Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хоувъркрафт по линия на ТНТМ

Преди няколко години направих няколко клипа с който направих опит да популяризирам тези палави и интересни машини както и техните възможности за употреба и развлечения......
    Искам да благодаря и на всички които помогнаха и ми гласуваха доверие за да стана активен член в този форум и да участвам с уненията си и опит за да зародим и в България направата на ховеркрафи...........

Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Чарли , май и тук е студено
      Успях ,да намеря ремък 6 канала ,пистов ,става малко претрупано покрай двигателя ,но какво да се прави ,тръгне ли както трябва с този двигател ,ще му напрявя нещо като Z -колонна в лодка ,само че обърната на опаки.

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
        Чарли , май и тук е студено
        Успях ,да намеря ремък 6 канала ,пистов ,става малко претрупано покрай двигателя ,но какво да се прави ,тръгне ли както трябва с този двигател ,ще му напрявя нещо като Z -колонна в лодка ,само че обърната на опаки.
        Така е Юрий ....уж българите се славим за изобретателни и откриватели, а в тази сфера е много слабо присъствието....мислех си че по-вече хора ще се заинтересуват за ховеркрафти , а то кво излезе почти нищо....освен с теб дето чукаме по някоя обща приказка зада не закрият темата никой не ни и псува дори,но както и да е............
        За ремъка каквато ти е идеята, така го правиш...аз ще ползвам ангренажен-широк 52 мм.... ... при мен е друг въпросът за материя за полата ....наименованието кордура говори ли ти нещо???
        Не съм качвал скоро снимки в сайта но скоро ще има пак ......сега в почивните дни ще го пообновя и още информация ще вкарам да чете народа ....

Коментар

Не се отчайвай колега , четеме и се възхищаваме. Друг е въпроса , че битието определя съзнанието. Тази машина си е подходяща за равнинни заснежени , заледени и заблатени терени. Тук такива почти няма. Заради това се набляга повече на джипки и моторетки.

Само едно ме гложди...... наистина ли хвърли толкова труд да направиш калъп за единична бройка ховър. Докато четох реших че имаш поръчка поне за 20 бр. Направо ме смаза. Аз бях пред подобна дилема като строих триколката. Накрая я сгънах от листова пеноПВЦ.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

С интерес я следя темата, но само може да ви се радвам.

Коментар

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
              Така е Юрий ....уж българите се славим за изобретателни и откриватели, а в тази сфера е много слабо присъствието....мислех си че по-вече хора ще се заинтересуват за ховеркрафти , а то кво излезе почти нищо....освен с теб дето чукаме по някоя обща приказка зада не закрият темата никой не ни и псува дори,но както и да е............
              За ремъка каквато ти е идеята, така го правиш...аз ще ползвам ангренажен-широк 52 мм.... ... при мен е друг въпросът за материя за полата ....наименованието кордура говори ли ти нещо???
              Не съм качвал скоро снимки в сайта но скоро ще има пак ......сега в почивните дни ще го пообновя и още информация ще вкарам да чете народа ....
              Мен ме страх да ползвам ангренажен ремък ,по простата причина ,соосност при такъв трябва да бъде идеална ,а пистовия ''по носи'' на не чак до там прецизна изработка.Ти , с твоя избор при 4-тактов двигател абсолютно си прав ,имаш по голям въртящ момент ,а аз с 2-тактовия само обороти .Другото нещо , аз съм пробвал 5 канален пистов на първата лодка при 18 коня ,и нямах проблем ,дори ремъка беше без успокоители и обтегачи .На Вихъра извода за витлото е 10x10 mm ,щом това квадратче успява да прехвърли 30 коня ,какаво да се плаша за ремъка .
              Ето една снимчица на ''твоя '' ремък.
              Не остана ли някаква снимчица на ''силовия възел '' от аерджета?
              За плата нищо не мога да ти кажа ,но ще се се разровя и аз.
              Прикачени файлове

Коментар

Благодаря за окуражаването колеги аз за терени за каране все се намират като ти е мерак намираш ....само да приключа с изработката на този .....а това няма да бъде единствена бройка,напротив това е първата само да я до изградя започвам следваща...тази малко ме бави защото едновременно правя инструменти и приспособления и готово изделие....условията при които работя също са фактор но за момента не мога да си позволя други условия, защото всичко изчукано отива по този проект ....а той гълта страшно много ...........
                Юрий при айрджета съм ползвал няколко различни начина за предаване на движението и не съм снимал нищо ...тогава не съм се сещал да снимам а сега е зазимен и не мога да се добера до него за да снимам....ще покажа как съм намерил решение за този ховер но по-късно че не съм го снимал още .

Коментар

....наименованието кордура говори ли ти нещо???
                  Ендуро екипировката се прави от 70+% кордура.Здрав плат като брезент.На Киро ендуро якето е от такъв плат.За престилката не е ли по удачен плата за ветроходни платна и авиокрила?

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
                    Ендуро екипировката се прави от 70+% кордура.Здрав плат като брезент.На Киро ендуро якето е от такъв плат.За престилката не е ли по удачен плата за ветроходни платна и авиокрила?
                    Честно казано до сега не ми се е налагало да интересувам от платове и дори да съм виждал разни платове не съм се интересувал как се казва търговското наименование.....вече разбрах за какво става на въпрос за този плат "кордура" ... но разбрах че и малко трудно може да се добере човек до него но ще пробвам .........ще погледна и тези за които се използват и при авио крилата ..имах го като идея.
                    По принцип плата трябва да е възможно лек и здрав на триене ,защото има съпротивление с повърхноста по която се движи.Другото условие е да не пропуска въздуха който затваря под целия корпус ......полата на първият си ховеркрафт направих от най използвания брезент за тирове,но той не е най подходящ защото е доста тежък и доста дървен ....особено през зимата става както тенекия , трябва да може лесно и бързо да описва терена по който се движи ....Естествено за прототипа който правя търся някаква алтернатива най-вече ценово ,защото тепърва ще правя поредния опит със себе си и може после да правя друга пола по истинска.
                    Отворен съм за предложения и за други видове плат които да изпълняват посочените вече условия...
                    Успехи на всеки който с каквото се е захванал да твори...

Коментар

Знам къде може да се вземе имитация на кордура на сравнително ниски цени.За твоите нужди е идеален.Единствения проблем който може да се яви е износване но за опит става.Нали цената е определяща.

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
                        Знам къде може да се вземе имитация на кордура на сравнително ниски цени.За твоите нужди е идеален.Единствения проблем който може да се яви е износване но за опит става.Нали цената е определяща.
                        Благодаря ти за предложението и като имаш път към мен се обади да видим възможностите и да почерпя...Щом Алфата е на пътя значи съм там. Нужни са ми 30 м2 за да направя един комплект сегменти за престилката, но мога да взема 1 м2 за проби и тестове ако има под ръка....пък само да стане чудесията ще му скъсаме дрипите от бръмчене...

Коментар

Да поддържим темата
                          Прикачени файлове

Коментар

И още един красавец
                            Прикачени файлове

Коментар

Айде да покажа бъдещото си творение в компютарна симулация .....аааа Юрий тези изстребители са с по пет нули след първата цифра

Коментар

Ето и моята система за задвижване на перката ...... в момента дооправям целият възел и ще остане само да поръчам ремъка ....широчината на ремъка е 70мм
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X