Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Аз имах Simson Star https://www.sausewind-shop.com/simso...2-ersatzteile/. Поради липса на оригинали амортесьори беше отпред със задни от Балкан 50, а задните бяха от МЗ 150. С пазарджишки "кросови" гуми беше перфектната едуро машина...., когато си на 16.
    П.П. Имах и ГДР шлем от Мототехника. 45 лв.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Проблемът в писачите е, че нямат идея защо след определени обороти мощността и въртящия момент падат и защо падат стръмно. Това не означава, че са лоши мехници, а че теорията на ДВГ не им е ясна.
      Само, че има един проблем с теоретиците, черпещи знания предимно от гугъл, гледали са твърде малко графики.В своя защита прилагам графиката на двигател 2101 - първообразът. https://www.drive2.ru/o/b/2686355/
      Или аз съм гледал Райското пръскало много отдавна или честотните характеристики на Райското пръскало и ладовия ДВГ доста се различават.Въпреки скромните постижения, не забелязвам някакво умопомрачително падане на мощността след номиналните 5600 оборота, нека колегите запознати в детайли с теорията на ДВГ да разяснят за по-простите.

Коментар

Малей, къде залитнахте по тези смотани лади...
        HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
          Само, че има един проблем с теоретиците, черпещи знания предимно от гугъл, гледали са твърде малко графики.В своя защита прилагам графиката на двигател 2101 - първообразът. https://www.drive2.ru/o/b/2686355/
          Или аз съм гледал Райското пръскало много отдавна или честотните характеристики на Райското пръскало и ладовия ДВГ доста се различават.Въпреки скромните постижения, не забелязвам някакво умопомрачително падане на мощността след номиналните 5600 оборота, нека колегите запознати в детайли с теорията на ДВГ да разяснят за по-простите.
          Книжките, Кире, книжкте чакаме

П.П Данный обзор носит юмористический характер, не судите строго

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
            Проблемът в писачите е, .......че теорията на ДВГ не им е ясна.
            Проверено, - Практиката без теорията е "сляпа",както и теорията без практиката е "саката"!
            Познавам лично, достатъчно от "двете групи"....................

Коментар

Ще ги дочакате, не ги държа под възглавницата

Коментар

Да попитам теоретиците:
                Колко се предполага, че ще вдигне Мазда Демио 1.3 63к.с. на газ с по-големи гуми от заводските? Има лоша аеродинамика и газта не беше отпусната, но си вървеше еднакво на бензин и газ, гореше супер малко. Пробвана е няколко пъти за максимална скорост по ГПС и ми е интерестно колко ще изкарате и дали ще уцелите. Карана е на 5-та, на 4-та предполагам щеше да вдигне повече заради по-високите обороти.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Без да твърдя за досттоверност https://www.google.com/search?biw=10...ZzDuSUv1exP5M:

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    Да попитам теоретиците:
                    Колко се предполага, че ще вдигне Мазда Демио 1.3 63к.с. на газ с по-големи гуми от заводските? Има лоша аеродинамика и газта не беше отпусната, но си вървеше еднакво на бензин и газ, гореше супер малко. Пробвана е няколко пъти за максимална скорост по ГПС и ми е интерестно колко ще изкарате и дали ще уцелите. Карана е на 5-та, на 4-та предполагам щеше да вдигне повече заради по-висококите обороти.
                    Не знам. Гадателството не е специалност във ТУ.

Коментар

180 по километраж и нещо близко до това по ГПС, заради по-големите гуми.Това е моя залог.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Само аз ли имам акт за 135 км/ч със ЗАЗ, като от аватара? 45коня се води, от завода де - моя беше на 10г. 100ккм.
                        Те радарите не хващаха ниско-летящите............а можеше и още......
                        С Чинкуиченто( 900 - 40 к.с.,) по километраж над 140,същия двигател с подобна скорост задвижва даже Пандата която има "перфектната обтекаемост"!!!

Коментар

А трабантчето колко коня беше? Ама си вдигаше 120 км/ч по километраж...
                          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
                            По сметката с Ладата някой може ли да даде коефициент на челно съпротивление?

Аз докарах малко по-пълна формула, която отчита и масата на колата.

Ако приемем, че масата е 1100 килограма - 1030 кола, 70 шЕфьор и сложим примерен коеф. челно съпротивление 0.35, излиза, че постижимата скорост е 175 км/ч. Което по километраж сигурно е 190

Челната площ съм сметнал едно към знаете колко
                            Сх на ладата е от порядъка на 0.43-46, а на Самарата 0.36-38.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%90%D0%97-2105

Динамические
                              Разгон до 100 км/ч
                              17–20 с
                              Максимальная скорость
                              142–150 км/
                              За Лада 1600 тук https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%90%D0%97-2106
                              пише друга максимална скорост:
                              "
                              170
                              13-15
                              10,5/10,9 (с карбюратором «Вебер»)"

Не, че нещо, но моята си поддържаше 160 км/ч. Проблемът и беше, че като се кара по този начин другите агрегати не издържаха натоварването и често даваха фира. И лятно време позагряваше, та я карах лете с механична перка, зиме с електрическа.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

На Лада максималната скорост се даваше двойно - пълна и с двама пасажери. Нещо като 150 и 152 км/ч за двигател 1.5. За 1.6 беше 2-3 км/ч отгоре.

Скорост от 160 км/ч по скоростомер е горе-долу толкова. Между другото винаги съм се чудел защо има 1.5 и 1.6 двигаели при положение, че техническите им данни не са особено различни. Предполагам, че заради възможността да се ползват стандартни компоненти - бутала, мотовилки, колянови валове и блокове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X