Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дизел лешникотрошачка - възможни проблеми

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Сигурен ли си че "авансатора" не е просто "ръчна газ"? Щото аз съм почти сигурен че е.
    А аз съм сигурен че е.
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Колега Георги Крумов точно това което казваш и то ми се върти из главата защото знам, че при дизела дебелината на гарнитурата е много важна. Моята гарнитура е с 1 дупка, там където излиза между главата и блока. Аз гарнитура не съм сменял, но някой е сменял преди мен. Вие кажете с 1 дупка кой ремонт е първи ли ?
      Не споря, колега borko_ruse затова питам тук за да ми бъде обяснено.
      Колега cecoa1 ти направо пусна светлина в тунела ми. Както си и мислех нещо със динамичната центровка в помпата можеби се е прецакало. Надявам се ще може да се ремонтира каквото и да е то.
      Колеги какво ще ме посъветвате, утре мисля да бутна помпата мъничко на закъснение да си направя проба ако утихне как ще бъдат другите параметри - динамика, разход, палене.

Колеги, страшни сте, заливате ме с информация, точно от която се интересувам. Благодаря ви много.
      Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Правилния помпаджия е на 10км от теб. Преди Сливо поле разклона на ляво до бетонния бик Пламен и Свилен. Кажи на Свилен че аз те пращам. Ако искаш ми пиши на лични- ще ти дам телефон. Или като минаваш през Русе звънни да я чуем. Този мотор е здрав като чук.
        Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
          Гарнитура на главата сменял ли си?Имал съм случай на по шумен двигател 1.6 д на ФВ, когато е сложена по дебела от нужната гарнитура на главата.
          Обикновено с по-дебела гарнитура от необходимото работи ''по-меко''

Коментар

Направо като взема заплатата отивам при помпаджия. И така и така ми капе масълце от гарнитурата на главата, като се консултираме може да сменя гарнитурата със по-дебела, да разредим мотора малко, барем утихне пустията. Чувал съм 1.6GTD Джета която работи толкова меко сякаш я карат на масло и си върви също доволно добре Искам и аз така.

Коментар

Забравих да напиша, че колата придръпва жестоко при подаване на газ и при отнемането на газта, двата тампона на двигателя са сменени с чисто нови, тампона на скоростната е сменен с чисто нов. Може ли да придръпва от ГНП ?

Коментар

Бръкни зад помпата с една дълга отвертка и върни лостчето на авансатора /малко е тясно между помпата и главата/ ще видиш къде е вързано жилото. Връща се напред /към ангренажа/ Обикновено заяжда и не можеш да го върнеш със жилото. Има вариант мотора да ти поутихне и всичко да си дойде на място. Ако не- Усилвай повече музиката

Коментар

Турбото колко надува?Пак те оитам-сменя ли си звука след като загрее,като запали и подадеш малко газ,заработва ли равномерно,изпбщо какво знаеш,че е правено.С какво масло караш 10 000?Антифриз губи ли?Изобщо не си мисли да увеличаваш дебелината на гарнитурата,в около 0,6мм. не случайно са събрани 3 различно дебели.
                  Последно редактирано от veskov; 16-07-13, 23:14.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
                    Забравих да напиша, че колата придръпва жестоко при подаване на газ и при отнемането на газта, двата тампона на двигателя са сменени с чисто нови, тампона на скоростната е сменен с чисто нов. Може ли да придръпва от ГНП ?
                    От какво друго да придърпва. Точно е като при ранно впръскване. Вътре е заседнало нещо, или така е сглобено. Я налягането е високо, я друго...

Коментар

Тия ГНПта на БОШ са масови а вече такива коли по моргите има колкото искаш по добре се огледай за някоя помпа от работещ двигател .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, благодаря ви за отзивчивостта. Страхотни сте.

Колега, borko_ruse, вече написах че с отвертка зад помпата бъркам и натискам лостчето към ангренажа и мотора поутихва но незначително, и след като махна отвертката лостчето пак се връща мъничко в посока `опъване` , сиреч проблем в авансатора-ръчна газ дето му викате. Затова ви питах за устройството на помпата и говорихме за статичен и динамичен аванс. И затова директно събирам пари за помпаджия който да отвори тая пущина и да ми каже какво има строшено в нея.

Колега, veskov, турбото ми съм го засилил като прави макс налягане 1.1 бар по манометър. Гледал съм характеристиките му след 1.3 бара е неефективно и само загрява и се износва ненужно.
                        Турбото е Garrett T2 , по малкия брат на KKK 14.
                        На помпата съм завъртял буустпина (LDA) на 180 градуса, тъй като конуса на самия пин е ексцентричен, за да ми пуска повече гориво когато турбото вдигне това налягане. Защото оригинално буустпина е нагласен за налягане от 0.6-0.8 бара зависи от настройката на автомобила.
                        https://www.google.bg/search?q=1.6td....0%3B640%3B853

Настройката въздух - гориво - ускорение - разход съм си я нагласил и съм много доволен, обаче самия мотор е много нервен, рязък, твърдо работещ, сякаш е на предварение. От статична центровка е супер, обаче от динамична центровка симптомите са му като на предварение. Антифриз ми губи, но имам две места от където тече - тръбичката на казанчето е сцепена и май радиатора е тръгнал на едно място по питата.

