Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Колеги взех ауди а4 б5 90коня 98г тди но ме претеснява че една от дюзите се води умна дюза и струвала колкото половината кола. Въпроса ми е може ли маслото да я прецака и има ли някой който кара този мотор на масло

Коментар

Здравейте, мога ли да горя стара промишлена нафта в Suzuki Vitara 1.9d тъй като я намирам доста изгодно?

Коментар

Първоначално публикуван от vasboy Преглед на мнение
        Колеги взех ауди а4 б5 90коня 98г тди но ме претеснява че една от дюзите се води умна дюза и струвала колкото половината кола. Въпроса ми е може ли маслото да я прецака и има ли някой който кара този мотор на масло
        Аз карам същия двигател на масло, описал съм го в предната страница. Нищо и няма на умната дюза,
        пък и втора ръка е под 100 лева.

Коментар

За изтритите: За далавери и алъшвериш има други раздели.

Коментар

Момчета, със затопляне на времето назрява и темата за алтернативните горива, така че я повдигам с няколко питанки.
            Имам Мерцедес 124(200д) на почти 1'300'000км, карам го с каквото падне - котелна нафта, фритюрни мазнини от картоф, месо, риба и т.н., като пропорцията никога не е била в полза на нафтата(винаги нафтата е била под 50%). Филтрирам мазнините през дънки. Засега проблеми не е имало, дори в студовете, обаче олио се намира все по - малко и по - трудно, а имам от къде да вземам двигателно масло на 50ст/л в големи количества. По - назад в темата пишеше, че предкамерните дизели не са особено подходящи за горене на масло. Тая 124-ка предкамерна ли е или не? Става ли за горене на масло, без филтрация с центрофуги, а само с крачоли? Да добавя, че няма турбо, няма кулери, дори нма 5-та скорост, абе изобщо няма нищо... супер базов модел, който ползвам само за рибарска кола. Имам си друга (Е250тд очиларка), която си ползвам за семейството и я карам само със смес от нафта и олио, но не повече от 50:50.
            Друго: резервоара ми е почти пълен с олио(80%) и нафта за котли(20%)... Трябва ли да изхарча всичкото гориво в него, преди да мина на смес от масло и нафта?!
            Благодаря и безаварийно

Коментар

Здравейте.!
              Отскоро карам W140 350 td на биодизел/двигателно масло 75/25,но съм минал само 200км и не мога да дам обективни резултати.
              Учудващо не пуши и работи много добре и със сигурност по-тихо отколкото само на дизел.
              Маслото го прецеждам единствено през цедката на фунията, която сигурно е 1000 микрона

Коментар

Носи си един нов горивен филтър в багажника, защото със сигурност не след дълго ще се запуши сегашния.

Коментар

Първоначално публикуван от msotiroff Преглед на мнение
                  а имам от къде да вземам двигателно масло на 50ст/л в големи количества.
                  Колега ако има масло в големи количества мен също ме интересува.
                  Бих желал да закупя до 10 тона предложи продай и на мен.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

След не малко километри, изминати с каквото има, реших да пробвам турбо дизел с директно впръскване и механично ГНП. Всички очаквания от този тип двигател, за по-безпроблемна и ефективна работа се оказаха голямо разочарование. След около 800-1000 км хваща нагар по разпръсквачите и започва да пуши и да има вибрации. Това при предкамерните дизели го оправях с изминаването на 40-50км с по-високи обороти, сега само разглобяване решава проблема. Не ме притеснява пушека, във вървенето няма особена разлика, но все пак ме дразни това, че двигател с толкова теоретични предимства се оказа по-лош от примитивните дизели. Става въпрос за Ивеко 2.8 монтиран в Роувъра ми, заменил недоразумението 2.5ТДС на БМВ. Отворите на разпръсквачите са 0.25, т.е доста големи, нови са БОШ. Мотора е в отлично състояние, нови ризи, сегменти и т.н.т. Въпросът ми е има ли някой с мотор подобен на моя (с директно впръскване), който да кара с отработено масло и има ли при него някакви странични ефекти?

Коментар

Аз със ауди 80 1.9ТДИ. Свалях дюзите след 1000литра за профилактика без да имам причина, и учудващо нямаха видимо нагар.
                      Почистих ги все пак на ултразвук и изгорих още маклко на 500 литра. Че пуши на масло да, но чиста нафта не съм сипвал и не знам
                      там как работи. Сега съм в процес на слагане на механична помпа, но много неща съм подхванал и не знам кога ще го събирам.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                        Колега ако има масло в големи количества мен също ме интересува.
                        Бих желал да закупя до 10 тона предложи продай и на мен.
                        Ти ме утрепа с тези 10 тона... Човека, от който взимам има към 5-600 литра. За мен това са големи количества... Твоята мярка явно е друга )

Коментар

Първоначално публикуван от msotiroff Преглед на мнение
                          Ти ме утрепа с тези 10 тона... Човека, от който взимам има към 5-600 литра. За мен това са големи количества... Твоята мярка явно е друга )
                          На мен ми трябват до 10 тона като и 100 литра също са ок лошото е ,че транспорта на малки количества е безмислен като му удариш чертата.
                          Но ако на твоя човек му се продава това масло и го докара до София и е сигурен ,че не е смес от масло и други примеси а е чисто отработено масло съм склонен и на леко по-висока цена.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Момчета, направих си един бидон с канелка на 1/4 от височината му. Колко време е нужно да се утаява маслото преди да го използвам? 2-3 седмици достатъчно ли е? Минава груба филтрация през платнена торбичка преди да иде в бидона.

Коментар

Да си палиш парното, става и така. Да го използваш за моторно гориво и при това да искаш двигателят да оцелее - технологията е друга.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За центрофугата знаем, но не всеки има такава... Въпроса е колко време трябва да се утаява маслото преди да се ползва като моторно гориво. Мерцедеса, на който ще го сипвам е на 30 години и 1'300'000км... Какво ли не му е минало през горивната система, не вярвам маслото да го бутне.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X