Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За мпс с агу.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: За мпс с агу.

    И сега какво стана, пак трябва да пълним хазната дето я опразват политическите бандити. Стана им навик да ни тръскат като брашнен чувал. Мине не мине все ще измислят нов начин да ни вземат пари.Няма такава държава, беше казал някой.

    Коментар


    • #92
      От: За мпс с агу.

      Сега то прочетох !Честито на всички ни и най вече на подръжниците на ком-соц гилдията!Имало полицейски режим преди 10 месеца,сега това какво ли е?Казват били 800 000 хиляди коли с газови,ако излезнат всичките коли по центъра на София ,какво ли ще стане с пасмината,кои ли танкове ще викнат!Преди 20 дена нови данъци,сега незаконни газови ,тия искат да цакат и най големите тоталитаристи в света!Що не върнат вноските за коли ,за да могат само те да си се возят!Нема такива наглеци,кои са наглите всъщност а?А да видиме какви мъже има в държавата ?
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

      Коментар


      • #93
        От: За мпс с агу.

        Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        Аз ще изчакам овчия народ да се вдигне и понеже това няма да се случи, най-вероятно нещата отиват към някой от двата терминала, а пък може направо и с колата да отидеме в някоя друга част на европа където все пак има правила, които се спазват и не се променят няколко пъти през годината...
        Анархист реве за правила. Интересно!

        Ами я да видим в случая как стои въпросът с правилата:
        Разпоредба, която изисква при промяна в данните на автомобила (примерно добавяне на друга горивна уредба) това да се отразява в регистрацията, има от м. март 2000 г. Т.е. от над 13 (тринадесет) години! Т.е. да се твърди, че правилата в тази насока се меняли по няколко пъти в годината е просто смешно.
        В случай, че въпросната разпоредба е спазена и наличието на АГУ е отразено в талона, собствениците им нямат никаква причина да ходят да се редят на опашки в КАТ, а и не виждам кой би могъл да ги санкционира заради някакъв преглед на АГУ при положение, че същата си е узаконена и минала на преглед (ГТП) по действащите към момента разпоредби.

        От доста години си има правила и за това как се монтира АГУ, каква трябва да бъде тя, какви документи да има и през колко време бутилката да минава на проверка. Колко от собствениците на автомобили с АГУ са спазили тези изисквания? Колко имат валиден паспорт на газовата уредба, издаден след монтаж или преглед в лицензиран за това сервиз? Ама наистина преглед, а не просто попълване на паспорт срещу 20-30 лв.
        Колко от автомобилите с АГУ имат т.нар. евросонда на бутилката, която е задължителна от известно количество години?
        Или се сещаме за правила само, когато някой друг трябва да ги спазва?

        Всеки е свободен да хване който изход му хареса. Ама, ако си мисли, че някъде из Европата ще намери друго такова място, където може да не *бава никакви правила и това да му се разминава продължително време, може би ще има разочарования. Та може би затова "овчият народ" си трае, щото, ако има правила, които наистина се спазват, това може да не му хареса ...

        А за новите разпоредби от март 2013 е ясно, че лобито на газаджиите си е пробутало правило, което чрез административни мерки да им вкара бизнес в кошарката. Между другото, подобни мераци са масово явление на всякакви браншови организации и е добре, ако такива залитания бъдат пресичани.
        Ние не сме неутрални!

        Коментар


        • #94
          От: За мпс с агу.

          Европа се ядва, истинската демокрация е в Америка, щатите, един приятел след почерпване, в Лос Анджелис, само намалил на един стоп с мигач и си завил човка, това посреднощ, и веднага пииуууу, патрулка, проверка, алкохол, съд..........Съдията постановява глоба, две години условно и лишаване за същия срок.... Аверчето се моли на съдията, че няма как да ходи на работа без кола... И съдията постановява, в този дву годишен период има право да управлява собственото си мпс от 07.30 до 20.00 по маршрура от тях до работа и обратно, и като компенсация за този лукс, му се забранява да употребява алкохол през целия срок на наказанието, ще бъде проверяван и ако го хванат почерпен, заминава за ефективно изтърпяване на наказанието.... Чиста работа, никога не съм си мечтал за такава демокрация и това е преди 15 години, 7-8 пъти са го проверявали включително поверка в 22 вечерта и в 5 на следваща сутрин. Сега на който постановят сух режим, директно гривна на ръката, хем казва ако се черпиш хем казва къде си.....Та как мислите дали си спазват правилата хамериканците или и те са овчи народ. А ние че сме овчи овчи сме, търпим крадците и тънем в нищета като цяло...........
          Роден рибар, а принуден да работи.......

          Коментар


          • #95
            От: За мпс с агу.

            Миналата седмица вписах в талона на Витарата и Опела,алтернативното гориво.На гишето пишат заявления за промяна на данни-общо 4 лв.На канала свериха номерата на рамите,приложих към заявленията копие от ГТП защото в тях пише,че на колите има монтирано АГУ,копие на страницата от сервизната книжка на уредбите за монтажа,платих по 20 лв. за талон и за 30 минути всичко беше готово.Копията си бях направил предварително.
            пп.По отношение на останалите коментари,хармонизираме законодателството си с това на ЕС и трябва да си ,,сърбаме попарата,,.Повечко ред не е излишен,освен това някакви пари пари ще влезнат в хазната.
            Последно редактирано от Радо 57; 24-11-13, 15:48.
            Нека силата да бъде с нас!
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

            Коментар


            • #96
              От: За мпс с агу.