Главата

Гарнитурата е с 1 контролен отвор. Вие кажете кой ремонт е. Аз мисля че е първи ремонт.
                        МАркучите са меки - симптом за здрава глава и гарнитура.
                        Не пуши бяло отзад - симптом че няма вода в горивната камера.
                        От гарнитурата на главата ми тече масло до първи цилиндър, стича се по блока динамото прави мизерия и за една вечер прави 2 капки. Иначе зимата палех на -18 с два подгрева без проблем, после разбрах че на първи цилиндър свещта е била изгоряла.
                        Как да ти кажа, не ми се взема друга помпа, защото момчето от което я взех преди година каза че помпата и не е била добре капела е ,и не е ходил на помпаджия да я прави ами е взел помпа от пасат 1.6 гтд и са сменили помпите. Като я взех помпата не капеше, стоеше си боята на болта за цикловата порция - горивото не беше пипано, бустпина си беше оригинално поставен.
                        Турбото беше натегнато без да знаят за клапана на смукателния колектор който над 0.8 бара хвърляше въздуха във филтъра и при 120кмч имаше едно придръпване на вълни на вълни - турбото вдига над 0.8 и клапана го пуска във филтъра. Изолирах клапана, сложих манометър, настроих турбо да вдига при макс товар 1.2 бара и настрох горивото.
                        Обаче Двигателя работи шумно, което е дразнещо и оприличава колата на неподдържана, което ме дразни.

Колега, lodkar, имам предчувствие че това което казваш е вярно и там се корени проблема на това колата ми да е шумна.
                        Последно редактирано от kompresor; 18-07-13, 04:18.

Коментар

Не съм запознат с тези помпи напълно.
                          Врътни я назад за проба.

Коментар

90 732 610 cylinder head gasket piston protrusion:

notches thickness more than less than

- 07.1985
                            1 1,40 + 0,67 + 0,80
                            2 1,50 + 0,81 + 0,90
                            3 1,60 + 0,91 +1,02
                            08.1985 -
                            1 1,53 + 0,66 + 0,86
                            2 1,57 + 0,87 + 0,90
                            3 1,61 + 0,91 +1,02

Motor Nr. 1464108 ...
                            0 1,65 mm + 0,70
                            1 1,80 mm + 0,70 + 0,85
                            2 1,95 mm + 0,85

Дебелината на гарнитурата се определя от излизането на буталата над блока.

Боре ,това го знам от един стар майстор ,наистина двигателя почва да работи по меко ,но и по шумно.

Коментар

Дебелината на гарнитурата е свързана с това,колко излизат буталата над блока,а не с износването им.Тази е най-тънката,не я пипай.Турбото надува множко за този двигател.В комбинация с неизправна или поне неправилно регулирана помпа за този режим-те ти още един слаб момент.Повдигачите(хидравличните),също правят въртели-качество на маслото,налягане в системата и при тях и др.Почни първо и едновременно с налягане на маслото,компресия,центровка на ангренаж и помпа-коректно и без компромиси,за да знаеш моментното състояние..Този двигател и при -20 пали с паднала до 18 компресия.Не купувай втора употребя помпа,или поне,ако е без пари,да се профилактира и регулира.Дюзи и разпръсквачи задължително проверени.Въобще доста вярно си попрочел,но не забравяй,че тези коли имат малко живи събратя,а и като правило не се знае какво е магерено до момента.Но с по-високо налягане на турбото,поизносен двигател и некоректни настройки на горивната система-какво друго освен това.А знаеш,че всички тези неща,независимо от възрастта,са си най-скъпия дял от експлоатацията.
                              p.p.
                              http://vwts.ru/
                              Последно редактирано от veskov; 18-07-13, 10:37.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колата си държи налягане на маслото студена винаги 5 бара. Мерил съм го с еталонен манометър и вътре в колата си имам трите уреда за налягане на маслото температура на маслото и волтметър. Като загрее мотора си държи 1 бар налягане на маслото
                                Дюзите са минати на стенд 150 бара са всичките
                                ДОста приятели имам които карат предкамерни дизели и са си надули турбините но колите им работят по - тихо от моята.
                                Хидравличните ми повдигачи бяха задържали, смених ги , мотора утихна, ама тогава чукаше от главата чуваше се, сега го елиминирах с повдигачите ама пак си е шумен пустията.
                                Центровката на ангренажа също е проверена от мен, от трима майстори на които имам страшно доверие и от един сервиз, като я взех беше 1 зъб на разпределителния вал на предварение ама не се усети промяна в шума след като я зацепихме като хората миналото лято.
                                Защо казваш некоректни настройки по помпата, колега, мисля че коректно съм я настроил и центровал защото ми върви супер и е наистина супер икономична градско с гуми 195 50 15 ми гори 6-6.5 извънградско 4-4.5. На стъпка вървя наравно с 1.9 тди заводски.

Помпата ще се закара на основен ремонт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X