Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    По NG даваха, че като боядисали един самолет, бяха боядисали и някакъв датчик и това беше причината за катастрофата в последствие.
    Има такъв случай и други подобни. За случая, който говориш бяха облепили единия висотомер, който се намира отдолу на "корема" преди боядисване и после бяха забравили да свалят облепката. М/у другото съм боядисвал самолети и хеликоптери, което никак не е работа за хора нямащи много добра представа от у-во на самолета и се иска много внимание, и проверка няколко пъти какво-що и как.Инак самото боядисване, като цяло е по-лесно от боядисването на автомобил
    А в "Луфтханза-техник" мисля, че извършват повечко дейности от боядисване и смяна на мокети В случая не допускам да имат вина.
    Последно редактирано от mbenz; 25-03-15, 10:09. Причина: допълнение
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Видеото нa Мaрто Христов с Фaнтомa обяснявa резултaтa след удaрa,но цялaтa ситуaция приличa нa рaзхерметизирaне.С поклон към жертвите и техните близки,с коментaрите съм до тук!Специaлисти рaзследвaт и скоро ще.стигнaт до проблемa,сигурен съм!Голямa трaгедия...
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Дейвид Глин, разследващ авиационни катастрофи: "Aко се вярва на данни от сайтовете за проследяване на полети, самолетът е губел височина с малко под 1000 м на минута, което би трябвало да изключва версията за експлозивна декомпресия. В същото време е твърде бързо за планиране. Изглежда, говорим за контролирано спускане."

"Гардиън" цитира авиационни специалисти, твърдящи, че и при срив на двигателите би трябвало с такъв еърбъс да може да се планира по-продължително време.

Дейвид Лиърмонт от изданието Flightglobal коментира в "Туитър": "Използваните от германци А-320 не се разбиват по време на полет. Не и днес. Този случай е странен."

Припомня се и инцидент с британски A319, произведен в същата година, който през 2005 г. при излитане от лондонското "Хийтроу" за 90 секунди претърпява тотален срив на електрозахранването и уредите. Но Кенан Шайб, главният пилот на "Джърмануингс", казва, че компютърната система на катастрофиралия самолет неотдавна е била обновена.

А дали причината не е именно в "подновяването" на компютърната система?

Като отчетем факта, че машината е 25-годишна с близо 60 хил. часа във въздуха и 47 хил. излитания и кацания е обясним отказът на доста екипажи на компанията да летят днес от Дюселдорф.

Версията,която изглеждаше най-вероятна в първите минути беше замръзване на pitot tubes , което дава грешни сигнали на бордовия компютър и той решава да свали носа автоматично, за да избегне stall (свободно падане, заради липса на скорост и подемна сила), в този случай автополотът постоянно бута носа надолу, за да може самолетът да набере подемна сила. Подобен случай е имало и ноември с Еърбъс А321 на Луфтханза, но там пилотът успява да изключи бордовия компютър.Тук трябва да се направи разлика с падането на френският А330 в Атлантика през 2009, тогава при замръзване на сензорите автопилотът се изключва и пилотът уплашен от загубата на скорост, вместо да наведе носа, започва да го вдига нагоре, което причинява stall. Единственото, което предизвиква съмнение в тази версия е фактът, че за 8 минути пилотите не подават никакъв сигнал (падането е бързо и те няма как да не са го забелязали). Поради тази причина версията, че екипажът е бил в безсъзнание също не бива да се изключва, причините може да са загуба на налягане (имаше такъв случай с гръцки самолет и подсъдим български механик) или пък отровни/задушливи газове в кабината (проблем случил се с А320 при кацане на German Wings в Кьолн през 2010).

"Напоследък прави впечатление упорития отказ на всички авиокомпании да влязат във века на комуникациите. Какво означава "нямали връзка" и само наземния радар давал някаква представа за курс и височина на полета. Гротескно е в 21 век да се търси физически черната кутия, при положение, че тази информация без затруднения може в реално време да се предава и записва на земята. Ако аз мога да следя температурата вкъщи от телефона си, какво им липсва на авиокомпаниите?"
        Последно редактирано от ivied; 25-03-15, 18:38.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          "Използваните от германци А-320 не се разбиват по време на полет. Не и днес."
          Е по точно обяснение едва ли може да се даде .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

През 1977 катастрофата на ТУ-134 над Габаре е с подобни симптоми , загуба на връзка ,промяна на посоката , снижаване и пръскане на самолета на дребни парчета.Версията ,която излага публикацията е срив на електрозахранването /вледствие на късо от претъпкан багажник/ под допустимия минимум за работа на системите , но не на всички.И затова самолетът си лети "както той си знае"
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:г1.jpg
Прегледи:1
Размер:130.7 КБ
ID:5650304Натиснете снимката за да я уголемите

Име:г2.jpg
Размер:107.6 КБ
ID:5650305Натиснете снимката за да я уголемите

Име:г3.jpg
Размер:140.4 КБ
ID:5650306Натиснете снимката за да я уголемите

Име:г4.jpg
Размер:134.3 КБ
ID:5650307
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

..."Напоследък прави впечатление упорития отказ на всички авиокомпании да влязат във века на комуникациите. Какво означава "нямали връзка" и само наземния радар давал някаква представа за курс и височина на полета. Гротескно е в 21 век да се търси физически черната кутия, при положение, че тази информация без затруднения може в реално време да се предава и записва на земята. Ако аз мога да следя температурата вкъщи от телефона си, какво им липсва на авиокомпаниите?"
              Този въпрос и на мен не ми дава мира! Технически не е проблем и не струва много на фона на останалите разходи....

