Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

От ОМВ в Русе най - много чука, От Петрол най - малко чука, От Еко също чука малко. Като му сипя масълце работи най - мазно. Сипя ли масло в нафтата спира да капе, не сипя ли - прокапва и мирише на нафта защото капе по горещия двигател.
    Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Aз бих спрял експериментите с масло в нафтата.
      Сипи скъпа нафта на ОМВ или мидена и после докладвай.
      Скъпата е противопоказна за тези механични помпи. Нищо фатално веднага, просто е без сяра.

Ако можеш да следиш момента на впръскване, ще си отгвороиш на доста въпроси, но това в България е разпространено колкото е разпространено телетата да се возят в бърз влак. Но да знаеш, ако някой край теб е изключение от правилото, ползвай го.
      Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Принципно съществуват уреди с които може да се провери динамичния ъгъл на предварение, без да се сваля помпата от мотора. Нещо като осцилоскоп с лампа и сензор който се закача на тръбичката за високо налягане на първи цилиндър. Но не знам доколко е разпространен у нас(тъй като и вече е почти ненужен).
      С осцилоскоп става. Но не и в тази територия.
      Последно редактирано от lodkar; 21-07-13, 12:14.

Коментар

А от къде ти капе помпата?
        От капачето на механичната помпична или от от предната част?
        Uaz 469 2.4 D MB
        KTM 600 ROTAX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Отдолу има една планка със форма на улейче, тя се пълни капка по капка. Помпата е напълно суха по тялото си, отдолу като пипна със средният пръст и го намокрям с нафта

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Скъпата е противопоказна за тези механични помпи. Нищо фатално веднага, просто е без сяра.

.

Да, бе! Това го кажи на Пасата ми, дето е на 22летозими.
            Ше пропуши от смях.

Коментар

Аз не споря, колеги. Просто от опита ми с тази кола, ако не сипя масло в нафтата - работи твърдо, а като и сипя се смазва гласчето на дизела. И от баща ми и от стари шофьори знам, че е хубаво на 100л нафта 1 л масло да се налива, сипвам си и ефекта е на лице.
              Ще видя как ще е след малко закъснение, само да остана малко свободен и ще пипна малко закъснение на ГНП

Коментар

Маслото не е панацея, но понякога е нужно. Проблемът с дълбоко пречистената нафта се коментира дори от доставчиците на горива, извън територията, разбира се.
                А пробвал ли си да сипеш много добавка за цетаново число? Керосин, добавка - каквото имаш. Ако не си промени звука и вървенето към по-зле, значи няма проблем с аванса.

Всъщност, щом помпата е повредена, за какво си говорим? Досега да беше минала тест и ремонт.

Коментар

Aз бих спрял експериментите с масло в нафтата.
                  Сипи скъпа нафта на ОМВ или мидена и после докладвай.
                  Няма никакво основание да спира точно с това. Двутактово масло в нафтата категорично помага за по-добра работа на двигателя, без никакви други последствия. Скъпата нафта от OMV няма никакъв ефект в това отношение. Много пъти съм я пробвал, и зиме и лете, и осезаема разлика спрамо обикновената не виждам. Сипеш ли двутактово масло, разликата е видима почти веднага (след половин изгорен резервоар). Виж от обикновено масло файдата е нулева - имаше и тема за това, с документ с реални измервания.

Литър двутактово за около 180 литра нафта е достатъчно. Опитвал съм и с повече и с по-малко и съм стигнал до извода че това е оптимума. За минерално двутактово на OMV иде реч.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Няма никакво основание да спира точно с това. Двутактово масло в нафтата категорично помага за по-добра работа на двигателя, без никакви други последствия. Скъпата нафта от OMV няма никакъв ефект в това отношение. Много пъти съм я пробвал, и зиме и лете, и осезаема разлика спрамо обикновената не виждам. Сипеш ли двутактово масло, разликата е видима почти веднага (след половин изгорен резервоар). Виж от обикновено масло файдата е нулева - имаше и тема за това, с документ с реални измервания.

Литър двутактово за около 180 литра нафта е достатъчно. Опитвал съм и с повече и с по-малко и съм стигнал до извода че това е оптимума. За минерално двутактово на OMV иде реч.
                    Добре де. Само аз ли нямам проблем с нафтата вече над 25 години и близо милион километри? Това на леки коли, не на камиони.,
                    Масло до сега не съм сипвал никакво в горивото. Само миналата зима сипвах някаква добавка в Бавария, ама беше минус 35 целзии, та вече съм и с акумулатор Митцубиши, че нигде там не продават акове току-така на пътя.

