Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

А има ли основателна причина да избереш Цанко "помпата" а не Паци от биковото стопанство до Сливо Поле ?
    Аз лично не съм имал късмет до момента Цанко да ми свърши работа както трябва и обикновено ми се налага след негов ремонт да ходя до Паци да си ми оправи нещата както трябва
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

О, задължително ще отида на Сливо Поле, в Тутракан ми го препоръчаха, и вие ми го препоръчвате. Цанко ми стендова дюзите и каза че са на 150 бара всичките.
      Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
        Цанко ми стендова дюзите и каза че са на 150 бара всичките.
        А не трябва ли да са 130-бара?
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Ето номера по каталог http://www.neoriginal.ru/cat/audi/pa..._0_1989_1_5248
          Ето и дюзата `Opening Pressure 155 bar` http://www.autopartoo.com/oem/416405.html

Можеби са сменяни разпръсквачи в близките години, щом заводски ги дават 155 бара, а март месец на Цанко сина му ми ги стендова и ми каза че са на 150 бара.
          Последно редактирано от kompresor; 18-07-13, 14:32.

Коментар

Да не би да има и други магарии след като върви нормално, а е шумна? Дълги свещи, пилени вложки в главата (бренери), разпръсквачи с друга геометрия?

Коментар

Освен всичко написано до тук ме интересува дали главата е сваляна и челосвана и ако е правено проверено ли е спрямо заводските данни колко точно е отнемана до този момент? При ремонт често срещано явление е след шлайф на главата за да се компенсират евентуални главоболия с комресията да се слага гарнитура с една дупка което пък води до по-шумна работа на мотора(работи по-твърдо).
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX

Коментар

Не съм свалял главата до сега, не знам какво има отдолу. Първо ще отида при Пламен на Сливо Поле да свали помпата и да и направи основен ремонт с което се надявам колата да се оправи, и след това ако има проблем ще смъкна главата да видя за какво иде реч.

Коментар

Като отидеш при Паци го накарай да и мернат и една компресия и всичко ще си излезе на яве
                  Uaz 469 2.4 D MB
                  KTM 600 ROTAX

Коментар

Нека още веднъж да напиша какво съм правил по колата.

Оригинално турбото надува или 0.6 или 0.8 бара. Има клапан за свръхналягане на смукателния колектор, който при евентуално наличие на налягане над 0.8 бара изпуска налягането във филтъра.
                    Този клапан съм го изолирал и турбото съм настроил от шпилката на уестгейта да надува 1.0-1.2 бара
                    Като купих колата, малкия интеркулер е заменен със челен, съразмерен с радиатора монтиран точно пред радиатора. Повтарям челен интеркулер монтиран пред радиатора с размери колкото радиатора.
                    От помпата навих оборот и половина - два на болта за цикловата порция с контра 13 където е, оборотите се вдигнаха , намалих ги от шпилката за ниски обороти която опира в рамото за газта, абе изгорих към 20 литра нафта за да уцеля златната среда колко гориво да пусна за да пуши максимално малко черно.
                    После четох в интернет, и намерих колега от русе, с който отворихме помпата и завъртяхме буустпина. Нещенцето, което има мембранка и маркуче свързано към турбината, и когато турбината вдигне налягане, то натиска мембранката, която натиска пинчето, което има ексцентричен конус, който колкото по надолу слиза, толкова по - притиска едно пинче което пуска гориво - като ускорителна помпа на москвич .
                    https://www.google.bg/search?q=boost...km%3B530%3B300
                    Та този бустпин го завъртях на 180 градуса защото конуса е ексцентричен, и тогава колата тръгна по добре, защото от цикловата порция се обогатява сместа с гориво през целия диапазон на работа, докато бустпина обогатява само тогава когато турбото започне да надува въздух, и се наложи да намаля малко нафтата от цикловата порция защото пушеше.
                    Получи се супер вървеж, наравно с 1.9tdi , и разход от 7 градско на стъпка със 15ки и 4-4.5 извънградско икономичен режим.
                    Дефакто увеличих въздушно-горивната смес която постъпва в двигателя и в резултат колата тръгна да върви доста добре, и когато я карам икономично наистина е много икономична, и когато настъпя върви страхотно.
                    Проблема е придръпването при натискането и връщането на педала на газта,(супер чувствителен педал) и шумната работа на мотора.
                    Преди да пипам и след като пипах разлика в шума на мотора - никаква ! Смених повдигачите и главата утихна, бяха задържали и 8-те. Но мотора работи твърдо. Или е от горивната система - проблем в ГНП или е от компресията на мотора - гарнитура и шлайф на главата.
                    Последно редактирано от kompresor; 18-07-13, 16:02.

