Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хоувъркрафт по линия на ТНТМ

Първоначално публикуван от tomcat4o Преглед на мнение
    Здравейте, от доста време си мисля за направа на ховъркрафт и се радвам че има и други ентусиасти. Имам доста въпроси от всякакво естество и някои мои идеи. Ще се радвам да ги обсъдим. Ето и първият ми въпрос: до колко е възможно използването на един двигател за възглавницата и за тяга?
    Относно въпроса ти ...не само че е възможно , това е единият от принципите на работа на ховеркрафта ... още за тях http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=621739
    Колкото до други въпроси с колегата Юри Фурсов вече имаме по няколко опита на камарата с надпис "лоши опити" ,така че все нещо вече ще знаем.
    Ето и малко история ...през 2009г се навършват 50г от създаването на ховеркрафта от сър Кристофър Кокерел ...още история http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=624220 . Успехи на всички в това начинание и нека и в България станат популярни и тези машинки за удоволствия.
    Последно редактирано от charlie19; 03-12-09, 23:20. Причина: допълнение
    Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
      какво се случи с тези машини ,живи ли са още?
      Едната я върнахме на Гърците другата остана при един ентусиаст от Свети влас, той до къде е докарал не знам.

Коментар

A всичко почна от тук
        http://antonov.eduard.pochta.ru/flas...overcraft3.wmv
        И на мен ще ми бъде кеф да помогна на начинаещи ,ако има такива .
        само много много не вярвайте на американци ,те '' летят'' уж със по 20 коня
        http://www.hovercraft.com/content/in...index&cPath=53
        Дори за най малкия ховер ,трябва поне 13 коня двигател .
        Кой какво иска да направи вече вопрос на вкус ,като при моторите ,един иска чопър друг пистарка

Коментар

За двигателите то е ясно мощноста никога не е излишна стига да е съобразена масата на двигателя и целия съд с площа му...всичко това една аритмтетика която е задължителна ...иначе слагаме на камарата с "лоши опити" , но това калява духа и повишава знанията ...ееееее за сметка на това самите джобове олекват и се чувстваш по-пълен с въздух

Коментар

Първоначално публикуван от tomcat4o Преглед на мнение
            Здравейте, от доста време си мисля за направа на ховъркрафт и се радвам че има и други ентусиасти. Имам доста въпроси от всякакво естество и някои мои идеи. Ще се радвам да ги обсъдим. Ето и първият ми въпрос: до колко е възможно използването на един двигател за възглавницата и за тяга?
            Дори е рационално , но все пак за първи опит с един двигател ,нека да бъдат две перки ,вентилятор да речем от камион ИФА /при 2500 оборота , не се распада и създава необходимо налягане и дебит за възглавница/ втората е пропеллер /витло/,може да се направи самостоятелно от бреза ,ясен ,има и готови от делтапланери .Витлото не необходимо да се върти с ''бясни'' обороти ,за тягата изборът упира до возможно най голямо витло /по диаметр/ ,хубаво би било да е с променлив ъгъл на атака .

МОЖЕ БИ С ТОВА БИ ТРЯБВАЛО ДА ПОЧНА ---ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ .Една тъпа найлонова торбичка със забравено болтче в нея ,скапа витло за 350 евро .предпазна решетка е задължителна на витлото или перка ,парче оградна мрежа не струва нищо в сравнение с Вашия живот при палене ''за малко''

Коментар

И пак повтарям за начинаещи .
              обаждайте се, имам возможност да Ви помогна с някой двигател или перка ''под найм'' .
              ето един от лесно изпълними http://tiltons.net/12t4/
              проекти с леки забележки

Коментар

теоритично
                http://www.hoverhawk.com/lcalc.html
                но не се плашете да направиш кола от нула ,пак е сложно

Коментар

Лесно няма Юрий..пък нали знаеш "марак с пари се гаси" ....а колкото до безопасността те подкрепям и аз имам подобен случай но добре че перката която направих излезе изключително здрава ....въпреки че предишната се пръсна още при теста на парчета за време по кратко от мисълта ,но имах предпазител и това ме спаси.

Коментар

Ето едни приятелчете които не си играят и правят доста стойностни ховери дори участват на европейски и световни първенства.http://www.bufocraft.net/

Коментар

Ето мойте опити да направя Торнадо ,засега са грозни ,но има още много харчене на смола
                      Прикачени файлове

Коментар

и още
                        Прикачени файлове

Коментар

и пак
                          Прикачени файлове

Коментар

Е за това говорехме ето това трябва да се вижда че се действа по въпроса...а това дали е грозно по късно ще се разбере то в процеса на работа няма как да е иначе ...казвай с каквото можем да помагаме за да не спира стоежът .......ако трябва помощ при стъклопласта да събирам чукалата и да тръгвам ....успехи Юрий ще стане дяволията

Коментар

Къщата е на два етажа ,топло в стаята за гости има нет и телевизор ,ще си Добре дошъл за огрева на гаража ? вопроса е почти решен

Коментар

Благодаря за поканата ще се възползвам от гостоприемството ти когато си готов за този етап на работа ......подготви се и свиркай и ще дотърча до Перник като въшлясало магаре.....сигурен съм че покрай работата ще се заформи и голяма веселба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X