Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ето една тема за почитателите на Урал както обещах!
Свий
X
-
От: Ето една тема за почитателите на Урал както обещах!
"Максимална маса на теглените вагони-269 тона"
Баси мамата... много бе...
Всъщност това са 4-5 вагона, но тоновете впечатляват. А и трудното при тегленето на вагон е потеглянето. Веднъж отлепил, вагона си върви доста леко. Е, и когато дойде нагорнище пак става зор, ама е друга тема...
Урала си е сериозна машина.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Здравейте,този клип го гледам няколко пъти и винаги има някаква тръпка.
Коментар
-
Забележете, че за върви напред по релсите, трябва да е на задна скорост ...Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Тия руснаци какви машини правят само и само да не строят пътища
Тая жп концепция е немска от втората световна измислили са я от зор да могат да качат камионите на ЖП линията защото през по голямата част от годината само по нея е проходимо а където е взривена на колелата до следващия здрав участък най много да се наложи да насипеш някоя по голяма яма .
Последно редактирано от sek.1; 23-08-11, 14:58.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
През 1982 като войник във ВВС на БНА/малее колко съм одъртял/ за кратко карах Урал.В Граф Игнатиево по него време че и сега е бойно летище има така наречените ''закрити букси'' укрития противоатомни за самолети.Вратата им е дебела около метър пълна с олово и не знам още какво,имаха редуктори с въжета които не работеха така че ние с Уралите сутрин ходехме бутайки ги с бронята ги отваряхме
.Тогава Уралите бяха бензинови и по книга им даваха да горят78/100 ате си горяха 100/100.
Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!
Коментар
-
По всички летища беше така като се скъсат въжетата на лебедките и ги дърпахме/бутахме с камионите двете врати . То зора беше веднъж да тръгне вратата иначе на жп релса перфектно нивелирана колела с лагери .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Мммммммм, блазе ти! И аз бах в Балчик, ама Урал нямаше нито един, само ЗиЛ-ове.Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнениеХубава тема:връщате ме към младините.
През 1989.г. карах курсовете за С-категория в Балчик на такава машина,нямаше закъсване!Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Коментар
-
И аз карах.Бензинов.В казармата. Тъкмо беше разработен. Проходимост едно на ръка, после му провеждах изпитания за максимална скорост
На спускането по Цариградско към светофара на Дружба вдигнах 100км/ч
.(Дали е било гледка отстрани?! Тоя варел да лети така... Ама немаше кой да види, че по-безопасно така, иначе не бих...).Можеше и още, ама му беше кофти хидравликата на волана, та не посмях
И палене на -20 и кусур градуса... Качваш се, напомпваш на газта 4-5-6 пъти, въртиш и пали от четвърт(звука–музика за душата, с чаровно закашляне в началото). Подаваш му газ, да не угасне около минута(и по-малко), пускаш педала и вече работи равномерно и спокойно.Не ползваш смукач, няма и нужда. Вдигаш щората пред радиатора, термостата си работи перфектно и за няколко минути температурата се заковава на 80градуса...(следиш я в баира и му пускаш малко въздух през радиатора, ако е зор).
А вътре дизайнерските решения къртеха миФки.В сравнение с него ЗиЛ-а си е направо супер луксозен. Всичко беше подчинено на антилогиката и непрактичността, но пък беше опростено.Айде, че е метално таблото хубаво, ама после уредите турени у средата(виж ти от къде са гледали разните фирми ползващи съвременни такива решения
). Нищо, това добре, ама пък основното им осветление(на част от тях) с лампа която стърчи от таблото и с козирка над нея да не те заслепява(просто, ама работи).Класически чар. Е, има и един манометър от лево на волана, барабар с ръчките за помпане на гумите и веригата с която се дърпа щората пред радиатора.. Тромби с бутон на пода, заедно с бутон на пода за къси и дълги(Уазовци да не се засягат, не казвам че е лошо). И "удобно" разположени лостове за включване блокажа на междуосевия и бавните– на пода, на има няма и метър и половина от шофьора(явно с цел да не си играе много с тях водача или да не ги бутне случайно
) На конкретния екземпляр чистачките, нормално, като на всичкото ЗиЛ–на въздух. Да, ама конкретните нямат средно положение–или махат с бързина и сила достатъчна да им потроши лостовата система или пък въобще не помръдват
. Парното сгряваше въздуха и обдухваше стъклата на изцяло жЕлезната кабина достатъчно добре, ама лостове, седалки и волан си оставаха ледени докато шофЕра не ги стопли...
Хидравликата на конкретния беше зле, ама айде това е единичен случай(Заякнах в ръцете и ме викаха да връщам ремаркета назад с него
). Но пък спирачките са си им така–комбинирани на масло и въздух...Натискаш, натискаш...–не спира, не спира...па като 'Фане изведнъж, пасажерите у фургона–на пода(добре, че по мое време и на това място имаше и доста симпатични девойки–кадрови военни, та изживяванията от сорта не винаги бяха неприятни
).Свикнах им, ама не и кадроваците, които чат-пат ни возеха с него.
Разход?! Този въпрос за този камион не стои... Опитвахме всичко за да го оправдаем, но си е тежка задача, изискваща сериозно творческо въображение. Като се почне, нормата от 70 и кусур(не помня точно) я надписвахме с разни добавки "височинни", "зимни", буксиране на ремаркета ползване на лебедки, работа на място, и нам'к'во си..И след като и в цифри над 110 не успяваше да се включи, стигахме до ходене с него на стотина километра извънградско, за един кашон с чистачки(за стъкла), та да навърти километри и да избием малко от преразхода....(военна им работа–у ДАП-овете е ставАло и с бормашината, ама у казармата всичко е по-истинско
).
Много 'Убава машина!Почитател съм и, ама скоро няма да си взимам, че ми е тесен гаража.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар