Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Хоувъркрафт по линия на ТНТМ

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
    Ето и колегата също потвърждава за налягането което създава перката .....и аз съм се захванал с този възел калъпите са готови, и в момента до-утчнявам технологията си за изработката на отделните пера и фланците ....... по принцип всичко това е доста отговорна и прецизна работа и всичко трябва да е сигурно и безупречно на 100% иначе няма успех ....
    Ето отново една компютърна симулация ...този път на перката
    Гошо без да ти давам акъл.Този модел който са предпочели колегите с мото делтите не е ли по-удачен?

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
      Гошо без да ти давам акъл.Този модел който са предпочели колегите с мото делтите не е ли по-удачен?
      Ако не беше толкова скъпо Е ПЕРФЕКТЕН ,но само за тяга ,самолетна перка в този вид ,няма да надуе полата .
      Направените опити ,показват ,че возможно да работи и с такава ,но ако се подрежат краищата ,само тогава може да се ползва една перка и за възглавница и за тяга

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор Юри, но имах в предвид захващането в основата на лопатите.Вижда ми се направената за делтаплан муфа или както там се казва по-надеждно и по-лесно изработена.

Коментар

По въпроса за перата, захващането им и изобщо целите вентилатори е определен световен стандарт,но винаги може да се излезе от рамките му.След като е пресметнато правилно усилието на всички детайли и възли, защо да не се излиза от него?.....Но след като вече е открита топлата вода и течния сапун защо отново да се търкаме с калъпа на студено....Фирмите производители на компонентите за регулируеми вентилатори(перки) са стандартизирали различни захващания на перата според това за какво ща се използва перката.Също така дават предписание до какви обороти или периферна скорост могат да се движат.Целно се правят с различен профил за да не се правят опити да се поставят пера които не са предназначени за тази работа.За по подробна информация може да се погледне в http://www.multi-wing.com/index.htm .Най-разпостранените и използвани типове захващания са следните ;D,G,H,M,W,Z.При ховеркрафтите най-често използвани са типа Z.От своя страна всеки тип се разделя на под група от която се определя диаметъра и броят пера на перката.
          Прикачени файлове
          Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Мултивингова перка направена с фиксирани ъгли през 2,5 градуса ,и е много удобно да я настроиш без специални ъгломери .
            Да бъдем честни ,не бих правил експерименти с перки ,цената 124 евро напъно приемлива

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори.Стана ми ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
                Мултивингова перка направена с фиксирани ъгли през 2,5 градуса ,и е много удобно да я настроиш без специални ъгломери .
                Да бъдем честни ,не бих правил експерименти с перки ,цената 124 евро напъно приемлива
                Да за цената няма какво да се коментира.. не в нея е проблемът не е проблем и да се сключат и дистрибуторски договори с фирмата производител ...проблема е че в нашата татковина все още не са разпространени толкова машините за които да се използват и не си заслужава да се правят опити за предлагане на продуктите и... затова аз тръгнах да решавам проблема си сам и сега съм в процес на изработка на детайлите за перката .....калъпите вече са готови сега до изглаждам и технологията си за направата им ......ще подложа на най-екстремните натоварвания всички детайли и когато съм готов ще покажа и крайния резултат .много ме бива в това ....аз не се притеснявам от това което ще направя ,защото вече имам действаща перка и я експлоатирам доста време вече .....Само че тази която в момента правя има множество подобрения и очаквам да покаже доста по-добри резултати......От гледна точка на сигурността не подценявам абсолютно нищо ,дори съм избрал, проучил и подготвил материали които на този етап няма да споделям...и все пак живота ми е по ценен от една перка

Коментар

Честита Коледа ,на всички участници ,здраве и късмет.
                  И Дядо Коледа тази година ще дойде с ховеркрафт

Коментар

Честита Коледа и от мен и нека през следващата година да се радваме всички на успехи в начинанията си .........Пожелавам на всички любители на ховеркрафта да превърнат интереса си в хоби ,а хобито да донесе приятни емоции и незабравими мигове.Нека развием и спорта с тези машини .Европеиската и световна федерация за ховеркрафт ,редовно организират състезания http://www.europeanhovercraftfederation.org/ http://worldhovercraftfederation.org/

Коментар

Празниците са хубаво нещо почивката е задължителна,но от много почиване стават мазоли на гърба ...то и от много работа понякога няма полза ,но когато те човръка от вътре и ти доставя удоволствие без да му мисли човек се мята напред с главата ....
                      И аз се метнах и ето какъв резултат се получи ....метнах и сърчицето на моята дяволия и след някой друг ден като пооправя кабелите се надявам да му чуя гласа..
                      Прикачени файлове

Коментар

аз вчера запалих Вихъра ,и се убедиих ,че трябва да му сменя карбуратора и да го обърна с карбуратора нагоре ,иначе няма палене това чудо без здрава почерпка

Коментар

Честита Нова Година и за много години колеги...дайте здравето да върви отпред ,а всичко останало да го следва неотлъчно.Пожелания към всички които се интересуват от ховери и да има още луди глави като нас.

Последно редактирано от charlie19; 01-01-10, 11:28.

Коментар

Хей Юри къде се загуби ...до къде докара машината ???... че да открадна нещо от теб ......аз поработих тези дни и пуснах кабелаците ....има и за диреци има и подземно да се полагат ,но понеже този ховер съм го нагласил да става като извънземен и доста от командите и следенето показателите на двигателя ще са с часовници,копчета,бутони и разни пинизи, и трябва да има повечко жица...другото което успях да направя е комплекта от калъпи за перката ....да не се хваля много но и те станаха както пише по овехтелите книги....сега глася и технологията за изработката им и като уточня всичко ще започва и изработката на пробните детайли.......Ето и малко фото да се види че не приказвам само да си чеша езика....
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
                              Хей Юри къде се загуби ...до къде докара машината ???... че да открадна нещо от теб ......аз поработих тези дни и пуснах кабелаците ....има и за диреци има и подземно да се полагат ,но понеже този ховер съм го нагласил да става като извънземен и доста от командите и следенето показателите на двигателя ще са с часовници,копчета,бутони и разни пинизи, и трябва да има повечко жица...другото което успях да направя е комплекта от калъпи за перката ....да не се хваля много но и те станаха както пише по овехтелите книги....сега глася и технологията за изработката им и като уточня всичко ще започва и изработката на пробните детайли.......Ето и малко фото да се види че не приказвам само да си чеша езика....
                              Здравей колега доста си напреднал със звяра явно за тебе няма почивен ден.
                              Ако може да ме светниш какъв е този възел които се намира зад генератора очевидно е че не е айбиес а само на такова го оприличавам.
                              ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

Първоначално публикуван от aleksandrov1973 Преглед на мнение
                                Здравей колега доста си напреднал със звяра явно за тебе няма почивен ден.
                                Ако може да ме светниш какъв е този възел които се намира зад генератора очевидно е че не е айбиес а само на такова го оприличавам.
                                Мале ,мале до къде я докарахме работим на сто метра един от друг ,а през форумът се информираме ....Е не е и русенско варено това нещо ..ама и ABS не е, пак е помпичка ама за масло(хидравлика) някой трябва да ми натиска съединитела при палене, с жила и разни други дранкулки не става, а тази помпичка е много учена и знае какво да прави ......то и още измамни неща съм пригласил ама всяко нещо с времето си че иначе се обесмисля всичко .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X