част която води до много загуби. В импулсен режим загубите в мощните транзистори са основно в преходния процес (запушване/отпушване) . При 50 Hz те са 2000 пъти по-малко от 100 KHz . Няма филтри с разумни размери за мощности от 1000 W . Така , че синусоидата е рекламен трик . Повечето консуматори не им пука за формата на захранващото напрежение ако са активни или активно реактивни по своя характер. Единствено при консуматорите с трансформатори и на променливотоковите ел. двигатели има значение формата на захранващото напрежение . Това се изразява в появата на неосновни хармоници и допълнително греене на въпросните устроства.

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
                    ...
                    Мислиш си за транзисторите от преди 15 години, сега 100KHz ШИМ е тривиално. Филтърът за такава честота е незабележим дросел и незабележим кондензатор.

А на компютрите не им трябва чиста синусоида, но от правоъгълници им страдат захранванията, точно защото са с изправител и кондензатор на входа. Отделно, какво се получава във всеки високоговорител от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
                      Не знам защо си мислите , че като е от UPS инверторът ще дава синусоидално напрежение . Такова на никой компютър не му трябва. Всички имат в захранващия си блок изправител-кондензатор-импулсна част. Направата с ШИМ на синусоида 50 Hz не е невъзможна но е част която води до много загуби. В импулсен режим загубите в мощните транзистори са основно в преходния процес (запушване/отпушване) . При 50 Hz те са 2000 пъти по-малко от 100 KHz . Няма филтри с разумни размери за мощности от 1000 W . Така , че синусоидата е рекламен трик . Повечето консуматори не им пука за формата на захранващото напрежение ако са активни или активно реактивни по своя характер. Единствено при консуматорите с трансформатори и на променливотоковите ел. двигатели има значение формата на захранващото напрежение . Това се изразява в появата на неосновни хармоници и допълнително греене на въпросните устроства.
                      Вече се правят и мегахерцови захранвания. а не 100 а 400-500Khz вече е нормално постижение за по-добрите захранвания. Има дори импулсни аудиоусилватели, съвсем безпроблемно даваши и по-големи мощности, а на всичкото отгоре компактни и високоефективни. Филтър, махащ 100-те килохерца (или повече), и оставящ само 50-те херца съвсем не е чак толкоз сложна работа, нито обемиста. Вече има дори IGBT транзистори, способни да работят на до 250Khz, да не говорим за MOSFET-и, и други подобни, а PFC контролерите се превръщат бавно но сигурно в стандарт, дори и за малки мощности.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте!
                        Не разбирам чак толкова много от този вид техника,нито от транзистори,филтри синосуиди и т.н....но....
                        Не мислите че бягаме малко от основната идея...???
                        Инверторът е една полезна машинка,която помага много при престоя ни сред природата....но само помага...
                        Не знам на кого му е необходимо да реже с флекса по цели часове в планината....
                        Инверторът е помощно средство да излезем от сложна ситуация...той НЕ Е подстанция....
                        Имам инвертор купуван от Практикер...600/1000ват/номинал и пик/
                        Пробвал съм го и на не много добър акумулатор/хвърлен в гаража и не работил около 6 мес./,и си отрязах с флекса 2 тръби Ф60,пробих 10-тина дупки с бормашината....и пробвах дали тръгва хладилника/работи си/
                        Но....до сега при преходи освен да си зареждам радиостанциите,GSM-мите,батериите за фотоапарата и камерата и акумулаторната лампа за осветяване....за друго не ми е протрябвал.
                        Ако някой иска да живее все едно си е в къщи на 220в.....може....но с помоща на генератор....
                        С инвертора това е невъзможно.....и то не само по причина на него,а по причина на акумулатор най-вече....
                        Ако ще и за 5 000 лв. да си купите инвертор....и той да захранва с най-правилната синусуида....и да е 2kw номинал.....пак няма да може да стане работата както си я мислите.....
                        А за оцеляването сред природата има много по-ефикасни начини...
                        Например....ако ме се наложи да пробивам дупки...не ползвам инвертора за бормашината за самото пробиване,а просто съм се снабдил с такава акумулаторна и го ползвам само за зареждане на батерията и....загубите на енергия са неимоверно малки....
                        Хладилника ми е комбиниран на 220/12в. и...гас....при движение на ток/но тогава няма риск да остана без акумулатор/,а при лагеруване на гас....
                        За ел. одеялце няма да споменавам въобще...хората отдавна са измислили ...спалните чували...
                        Така че....
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Виждам, че в темата пишат хора които разбират от инвертори.
                          Имам конкретен въпрос. Трябва ми инвертор които да захрани кафе машина 1,8 кw - загрява и прави две кафета за около 4-5 минути. Инвертора ще бъде монтиран на 20см. от акумолатора. Извън правенето на кафе, същия ще се ползва и за осветление - две енергоспестяващи крушки по 50w. Рядко флекс или друг уред с консумация до 800w. Планирам и монтаж на втори акомулатор, но засега ще бъде само един. Акомуларора е 100Ah, алтернатора е 100А. Не е проблем колата да работи когато се ползва.
                          Благодаря.
                          IvoVarbanov.bg

Коментар

Ивайло Върбанов, има такива машинки по пазара, но са на цена около 600 - 800 лв. и им дават 3000 вата пик и 2400 (разбирай 2000) вата номнал. Ако държиш на такава - в подлезите и безистените на и около ул. "Пиротска" има поне 4 магазинчета, където има дори разнообразие от марки и модели.
                            Аз имам един такъв и с него си захранвам цялата къща на село (разбирай осветление, поливна помпа, телевизор и т.н.).
                            lubashki777, проблема със акомулаторите се решава с вертогенератор пригоден за капака на джипа или за стойка някъде по-високо. Има и опцията със вотоволтаици така, че не се съмнявай във възможностите на една такава система дори при дълго лагеруване някъде (било то на планина или на море ....). Освен това тук никой не говори за оцеляване, а за лукс. Както знаем, лукса си иска пари и ако налееш достатъчно, всичко е възможно.
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Върбанов Преглед на мнение
                              Виждам, че в темата пишат хора които разбират от инвертори.
                              Имам конкретен въпрос. Трябва ми инвертор които да захрани кафе машина 1,8 кw - загрява и прави две кафета за около 4-5 минути. Инвертора ще бъде монтиран на 20см. от акумолатора. Извън правенето на кафе, същия ще се ползва и за осветление - две енергоспестяващи крушки по 50w. Рядко флекс или друг уред с консумация до 800w. Планирам и монтаж на втори акомулатор, но засега ще бъде само един. Акомуларора е 100Ah, алтернатора е 100А. Не е проблем колата да работи когато се ползва.
                              Благодаря.
                              Ъъъъъ. Нямаш ли по-кротка кафе-машина?

Това, което искаш, е около 200 ампера от колата за 5 минути. Все едно да въртиш стартера 5 минути непрекъснато - не, че не може, но е издевателство. Акумулаторът няма да го издържи много пъти.

Мисля, че ще е по-евтино да си купиш генератор. Може (и по-добре) инверторен. Хем може да работи така дълго време, хем на размер ще е почти колкото инвертора, хем по-малко гориво ще се отиде (сумарно) за целта.

Коментар

И според мен не си струва, за 2 кафета, цялото упражнение. По-добре газов котлон и обикновена кафеварка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X