Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Имам плоча за тест на такава глава- ако искаш да я надуем, да си спокоен
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Еее че те я шлайфаха и вече е в Тутракан ... здраве да е, не ми е надувала маркучите. Иначе благодаря ти за отзивчивостта
      Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

То след шлайфа няма как главата да не е права надува се за скрити пукнатини .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Има малко напредък по ремонта на главата. Днес започнах да припасвам клапаните към леглата със шлайф паста, но уви, леглата на клапаните светват, но клапаните остават на язви, дори и във конусната част след фаската са на язви. Така. Нови клапани.
          Всеки водач на клапаните има различен луфт, когато вкарам клапана във водача и го пусна на 5мм от челото и с пръсти го размърдам усещам луфт в порядъка на милиметър, според мен трябва да е по плътно движението на клапана във водача. На трети и четвърти цилиндър изпускателните клапани при опитите да ги вадя от водачите започнаха да задират в тях и със леко въртене наляво надясно ги изкарах и като погледнах видях стружчици във водачите, или клапаните са криви или нещо задират във водачите.
          По - рано бях писал че мотора ми е шумен, този шум може да се дължи на този луфт на клапана във водача, който на някои водачи се чува като мърдам клапана.
          Главата ми я шлайфаха в Интервагем в кв. Чародейка, гр. Русе.
          На трактори съм сменял водачи и когато ги набивам след това ги райберя защото има изтървани и се случва да не може да влезе стеблото на клапана и с точен райбер ги райберя и след това всички клапани влизат точно без луфтове.

Сега питам ви, къде да си дам главата да ми избият старите водачи, да ми набият нови водачи, и ако е нужно да райберят водачите за да влязат клапаните без да хлопнат ? А аз след това ще си припасна фаските на клапаните към леглата с шлайф паста. Питам къде да я дам, защото аз съм правил на трактори и мога и аз да си я облъскам и да не стане, но искам да я дам на човек, който ще работи чисто и ще я изпипа както трябва. Става дума за Русенски окръг.

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение

Питам къде да я дам, защото аз съм правил на трактори и мога и аз да си я облъскам и да не стане, но искам да я дам на човек, който ще работи чисто и ще я изпипа както трябва. Става дума за Русенски окръг.
            Примерно на Борко от Русе

Коментар

Само не я носи в Интервагем ако не искаш след 2 месеца да я сваляш пак !
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                Само не я носи в Интервагем ако не искаш след 2 месеца да я сваляш пак !
                За бай Вальо Ряховския- или добро, или нищо- май само нищо...

Коментар

Май няма да я нося никъде. Ако ще се троши да се троши в моите ръце. Правя си дорник на струга пия едно кафе и се захващам. Само да си купя клапани и водачи. Шлайфпаста имам ама тя е последна грижа.

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
                    Май няма да я нося никъде. Ако ще се троши да се троши в моите ръце. Правя си дорник на струга пия едно кафе и се захващам.
                    После да не забравиш да ме заведеш на сладкарница...

Коментар

• От: Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Дадено !

Коментар

Явно книгите ги имаш. Зависи какви клапани и водачи ще купиш (то същото е за семеринга,гумичките,гарнитурата и болтовете). А и Русе не е кой знае къде... .Сладкарници вероятно бол.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Явно книгите ги имаш. Зависи какви клапани и водачи ще купиш (то същото е за семеринга,гумичките,гарнитурата и болтовете). А и Русе не е кой знае къде... .Сладкарници вероятно бол.
                          -Новите клапани и водачи ще "имат нужда"и от правилно оформени клапанни легла, (това е професионалната заигравка) важни за дълготрайната "херметизация".
                          -"Шумовете" ще трябва да се търсят не в хлабините на водачите,а в други елементи...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                            -Новите клапани и водачи ще "имат нужда"и от правилно оформени клапанни легла, (това е професионалната заигравка) важни за дълготрайната "херметизация".
                            -"Шумовете" ще трябва да се търсят не в хлабините на водачите,а в други елементи...
                            Тогаз проблем-дали ще щръкнат над рендосаното или няма къде да се окопават.А бе занимавка си е, ако е за по-дълго да я караш.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Луфта във водачите на клапаните води до повишен разход на масло . Пружините така опъват клапана че от там чукане и други шумова няма как да чуеш .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, една питанка междо другото. На моят мотор подгревното реле взима ли информация от датчик за температура на охладителната течност, и да се съобразява когато мотора е студен да подгрява по - дълго време а когато мотора е топъл да подгрява по - кратко? ЗАщото винаги ми е подгрявала еднакво Бавно и зима и лято, подгрява по минута и нещо. Свещите ми са здрави и четирите, и въпреки това ще си купя нови еднакви защото тия са различни. Интересува ме ако релето взима инфо за температура от датчик, кой е този датчик за да го видя дали работи и да го сменя направо .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X