От: Ето една тема за почитателите на Урал както обещах!
Аз при доста дебело наслояване оставям за няколко часа да се накисне хубаво с нафтата. Действа безотказно. От стар майстор знам че лекарството е точно причинителя на болката. Както при отровата от нея се прави противоотрова. Ръждив болт се мокри с вода. В случая наслоения прах с масло се маха с нафта, има подобни свойства. Вътрешно по двигател, скоростни кутии и други промивам също с нафта, но ако има лагери неизвадени ползвам бензин. Поне старата нафта има доста сяра в нея и е вредна за лагерите. След миене с нафта промивам обилно с вора. Ако не искам да влиза вода някъде, миенето со правя пак с бензин. Причината да ползвам нафта е че бензина бързо се изпарява, но има същите качества, даже и по-добри от нафтата.
Първоначално публикуван от hosetooo
Преглед на мнение
Свърших още малко работа по шасито. Боята вече я няма, остана да почистя средния мост и малко от задния. Махам я до метал, защото пада много лесно. Калници, подкалници, маска и радиатор - свалени. Липсва ми едно парченце (кривка) от водната помпа, намерих стойка и обтегач за динамото, но не пасват... имам няколко уплатнения за водната да взема и правилната стойка (вече ми писна от нея
), една хубава промивка на радиатора, че има насъбрал се малко боклук и ще се опитам да го запаля
освен да снабдя прибурите за таблото, фарове, мигачи, О-пръстени за водната помпа, липсващата кривка за водната, апарат и стъкло за левият прозорец и стойка за динамото - сега като гледам още какво трябва да купувам - ми то си е цял склад бе да му се невиди
и мога ли да проверя какво е положението вътре без да разпарчетосвам мотора :/
Коментар