Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хоувъркрафт по линия на ТНТМ

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
    И да до изчерпаме темата за видовете задвижвания на перката........друг (теоретично) възможен начин е по хидравличен път..с хидро-помпа и хидро-мотор......принципа е двигател с вътрешно горене предава върт. движ. на хидро-помпата ..тя от своя страна развърта хидро-мотора и перката се завърта ... ..на пръв поглед лесно и просто, но като съпоставим положителните и отрицателните страни на този метод ,можем да помислим заслужава ли си......оставям въпроса отворен.......... аз имам изградена позиция и мога да кажа и положителни и отрицателни страни тъй като имам и представа и опит с хидравлични машини и знам възможностите им
    И аз съм си мислил за хидравлично задвижване. Хидравличната помпа би могла да задвижва и перката на престилката и перката за тяга. От своя страна последната би могла да се реверсира и да послужи като спирачка или заден ход. Обаче нямам представа как работи хидравликата.Обороти загуба на мощност, свързване клапани за управление. Ще ми бъде полезно да разбера подробности или да ме насочиш къде да прочета.
    Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

това са производители http://ms-hydraulic.com/prod.php
      само перка на въглавница може да се задвиже с хидромотор .
      за тяга малко ще е големичек мотора .
      а за спирачки на ''вечния двигател'' не мисли реверсивни ''уши'' като на реактивен двигател ,ще са най удачен вариант и за спиране и за заден ход

Коментар

Първоначално публикуван от tomcat4o Преглед на мнение
        Здравейте, от доста време си мисля за направа на ховъркрафт и се радвам че има и други ентусиасти. Имам доста въпроси от всякакво естество и някои мои идеи. Ще се радвам да ги обсъдим. Ето и първият ми въпрос: до колко е възможно използването на един двигател за възглавницата и за тяга?
        А другите вопроси?
        и да чуем идеите?

Коментар

Лично за мен хидравликата е една от последните възможности която бих използвал....подхвърлих тази тема защото не е невъзможно ,но доста не рентабилно ...като се вземат под внимание множеството условия които трябва да се създадат за правилната и добра работа на цялата система ...така че остава да обсъдим други възли или детайли на ховеркрафта......незнам и с какво друго да продължим дискусията но ми се струва че въпроса за положителната плаваемост не е никак маловажна ....като се сетя че след някой друг ден ще замръзнат по малките и спокойни водоеми (блата ,езера ) и са доста удобни и атрактивни места за каране на ховери...
          Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Както и правилен баланс .само задника на карача не винаги е достаточно .
            А и още нещо :Когато витлото се върти в една посока ,двигателя ще се опитва да завърти лодката в друга .
            И това не маловажен аспект .
            Да поспорим и тук.

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
              Както и правилен баланс .само задника на карача не винаги е достаточно .
              А и още нещо :Когато витлото се върти в една посока ,двигателя ще се опитва да завърти лодката в друга .
              И това не маловажен аспект .
              Да поспорим и тук.
              Съгласенсъм че инерционият момент е фактор и то не е за подценяване ..а балнсът е най важното нещо ...при първата си творба имах подобен проблем .....опитах се да го подобря малко ато стана така че преместих центъра по-напред отидох да пробвам подобрението в един микро язовир и какво да ви кажа правеше опит да се гмурка като ютия много хубаво си прикарах тогава

Коментар

Съгласенсъм че инерционият момент е фактор и то не е за подценяване ..а балнсът е най важното нещо ...при първата си творба имах подобен проблем .....опитах се да го подобря малко ато стана така че преместих центъра по-напред отидох да пробвам подобрението в един микро язовир и какво да ви кажа правеше опит да се гмурка като ютия много хубаво си прикарах тогава
                Малко спам
                Ние като малки ,корабчета ги връзвахме с въже / ютия с кабел е ,точно за това/

Коментар

Е този път подходих по-сериозно по проблема всичко е проектирано в 3d и след като спазя всики условия които съм заложил се надявам да се получи каквото трябва .....до момента всичко което е заложено в проекта е изпълнено на 99%. Ето и компютърна симулация за центъра на тежеста когато е с 1 пасажер ...а ако седне 2-ри той ще се намира точно на този център на тежеста и не би повлиал на баланса на целият съд. Точката в средата е самото място
                  Прикачени файлове

Коментар

Ето и малко информация за основните калкулации при проектиране и изработка на ховеркрафт ...От тези изчисления се определят възможностите...За жалост всички мерки са по инчовия стандарт .......но нали трябва да ние гадно... а те още мерят с педи и лакти
                    Прикачени файлове

Коментар

Ето и малко информация за основните калкулации при проектиране и изработка на ховеркрафт ...От тези изчисления се определят възможностите...За жалост всички мерки са по инчовия стандарт .......но нали трябва да ние гадно... а те още мерят с педи и лакти

Мерим с микрометр ,бележим с тебешир,режем с електрожен .
                      Точно та точно

Коментар

Ха ха ха........ Юрий който иска може да си подостри и молива с брадвата Де да знаеш от какво ще се получи ,това което ти трябва...А може да има и художествена стойност и да щръкне до някой известен художник или скулптор

Коментар

Отчет за вчеращата нощ:
                          1 резонансен ауспух готов
                          2 прехода с мека връзка към двигателя също
                          3 монтирана печка ,с 8 метра кюнци ,наместени по пода ,добре че гаража на две нива и бягаща нагоре топлина , си намира точния потребител.
                          Задачи за тази вечер :
                          да наместя жилата на газта и смукача .
                          Колеги даайте акъл за направа на тази пъпчица в края /без устер-клемми/?
                          За съжеление двутактов двигател няма вакуум и идва още едно жило в повече за авансова плочка.

Коментар

А другите вопроси?
                            и да чуем идеите?
                            Следващия въпрос. За вас може да е ясно, но аз мен е интересен въпроса с органите да управление. На снимки в руски сайтове съм виждал само един лост. В тази тема видях с два лоста, със самолетно кормило... Предполагам се с някакво устройство се управлява въздушната струя на тяговото витло. Руля трябва ли да е компенсиран или не. Подаването на газ с педал ли става или с РУД като при самолетите.
                            Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Отчет за вчеращата нощ:
                              1 резонансен ауспух готов
                              2 прехода с мека връзка към двигателя също
                              3 монтирана печка ,с 8 метра кюнци ,наместени по пода ,добре че гаража на две нива и бягаща нагоре топлина , си намира точния потребител.
                              Задачи за тази вечер :
                              да наместя жилата на газта и смукача .
                              За съжеление двутактов двигател няма вакуум и идва още едно жило в повече за авансова плочка.
                              Браво браво хубаво е че има напредък ....и аз пипам но колкото наближава краят по-бавно ми се струва че се получават нещата ...но пък не трябва да се бърза че иначе понякога се връщаме там от където сме почнали

Коментар

.
                                Правил съм го с гайка, която плътно преминава през жилото, след това му "разрошвам" края и го калайдисвам. Държи яко, но проблем е калайдисването. Добре хваща, ако използваш смес от глицерин и нишадър. Правил съм го и с желязна тръбичка и кербовъчни клещи...
                                И с лустер клема естествено...
                                Всичко зависи от мястото и предназначението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X