Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Закарайте една лада на дино...
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Според мен лада даже и 230 да може да вдига,трябва да има един електронен и два механични ограничителя на 140. За москвич -до 100км/ч.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        Не знам какво се опитва да се докаже с тези "графики" и на кого..............
        В графиките се вижда преди и след "интервенцията" как се променя https://stoa.com.ua/category/id/26 и при 6400 об./мин.
        Благодаря - мисля, че на тези графики е съвсем очевидно за какво говоря. Защо трагедията настъпва при 7000 об/мин вероятно се дължи на конкретния модел - 21083, при който максималната мощност се дава при близо 6000 об/мин, Признавам, за тази кола не знам много.
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 06-06-19, 21:21.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
          - има причина/и, поради която/които характеристките на тези двигатели са влошават рязко над определени обороти. .
          Какво ново доказвате освен , че целенасочено се фиксирате върху една от "скоростните характеристики".
          Все пак не разглеждаме тракторен двигател или на товарен автомобил,а както се вижда от графиките- мощността нараства и след 6500 об.

Проблема върху който се Фиксира е известен от "зората" и начините за "борба" също са известни,като в последните години масово освен променливите фази е принудителното пълнене.

П.с. ( след заигравка по двигателя на Москвич -412,която правих 85-86г., стрелката на километража(кръглия циферблат) се насочваше към отметката-км.,но пак си остана каруца)

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Според мен лада даже и 230 да може да вдига,трябва да има един електронен и два механични ограничителя на 140. За москвич -до 100км/ч.
            Че те си имаха "ограничител"-вибрациите и неустоичивото поведение, респектираха повечето водачи.................

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Ти продължаваш да се правиш, че не разбираш. За 3 път - има причина/и, поради която/които характеристките на тези двигатели са влошават рязко над определени обороти. Едно клипче на дино стенд нищо не означава. Но, за да е на твоята - всички лади/жигули вдигат 180 по ГПС.
              НИКЪДЕ, ама абсолютно НИКЪДЕ не съм твърдял, че тези коли вдигат 180 км/ч по ГПС, най-малкото, че по времето, в което бяха актуални, ГПС в България нямаше.Най-много мразя да ми се изопачават думите.Малко по назад в темата съм написал, че 180км/ч мерено по заводския километраж се достигат под 6000 оборота.Но ти се хвана за заветната цифра 6400 и си я повтаряш като Отче наш.Ако беше инженер не само на хартия, може би щеше да си наясно, че въртящият момент, за който така здраво си се хванал, не е от изключителна важност за достигане на максималната скорост.

Коментар

Явно гледаме различни графики. Но както и да е. Ладата вдига 180, Москвича - 200 или колкото кажете. Предавам се.

Коментар

Много се палите за някакви Лади
                  Ето външна скоростна характеристика на 2106 двигател, която е пусната до по-високи обороти.
                  Червената линия е серийният двигател, другите са със спортни разпределителни валове.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2101_1600v.jpg
Прегледи:1
Размер:62.2 КБ
ID:5814901

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                    НИКЪДЕ, ама абсолютно НИКЪДЕ не съм твърдял, че тези коли вдигат 180 км/ч по ГПС, най-малкото, че по времето, в което бяха актуални, ГПС в България нямаше.Най-много мразя да ми се изопачават думите.Малко по назад в темата съм написал, че 180км/ч мерено по заводския километраж се достигат под 6000 оборота.Но ти се хвана за заветната цифра 6400 и си я повтаряш като Отче наш.Ако беше инженер не само на хартия, може би щеше да си наясно, че въртящият момент, за който така здраво си се хванал, не е от изключителна важност за достигане на максималната скорост.
                    Казах ти вече - печелиш.

Коментар

@Двигателист
                      Достигането на 8000 оборота на предавка различна от първа и втора си беше достатъчен подвиг за тези автмобили, че на някой да се интересува какви показатели има двигателя при тези обороти.А достигането на тези обороти на директна предавка с заводски двигател е в сферата на научната фантастика.Колегата petkov много добре е уточнил за основния ограничител на тези автомобили.А колегата turtey вече е стигнал до 6800 оборота, скоро ще разберем че при 12000 оборота ич го нема тоя калпав двигател недосделан.

Коментар

Ако това ще приключи мъката:

Аз вече твърдо вярвам, че лада 2106 вдига 180 км/час по километраж, по GPS (американски, руски, китаски, европейски), по полицейски/руски/американски/севернокорейски радар, по хронометър (руски, съветски, швейцарски, китайски), по равен път, по нанадолнище, нанагорнище и качена на маглев влак, при 5000, 6000, 6400 и 13000 оборота на двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Ако това ще приключи мъката:

Аз вече твърдо вярвам, че лада 2106 вдига 180 км/час по километраж, по GPS (американски, руски, китаски, европейски), по полицейски/руски/американски/севернокорейски радар, по хронометър (руски, съветски, швейцарски, китайски), по равен път, по нанадолнище, нанагорнище и качена на маглев влак, при 5000, 6000, 6400 и 13000 оборота на двигателя.
                          Подписвам се и аз под това становище и приключваме
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А пък мойта Симсонка вдигаше 65 по километраж.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                              Много се палите за някакви Лади
                              Смешното е, че "ролетката" се завъртя преди 10 страници от Хонда Джаз,и като се почна..............няма спиране,освен да "паркират" Темата поради изчерпване и "залитане".

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                                .............няма спиране,освен да "паркират" Темата поради изчерпване и "залитане".
                                Докато съветския съюз и запада, комунизма и капитализма, и руснаците и западняците пораждат комплекси у хората, оправия няма да има.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X