Коментар

Пенчо, чети...
                      нафтата се смени окончателно и за нас преди няма и две години (или три). Тогава през зимата много хора имаха доста проблеми, но беше успешно премълчано от неколцината знаещи и успешно неразбрано от милионите незнаещи.
                      Конкретно проблем с износване и лек преразход на гориво може да имаш от тогава. Трябва немалка доза научна прецизност за да се засече промяната.
                      Между другото, като ученик едно време, и аз бях силно против добавянето на масло. Но се оказа, че не съм проучил достатъчно задълбочено въпроса. А нафтата преди 25 години може да си я горил с 1% сяра, сега е 0,00001 или нещо такова (10 ппм).

Тази помпа явно си иска регулиране. От нафтата разликата е малка, тя да остане само, другото трябва да се провери.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        Пенчо, чети...
                        нафтата се смени окончателно и за нас преди няма и две години (или три). Тогава през зимата много хора имаха доста проблеми, но беше успешно премълчано от неколцината знаещи и успешно неразбрано от милионите незнаещи.
                        Конкретно проблем с износване и лек преразход на гориво може да имаш от тогава. Трябва немалка доза научна прецизност за да се засече промяната.
                        Между другото, като ученик едно време, и аз бях силно против добавянето на масло. Но се оказа, че не съм проучил достатъчно задълбочено въпроса. А нафтата преди 25 години може да си я горил с 1% сяра, сега е 0,00001 или нещо такова (10 ппм).

Тази помпа явно си иска регулиране. От нафтата разликата е малка, тя да остане само, другото трябва да се провери.
                        Какво да чета?? Аз си карам и трите коли на нафта от като има Шел на Драгичево. И достата служебни до скоро.
                        Сярата какво да ми е направила, ако я има или не? Никога не ме е интересувала, дори и теоретично, за разлика от оловото в бензина, дето маже леглата на клапаните в дефорсираните БМВта дето ги кръстиха Москвич 408И.

п.с. Със Заза такива терзания нямах, че е копнат ФВ/НСУ.

Коментар

Колеги, от кола до кола балкан разлика, на всичко отгоре и 20+ годишни коли . Надявам се утре да се поосвободя и да опитам със закъснението, и ако не ми хареса да сваля помпата и да я пратя в Сливо Поле. Ходя на две работи и времето ми е кът.

Коментар

Какво да чета?? Аз си карам и трите коли на нафта от като има Шел на Драгичево. И достата служебни до скоро.
                            Сярата какво да ми е направила, ако я има или не? Никога не ме е интересувала, дори и теоретично, за разлика от оловото в бензина, дето маже леглата на клапаните в дефорсираните БМВта дето ги кръстиха Москвич 408И.

п.с. Със Заза такива терзания нямах, че е копнат ФВ/НСУ.
                            Проблеми с нафта и аз не съм имал. Просто с двутактово работи по-добре, при това не само при мен, а поне при още 5-6 човека от форума, някои от които смея да твърдя че си познават возилата. Сярата в старите модели нафта смазва. А старите ни помпи са правени за такава нафта. Затова и двутактовото масълце реално работи. А моторното не работи, защото не е правено да работи разредено 1:200.

А от "качествената" нафта на Шел-Драгичево имам една счупена помпа - запекъл и строшен плунжер, благодарение на качествените им добавки. Това ми е последния вариант за гориво, единствено ако няма от къде другаде да сипя и това, дето е в резервоара, няма да ми стигне.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Проблеми с нафта и аз не съм имал. Просто с двутактово работи по-добре, при това не само при мен, а поне при още 5-6 човека от форума, някои от които смея да твърдя че си познават возилата. Сярата в старите модели нафта смазва. А старите ни помпи са правени за такава нафта. Затова и двутактовото масълце реално работи. А моторното не работи, защото не е правено да работи разредено 1:200.

А от "качествената" нафта на Шел-Драгичево имам една счупена помпа - запекъл и строшен плунжер, благодарение на качествените им добавки. Това ми е последния вариант за гориво, единствено ако няма от къде другаде да сипя и това, дето е в резервоара, няма да ми стигне.
                              За Драгичево споменавам, че там беше първата мида дето отвори из булгаристан, та трябваше по задължение да бръмча до там и обратно, че плащахме с пластмаса още тогаз. Както тук, така из Юропата, дето я нямяше още никаква.

Коментар

Ех Пенчо, Пенчо всички на коне ,а ти на кобила. Тя твойта нафта специална. За тебе правена.

Майтап бе Уйли ,ти май не носеше на майтап.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X