Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Махагонова моторница

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Phill4684
    отговори
    От: Махагонова моторница

Първи и трети слой 45 градуса, втори 90 градуса спрямо първи и трети и четвърти по дължина на лодката. Поне така гледах из нета.

Остави коментар:

• Джоу (x3mrjoe)
    отговори

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Не я знам коя е?
    Мислех, че си по-възрастен.

Остави коментар:

• trapper
    отговори

Преди много години бъдещият ми тъст направи дървена лодка в Севлиево. Една нощ я закараха с камион до Созопол, щото запречваха целия път. Оказа се, че е 12 БРТ, но я регистриха 10, щото повече не даваха. Имаше каюта с 4 койки, платна и мотор Lamborghini. Изгни и потъна в Ропотамо, под Лъвската глава, щото намаше кой да я калафати. Два тона оловен кил отидоха на дъното. Името й беше Пилигрим.

Остави коментар:

• Пенчо
    отговори

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Не я знам коя е?
    Баба Лили.

Остави коментар:

• motor_men
    отговори

Как ще я правиш обшивката , първия слой по дължина , втория на 45гр. спрямо първия , третия на 90гр. спрямо втория , четвъртия по дължина?

Остави коментар:

• Phill4684
    отговори

Няма как да се откажа, особено щом и обшивката е поръчана и до седмица и половина я започвам. Ще пускам снимки. Съвети приемам всякакви.

Остави коментар:

• mishomishev
    отговори

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
    Мадамата я знаете коя е.

Не я знам коя е?

Остави коментар:

• BENZBOSS
    отговори

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
    То и мадамите са за малко пари , дори и екстри имат , но някои предпочитат да се женят , хем скъпо , хем ги няма всички екстри. Не му убивай мерака на човека , най-сложното го е направил. След време ще може да се похвали , че е построил лодка от дърво. Аз в седми клас бях решил да си правя яхта , с която да избягам в Америка от комунистите. Дори бях набелязал от къде да си открадна дървен материал. А наздраве!
    А убивам,от 5 мои изречения да се откаже не вярвам,шапка му свалям,че е почнал даже пък и много е направено.

От тук вече и сложното и скьпото и всичките въпросителни - че ще я завърши ясно,колко ще тежи,кой мотор,колко ще върви и колкое е здраво това са въпроси с неизвестни отговори.
    Готовите лодки са сметнати вече,на тая сметките тепърва и почват пък всяка грешка в тях е едни пари,време и нерви.

Следя с интерес

Остави коментар:

• коко келеша
    отговори

Момци, айде да попривършите с офтопика. През много-далечната вече 1972-ра, нашето семейство, построи втория български катамаран след този построен в МЕИ - Атлант. Естествено с доста по-скромни размери и само в гребен вариант (4Х2м). За съжаление, след неколкократни пререкания с охраната на Панчарево и Искъро, се наложи да го пенсионираме набързо. По този повод, и аз все още не съм се отказал от идеята за някакъв самострой. Както едно време У. Уилис е направил околосветско пътешествие с яхтата "Възрастта не е пречка", на 75-годишна възраст, така и аз още не съм загубил надежда.

Остави коментар:

• jordanov sv
    отговори

Има си истински неща на тоя свят. Успех пожелавам на колегата и ще следим темата.
    Снимката е от нетя, иначе списанието го имам вкъщи. Мадамата я знаете коя е.

Остави коментар:

• sek.1
    отговори

То и мадамите са за малко пари , дори и екстри имат , но някои предпочитат да се женят , хем скъпо , хем ги няма всички екстри.
    А съвременната пластична хирургия предлага повече екстри от колкото има за Голф 3 Само пари да имаш да "чипосваш" някоя мадама . Накрая може да се окаже че е по ефтино да имаш яхта от тежък клас и футболен отбор в А група

Остави коментар:

• motor_men
    отговори

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    При наличието на толкова различни корита от пластмаса на мен поне ми се губи смисъла да се открива Америка с тоя дизайн,в нашето море,с материалите там......

Дьрвото е много пипкав материал за лодки,шапка свалям на всеки престрашил се да почне само - до тук плоско дъно на тежка дървена лодка която ще се кара в море от човек който се чудеше дали плоското дъно е добре или зле за там.

Без да звуча кофти / то иначе и как да звуча де / аз това в морето не бих го рискувал.

Нямам с какво да помогна,тук лодки има по 1500 долара,една боя,едни нови седалки и матраци,музика,мотора леко се стяга ......и за 3 бона си ти.

Само като прочета Ще я карам в спокойно море.......и ми настръхва косъма,как ги намирате тия спокойни морета не знам,моите все ми се вълнуват баш кога не трябва.

За уиските си прав,за платната не си,плавам си от Панама за Калифорния на мотори,2.5 месеца в океана от Уругвай до нас.
    То и мадамите са за малко пари , дори и екстри имат , но някои предпочитат да се женят , хем скъпо , хем ги няма всички екстри. Не му убивай мерака на човека , най-сложното го е направил. След време ще може да се похвали , че е построил лодка от дърво. Аз в седми клас бях решил да си правя яхта , с която да избягам в Америка от комунистите. Дори бях набелязал от къде да си открадна дървен материал. А наздраве!

Остави коментар:

• Phill4684
    отговори

За мен в готова пластмасова лодка няма тръпка. Харесва ми пътя да започна от чертежа и да се радвам гледайки как нещата се получават.
    Да не говорим че дизайна и всичкия този дебело лакиран махагон ...... някакси ми допадат много. В крайна сметка това е като да караш ретро автомобил. Има тръпка.
    Чисто цифром до тук лодката ми струва 7-8000 със всички дървообработващи машини които се наложи да купя.
    Пак да кажа лодката е започната само с едно голо желание и един чертеж.

Остави коментар:

• BENZBOSS
    отговори

При това тегло , само с това дъно ще премине в режим на глисиране , стига да има и двигател с нужната мощност. Очаквам и двамата морски да се включат , но явно са надули платната , или отворили уискито , или и двете.
    При наличието на толкова различни корита от пластмаса на мен поне ми се губи смисъла да се открива Америка с тоя дизайн,в нашето море,с материалите там......

Дьрвото е много пипкав материал за лодки,шапка свалям на всеки престрашил се да почне само - до тук плоско дъно на тежка дървена лодка която ще се кара в море от човек който се чудеше дали плоското дъно е добре или зле за там.

Без да звуча кофти / то иначе и как да звуча де / аз това в морето не бих го рискувал.

Нямам с какво да помогна,тук лодки има по 1500 долара,една боя,едни нови седалки и матраци,музика,мотора леко се стяга ......и за 3 бона си ти.

Само като прочета Ще я карам в спокойно море.......и ми настръхва косъма,как ги намирате тия спокойни морета не знам,моите все ми се вълнуват баш кога не трябва.

За уиските си прав,за платната не си,плавам си от Панама за Калифорния на мотори,2.5 месеца в океана от Уругвай до нас.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 11-08-19, 22:32.

Остави коментар:

• коко келеша
    отговори

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Имам една полиестерна която ми я даде човек който произвежда сърфове и кърпи лодки и всякакви други дивотии от такъв материал . Няма трети компонент само смола и втвърдител е . Мирише като автомобилния кит и докато не е стегнала се мие с кореселин . С нея си кърпих бронята на еспейса стяга за по малко от час . В една чашка 200 милилитра я пълня около половината и сипвам една капачка от втвърдителя .
    Има и фабрично ускорени, така че е възможно да се бъркат само две съставки.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X