Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хоувъркрафт по линия на ТНТМ :)

Един приятел си направи това:

Плод на 4-годишен труд, проби-грешки, но резултатът е налице.
    А кефа е голям! Ето го звяра в действие.
    Респект, Юрий!

До: Хоувъркрафт по линия на ТНТМ

Румба ще трябва да те разочаровам, резултата е отчайващ . Тази машина трябва да може да "плува" и на суха земя. 2000г. докарах два модела ховъркрафти от Гърция, единия 4 местен другия 2 местен, с цел отдаване под наем на туристи. Като машини са много елементарни, но управлението им е много различно от всичко останало което съм карал. Проблема идва от там, че машината реално плува във въздуха или седи на въздушна възглавница и няма никакво триене с терена под нея, което го прави много чувствителен на вятър и странични наклони, поведението им е като на капка живак изтървана на пода. Иначе като посвикнеш малко е голям кеф да караш ту на сушата ту във водата

Коментар

Защо отчайващ, бре Яворе?
      Това е направено от абсолютната нула, собственоръчно.
      Е, няма да е като направено в някой военен завод, но си "лети" достатъчно добре,
      управлението, на клипа се вижда че става.
      Това му е първото пускане на вода. Минава си и на суша и през тръстика.

Коментар

И аз се бях запалил по едно време да си правя такова.. но все време не остава.
        Румба , питай го от какъв материал е престилката (това червеничкото отдолу), двигателчето какво е , обороти ....
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
          И аз се бях запалил по едно време да си правя такова.. но все време не остава.
          Румба , питай го от какъв материал е престилката (това червеничкото отдолу), двигателчето какво е , обороти ....
          Засега е винил, но мисли да слага някакъв материал с кевлар, за моторите ще питам специално.
          Знам, че са от мотоциклети, но подробности не знам.
          Поздрави

Коментар

Съжалявам, че ще го кажа, но резултатът наистина не е като за 4 години труд и определено има какво да се желае за да заприлича на хувъркрафт. Въпреки това, шапка му свалям на твоя човек за дето се е захванал и го е направил. Респект и успех в осъвършенстването му пожелавам. Възхищавам се на такива хора. ЕВАЛА!
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Привет на хората търсещи силни усещания с тези машини ...Аз също правих преди 3-4 години такава атракция мога да подкрепя колегата който се е потрудил за да направи това.В момента съм подготвил и работя по прототип на ховеркрафт , дори показвам стъпките на изработка на детайлите .Това може да се види и следи на http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186 . Който се интересува и има някакви въпроси може да ме търси и на скайп charlie19gg
              Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
                Привет на хората търсещи силни усещания с тези машини ...Аз също правих преди 3-4 години такава атракция мога да подкрепя колегата който се е потрудил за да направи това.В момента съм подготвил и работя по прототип на ховеркрафт , дори показвам стъпките на изработка на детайлите .Това може да се види и следи на http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186 . Който се интересува и има някакви въпроси може да ме търси и на скайп charlie19gg
                И твоят проект си го бива! Респект!
                Както е тръгнало, скоро може и състезания да се организират.
                Само трябва да ви събере човек в един гьол

Коментар

С най-голямо удовилствие може да се по-сборим ,дори има още такива самоделки в България и със сигурност ще стане истинско шоу,но за моето е още малко рано. Ще се опитам до няколко месеца да го пусна в действие.

Коментар

Поздравления за Румбата!
                    Нека има от тия както ги наричат еснафите "Луди" малко повече за да е по-интерсно и цветно.
                    Успех и на другите работещи в тая област.

Дерзайте!

Коментар

Благодаря за реклама и анти такава .
                      Разбирасе че мой ховер ,е само начало и не ''изьял'' точно 4 години ,нали трябва и да работи човек за да има пари и за хобби.
                      Ако все пак на някой му е интересно ,ще напиша ,че са ползвани само 24 коня ,на тези 300кг 18+6,5 .Предна перка е Мулти Винг 650мм, с 6,5 коня/но китайски/ моторе ,за самата възглавница .Задвижването е с перка от мотоделтаплан 1200ммм
                      с 18 коня /американец ,боксер/

Коментар

На тези които искат ,да напрявят нещо подобно : УСПЕХ ,и се обаждайте за да не правите мойте грешки.
                        Освен опит ,натрупал съм и страшно много вече''ненужни'' двигатели и перки.
                        В момента правя Торнадо ,това е формула 3 при ховъркрафтове.
                        корпуса е готов ,двигател за сега ще се ползвам от Вихър 30.перка Мулти винг 800мм
                        сигурно ще ''дорасна'' някога и до Ротакс.
                        Това сa чертежи , http://aeroloire.free.fr/plan_tornado/jpg/jpg.htm може би ще се запали още някой
                        Последно редактирано от juri_fursov; 02-12-09, 09:51.

Коментар

Машината на charlie19.Резултатът наистина е повече от добър.
                          Последно редактирано от VESO4AR; 02-12-09, 09:43.

Коментар

Юрий.....запалени има много ,но питам на колко им стиска да започнат да правят опити и хвърлят пари на вятъра (както се изразяват)???..... ти много добре знаеш колко трябва за да се направи такова нещо ...аз също знам .....изработката на инструментите за моя проект могат да се видят тук http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186 ,а самото изграждане на звера http://hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=696738 за пари няма да говорим че данъчните това и чакат

повече за този проект може да се разбере в самия сайтhttp://hovercraft.dir.bg/_wm/diary/?df=46

Коментар

Интересно. Все съм си мислел, че на тези машини отива повече енергия за възглавницата и по-малко за задвижване хоризонтално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X