              ...чета,чета и виждам много солидарни колеги,но нека само да ми обяснят как вписването в талона ни прави по европейци.....Ако се направят технически изменения по някакъв стандарт Да,но сега нещо несхващам-това е просто пълнене на хазната....Ако ни кажат,че трябва да си боядисаме такситата розови,защото европа го налага,отново ли ....дъра-бъра,а колеги.Иначе ще последвам останалите,то е ясно,но не е естетично,някакси Респект към всички събеседници
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

              Коментар


              • #97
                От: За мпс с агу.

                Колкото смяната на регистрационните табели ни доближи до Европа, толкова и тази дивотия.

                Коментар


                • #98
                  От: За мпс с агу.

                  Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Ако наистина някой се опитва да подлее вода /подкладе огъня на сегашното правителство , то то ( сегашното) има един елегантен и логичен ход да тушира напрежението :

                  - Излиза Орешарски пред микрофоните и заявява следното :

                  "Дами и Господа , заварихме тежко наследство и редица погрешни решения от правителството на бат Бойко . Всички те са в ущърб на трудовия народ . Ние ще вземем решителни мерки за премахването на въпросната несправедливост .
                  1. Като начало : Отменяме Наредба №... ( еди кой си) ... от март`2013 год.(или когато е там) на предишното правителство и потребителите на АГУ да спят спокойно !
                  2. Отменяме също така и онова идиотско изискване да светим с фарове срещу слънцето в ясен летен ден .
                  3. Отменяме ....
                  4........
                  5......
                  ...............
                  N.......


                  Те това е реда !
                  С`я , да залагаме ли дали тая работа ше стане ?
                  Няма да отменят, нито едно от малоумията.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                  Коментар


                  • #99
                    От: За мпс с агу.

                    Колеги, не бързайте да ходите към КАТ, имаме ново "20" http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2477435 Днес са върнали колеги от КАТ Пловдив щото още не знаели какво да правят и как да процедират. Обаче в някои градове си цоцат парички от смяна на талоните и що да не като си отишъл доброволно да им ги даваш. От министерството моля ви се, се чудили защо КАТ искало смяна на талони, щото видите ли те хората само искали да минем през единствените два сервиза за проверка на извършената "Промяна на конструкцията", което всъщност новата наредба регламентирала, че е поставянето на газова уредба. Няма такава пародия в тази държава!
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

                    Коментар


                    • От: За мпс с агу.

                      Ами минах, в 7.30 Бях там, и се наредих отвън на една опашка около 20 метра, колата си стои на ред пред канала. Отвориха гишетатата и за сефте виждам до едно без изключение да бачкат, та там е опростена процедура, голям, малък талон, гражданска и лична карта. Плащаш 3 кинта и бегом на кой намериш канал, няма печати и номер на канала, влааш, за газ ли за газ, вдигни капака, дай си прегледа. отивай да чакаш на гишето за новия талон, погледна ми само табелката с двигател и рама. Изкарваш колата на вън и отиваш там дето дават готовите свиделства, плащаш с картончето и лична карта 17 кинта и чакаш да те викнат..... В резултат на цялата тази 3 часова операция в големия талон ти се настанява гордият надпис гориво-БЕНЗИН/ВТЕЧНЕН НЕФТЕН ГАЗ. И ти доволен и с чувство изпълнен дълг се прибираш в къщи...Това за София де......
                      Роден рибар, а принуден да работи.......

                      Коментар


                      • От: За мпс с агу.

                        ХОРА НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ХОДИТЕ ДОБРОВОЛНО В КАТ,темата тепърва ще се дискутира,не се навирайте доброволно защото колкото повече хора ходят доброволно толкова по голям ще ни го набутат.
                        Нямам нищо против да си сменя талона но не и за моя сметка на който му трябва това да си поема разходите,а техническия преглед спокойно могат да го направят през пунктовете за ГТП и за една година всички коли ще се извъртят и ще са проверени,без да има излишни гимнастики.
                        Държавата е длъжна да го направи това по най безболезнения за НАС начин,а не само да ни навежда.
                        ПАК КАЗВАМ МНОГО Е ВАЖНО ДА НЕ ХОДИМ ДОБРОВОЛНО,НИЩО НЯМА ДА НИ НАПРАВЯТ не могат да наложат глоби на 1000000 българи.

                        Коментар


                        • От: За мпс с агу.

                          Само едно не мога да разбера ? Колата я регистрирах преди по-малко от месец и си изгубих цял ден ! Нали съм си карък тамън стигнах канала и излязоха обедна почивка ! Ама да не се отклонявам ! Та тогава си мина сверка на номера и прочие .. За чий трябва пак да се минава през каналите като очевидно от мненията до тук не преглеждат нищо по монтажа на самите газови уредби !?! Ей това не разбирам ! Може при монтажа газаджиите да са ми сменили рамата или мотора ли ?

                          Коментар


                          • От: За мпс с агу.

                            Който е несъгласен, има възможност да го изрази: http://www.peticiq.com/64835 Аз я подписах с кеф.
                            HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

                            Коментар


                            • От: За мпс с агу.

                              А в Европата, може ли да се развозвате само със BG на табелите? Я, марш да ги сменяме с нови ,на които има и звездите от EU!

                              Да залагаме ли, или Да?
                              Gas Gas ec 250

                              Коментар


                              • От: За мпс с агу.

                                Така е кеф си е и аз я подписах, но ще си останем само с кефа..............
                                Роден рибар, а принуден да работи.......

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X