Коментар

Един приятел си купи AAZ 1.9 турбодизел 75 коня без кулер, ония мотори дето имат проблем със зъбното колело на коляновия вал. След като покара моята поиска да се позанимаваме малко и с неговата. Направихме същите неща които съм правил и на моята, даже при него пуснахме повечко нафта защото надухме и турбото повече 1.5 бара, просто човека каза че не му пука и да се строши колата. И при нея шума си остана както си беше и преди да я пипаме - пак мазно работещ дизел
                      На драг състезанието в Сливен края на април месец се запознах с колега който беше тунинговал голф 2 гтд-същия мотор като моя 1.6 турбодизел. Бяха му сложили голямо турбо ККК 24, помпата беше 1:1 като моята, само че той беше навил болта за циклова порция допоследно, бустпина освен че беше завъртян ами беше и пилен на шмиргел, и колата пушеше като влак при тръгване, обаче въпреки всички тия `надувания` работеше по тихо от моята
                      Какъв е извода - от много нафта, от голямо турбо, мотора не става непоносимо шумен.

Коментар

Ами естествено е че няма отношение тунинга, ти казваш че си е шумен и на празен ход, а тогава условията са еднакви като преди настройките.
                        Принципно съществуват уреди с които може да се провери динамичния ъгъл на предварение, без да се сваля помпата от мотора. Нещо като осцилоскоп с лампа и сензор който се закача на тръбичката за високо налягане на първи цилиндър. Но не знам доколко е разпространен у нас(тъй като и вече е почти ненужен).
                        Като цяло виждам, че доста неща са ти ясни, а и след като си доволен от разхода и вървежа, според мен е най-добре да "върнеш" аванса като завъртиш помпата, докато звука ти хареса(без да прекаляваш), след това опити и ако всичко те устройва може да минеш и без ремонт.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Това е форумът, в който получих най - вярна и най - конкретна информация за моя проблем. Дори научих някои неща. Няма като вас, пичове !

Сега по темата :

1. Днес налях 20 литра нафта със 200 грама масло обаче 10w40 че имах едно ново новеничко. Помпата спря да капе, разбира се това няма да е завинаги но около час карах и изсъхна отдолу, и мотора утихна още малко, като се има предвид че задържелия авансатор като го натисна утихва още. По точно започна да работи по-мазно самия дизел. Понастъпах я, не пуши повече от преди а стара нафта нямах повече от 5литра, изключваме варианта новата нафта да се е смесила със старата. Да знаете всичко ще излезе от тази Горивонагнетателна помпа, която според мен има нещо доста поизносено и като и увелича дажбата на масло утихва . Възможно ли е това ?
                          2. На къде се даваше закъснение? Приближавам помпата към мотора или я отдалечавам ?
                          3. Днес от 8.00 сутринта до 20.00 вечерта колата стоя с отворен капак на слънце, като я запалих в 20.30 манометъра ми за масло показа 3 бара налягане на маслото, като винаги при първи старт ми е вдигал 5 или над 5 бара. ВЪзможно ли е да е вдигнала по - малко налягане защото маслото е фалшива марка и от топлото му е паднал вискозитета ?
                          Последно редактирано от kompresor; 20-07-13, 22:23.

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
                            2. На къде се даваше закъснение? Приближавам помпата към мотора или я отдалечавам ?
                            Отдалечаваш. Завърти я по посока на въртене на мотора/ в твоя случай към левия фар/ докато ти хареса на звук.
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Има вариант да е и от помпата, механичен проблема, но такъв, че да утихне с прибавяне на масло, не мисля. Освен това при механичен проблем свързан със самото нагнетяване на горивото не би се променял звука от въздействие върху авансатора.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Aз бих спрял експериментите с масло в нафтата.
                                Сипи скъпа нафта на ОМВ или мидена и после докладвай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X