Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични скорости и офроуд - плюсове и минуси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Автоматични скорости и офроуд - плюсове и минуси

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Аз на своя ред от позицията на моя опит, и наблюденията върху други коли ти казвам: не става - ПРОВЕРЕНО Е.

"Цивилния" автомат, без определени доработки НЕ СТАВА за дълготрайни натоварвания при тежък/хард оффроуд. За краткотрайни забежки - да.

ПС. Като казвам не става, имам предвид, че не се знае колко точно ще устиска.....

Пък и бързо прегрява.
    LZ1VMH

Коментар

Но е удобен за начинаещи...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        "Цивилния" автомат, без определени доработки НЕ СТАВА за дълготрайни натоварвания при тежък/хард оффроуд. За краткотрайни забежки - да.

ПС. Като казвам не става, имам предвид, че не се знае колко точно ще устиска.....
        Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
        Пък и бързо прегрява.
        Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Но е удобен за начинаещи...
        Няма какво да се добави, стигнахме до същото нещо за което има изписани много постове. Става ама за разходки, въпреки че и там трябва леко да се пипне автомата за да живее колкото ръчна трансмисия. Много газ съм давал, ами давам, колкото на ръчката толкова и на автомата ще давам

Коментар

То в началото на темата е писано - автомат се чупи от прегряване. За да издържи на продължително натоварване в тежък режим на работа, за офроуд се правят допълнителни охлаждания. Определено, обикновен цивилен автомат не е конструиран за такива условия.
          Но като механика, мисля че автомата е доста по-издръжлив от механичната кутия и издържа на по-сериозни натоварвания. Верно, че съединител може да се смени и в полеви условия... Но при офроуд априори се знае, че условията рядко са нормални, съответно рядко автомата издържа на натоварването(прегрява).
          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            Няма какво да се добави, стигнахме до същото нещо за което има изписани много постове. Става ама за разходки, въпреки че и там трябва леко да се пипне автомата за да живее колкото ръчна трансмисия. Много газ съм давал, ами давам, колкото на ръчката толкова и на автомата ще давам
            Така е.
            Сега остава да обясните и на тия(http://www.xrra.com/) че автоматика не става за офроуд.
            Явно са пропуснали написаното в офроуд-българия.ком.

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение

Чакам за идей,как да го тествам и кой са му слабите места.
              Конкретно на автомата на Паджеро, слабото място е маслото.
              След един часов тормоз, Дексрон-3 маже по-малко от минерална вода.

Коментар

Ами незнам аз карам с мобил Атф 4000,незнам дали е добро или не,но и имам и перка от рено клио което като влезна в балкана я пускам да ми охлажда радиатора на кутията.
                И извън темата препоръчвам на всички така да направият,защото наистина като караш на бавни някъде из баирите караш на 2 3 скорост а нямаш нужната скорост за охлаждане.Но мисля че това е измислено доста одавна.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

АТФ4000 е по-добре.
                  Само че, това че си сменил маслото с АТФ4000 не значи че караш с такова.
                  Кутията се пълни в завода с Дексрон-3. По старите дори Дексрон-2.
                  Сменяш 3.5л от 7.5л.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Сега остава да обясните и на тия(http://www.xrra.com/) че автоматика не става за офроуд.
                    И всичките там карат с "цивилните" автомати?!?
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Цивилните автомати са за офроуд. Състезанията не са офроуд. Като замисъл и определение офроуда е точно това на което малко подигравателно казваме разходки.
                      Никой не казва колко и как са модифицирани кутиите.
                      Нито пък двигателите. Това значи ли че заводски V8 не става за офроуд.
                      Казват автоматична трансмисия 4L60E или 700R4 и толкова. Другото е тайна че секундите са важни.
                      Даже скоростите превключват ръчно. Ама както автомата може да "увисне" на скалата и после да тръгне с въртене на гуми, никоя ръчка не може, ако ще на 17-та бавна да е.
                      Ако има нещо от което да ми се обръщат червата, то е крайното заключение че нещо си неставало.
                      Колко прегряти автомата видяхте. Аз съм виждал повече запалени съединители. И повече безпомощни, от тия с ръчката дето стават, щото в локвата съединителя малко се намокрил.
                      Освен това ... в темата по-горе вече беше написано ...
                      ръчка се кара с блъскане. Така се трошат диференциали, полуоски, окачване и т.н.
                      И какво като е здрава кутията, след като всичко останало става парам-парче.

Коментар

Цивилните автомати са за офроуд. Състезанията не са офроуд. Като замисъл и определение офроуда е точно това на което малко подигравателно казваме разходки.
                        Казват автоматична трансмисия 4L60E или 700R4 и толкова. Другото е тайна че секундите са важни.
                        Даже скоростите превключват ръчно. Ама както автомата може да "увисне" на скалата и после да тръгне с въртене на гуми, никоя ръчка не може, ако ще на 17-та бавна да е.
                        Ако има нещо от което да ми се обръщат червата, то е крайното заключение че нещо си неставало.
                        Колко прегряти автомата видяхте. Аз съм виждал повече запалени съединители. И повече безпомощни, от тия с ръчката дето стават, щото в локвата съединителя малко се намокрил.
                        ръчка се кара с блъскане. Така се трошат диференциали, полуоски, окачване и т.н.
                        Еееей каза им го за пореден път,а дано някой като чете твоето мнение и да помисли.
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Пламене уважавам мнението ти. Ще го кажа по следния начин: в момента в който обслужване и ремонт на автоматична трансмиссия тук в Бг, ще стане точно толкова лесен колкото и на механична - аз лично ще се престраша отново. Дотогава - ръчка.
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Наи накрая се намери някои дето да ни обесни какво е определението за офроуд.

Сега остава и да покарате малко по така автомата а не като баба ми и да разберете кои вид кутия блъска по яко при сецване на кутията и при спиране с висока скорост по нанадолното в дупките.За това какви автомати се карат на състезания пише 250 страници по горе.
                            И моля ви не сравняваите трактори и танкове с динамиката и оборотите на джиповете.Наи малкото тези кутии са и лееко по големи от двигателите дето ги въртят.
                            Колкото до това коя колко е здрава само ще кажа на... Краислер автоматите са едни от наи слабите.Проверено и доказано ама то с ръгане се разбира не с гледане зад оградата.
                            Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 08-08-09, 10:58.

Коментар

Колкото можем караме, като не можем се возим.
                              Очаквах да кажеш какво преосигуряване трябва на диференциалите при ръчна кутия и какво при автоматична, ама в Събота сутринта щом си буден, явно не си на кеф.

Коментар

Колкото можем караме, като не можем се возим.
                                Очаквах да кажеш какво преосигуряване трябва на диференциалите при ръчна кутия и какво при автоматична, ама в Събота сутринта щом си буден, явно не си на кеф.

На кеф съм и сега си лягам

Нали знаеш преосигуряването е до един момент.... При зверска злоупотреба смяна до побъркване му е маиката.При насилства ако дифа здаде багажа преди кардана някои не си е написал домашното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X