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Е по точно обяснение едва ли може да се даде .
              В смисъл?!?
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Ако аз мога да следя температурата вкъщи от телефона си, какво им липсва на авиокомпаниите?
                Самолетите не са у тях, иначе лесно!
                А за консерватизма и нуждата от такъв в самолетите е писано в другата тема за малайзийския самолет. Няма нужда да преповтаряме едно и също на всяко падане на самолет.
                Аз у дома имам интернет, микровълнова, баня, бойлер, телевизор, легло... все неща дето ми липсват в самолета. Та какво им липсва на авиокомпаниите?
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  ...
                  Аз у дома имам интернет, микровълнова, баня, бойлер, телевизор, легло... все неща дето ми липсват в самолета. Та какво им липсва на авиокомпаниите?
                  Интересно сравнение..
                  Надали една авиокомпания би се запуснала чак до толкова, че да няма нещо от гореизброените..

А тия, гореизброените вещи, не им липсват на авиокомпаниите, дори на самолетите на авиокомпаниите не липсват..

За съответния клас пасажери, естествено.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Надали една авиокомпания би се запуснала чак до толкова, че да няма нещо от гореизброените..

А тия, гореизброените вещи, не им липсват на авиокомпаниите, дори на самолетите на авиокомпаниите не липсват..

За съответния клас пасажери, естествено.
                    Микровълновата е една за всички, телевизорчетата са малки и дават само стари неща (при това не на всякъде ги има, особено на къси дистанции), а баня с бойлер и най-вече легло хич не намерих. Изостанала работа.

Коментар

Съвсем заорахме, но потърси какво има в Emirates A380 First Class Private Suite, но на тези които могат да си го позволят вероятно им липсва домашната боулинг писта. Въпросът опира в парите. Истината е, че авиостроителите няма да въведат някакво допълнително средство за сигурност, докато а/к не го поискат, а те няма да го поискат, докато не стане задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение

В смисъл?!?
                        По голяма глупост едва ли може да изръси . Самолетите нямат национален признак няма значение коя държава ги експлоатира . Има си единни международни стандарти за поддръжка и експлоатация създадени от фирмата производител и авиационната администрация . Неспазването им води до ред забрани и рестрикции . Причини да падне един самолет има хиляди като повечето от тях са чисто технически .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Въпросът опира в парите.
                          Въпросът опира в това, някой да разбере, че у тях може да следи каквото си иска, но самолета докато не кацне у тях е малко по-трудно.

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Истината е, че авиостроителите няма да въведат някакво допълнително средство за сигурност, докато а/к не го поискат, а те няма да го поискат, докато не стане задължително.
                          Системата е малко по-трудна/тромава от това. И гарантирано никой няма да го направи само накрая да разбере, че някой си пилот имал психични проблеми, колкото и да е възмутена публиката. Техническите проблеми ще се разберат и с помощта на сегашната изостанала технология... е малко време ще мине, ама пак опираме до възмущението на публиката, която от глезотия вече иска да научи всичко веднага и като не го научи до втората минута от падането, започва един рев и конспирации... а да - и предложения за китайски GPS тракери боцнати някъде по корпуса 'щот издържат на всичко.
                          Последно редактирано от silverfox; 25-03-15, 20:10.

Коментар

По голяма глупост едва ли може да изръси .
                            Че е глупост, глупост е. На английски е малко по-различно, но пак е глупаво.

Самолетите нямат национален признак няма значение коя държава ги експлоатира . Има си единни международни стандарти за поддръжка и експлоатация създадени от фирмата производител и авиационната администрация . Неспазването им води до ред забрани и рестрикции . Причини да падне един самолет има хиляди като повечето от тях са чисто технически .
                            С това вече не мога да се съглася. Ето ти цялата история на инцидентите с A320, които са довели до щети на машината и/ли човешки жертви.
                            http://en.wikipedia.org/wiki/Acciden...us_A320_family

Изводите можеш да си ги направиш сам, като имаш предвид, че germanwings+lufthansa търкалят 200 самолета само от A320 фамилията.

Допълнение в 23:50:
                            ...И гарантирано никой няма да го направи само накрая да разбере, че някой си пилот имал психични проблеми, колкото и да е възмутена публиката...

Пак опира до пари. Ако има 3-ма пилоти в кабината /има място за четирима/, доста редките случаи с изперкал пилот ще изчезнат. Да си чувал за такъв проблем при презокеанските полети? Само че квалифициран пилот струва сериозни пари и увеличаването на това перо с 50% няма как да стане.
                            Последно редактирано от bokomo; 25-03-15, 22:54. Причина: допълнение

Коментар

... Самолетите нямат национален признак няма значение коя държава ги експлоатира . ... .
                              Има и още как!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Моля да запазим темата за обмяна на информация по случая...
                                За глобалните въпроси може да се отвори друга тема...

Относно откази на компютри, двигатели и т.н. - това не би попречило на пилотите да съобщят за проблем...
                                А замръзвания на Пито и т.н. - това би се отразило на индикираната скорост и височина, която е записвал flightradar (практически системата получава информация за координати, височина, скорост от датчици, които получават информация и пилотите. Ако датчика не показва промяна на височина (т.е. ако пилотите са си мислили, че самолета поддържа височината), то на флайт-радара самолета също щеше да бъде показан без намаляване на височината, независимо от това дали реално самолета променя височината си..

P.S. едната черна кутия изглежда що годе с непокътнат носител (без периферната електроника разбира се):
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo.cvr.3.jpg
Размер:93.3 КБ
ID:5650327
                                Последно редактирано от slowtraveler; 25-03-15, 21:14.
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X