Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руските вседеходи, двигателите за тях, сравнение с европейските производители

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Руските вседеходи, двигателите за тях, сравнение с европейските производители

А работата е по-проста. Гъзарията над всичко. Чул - недочул, всеки мислител бърза да обяви за критично важни именно гъзариите в колата. Понеже рекламата вече устойчиво замени мисленето. Скърца, тропа, виси на тел и пирони - обаче го има и е истинска кола. Че не струва парите си - м==ната му, важното е че Западна. Кола. И почват оргазмите.
    От десет години руските коли ги няма. В това време гаражите през един станаха сервизи, автомонтьорите станаха милионери, опашките в гаранционните сервизи - по-големи отколкото в ЦУМ за телевизори през 78-ма, обаче Западните! Коли!! А Руските!!! Долу, Да живей, наште, ваште ...
    Не, поколението Y не може да бъде убедено че фаст фуда е чалга. Дори когато умира от това. Същи комунисти във фашистката полиция. Би било крайно достойно. Ако зад това стоеше какво да е повече от "Ми щото така пък". И висшата мисъл "Ми на мене пък харееесвааа".
    Разбира се, разбира се, ради бога! Някой харесва и Пикасо. Някой Глория. Нищо лошо, докато не се опитвате да убедите светът че Айвазовски и Бетовен са самодейци. Тогава изглеждате странно.
    Последно редактирано от Станислав_; 30-12-07, 09:43.

Коментар

• До: Руските вседеходи, двигателите за тях, сравнение с европейските производители

Добре Стефане, а защо не се купуват ладите сега? И нима едно време в мототехника е нямало гаранционни проблеми.

Коментар

Питай Крайслер защо 10 години не направиха нищо, освен да надуват цените за 20 годишни модели. И защо и каква рекламна политика.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Добре Стефане, а защо не се купуват ладите сега? И нима едно време в мототехника е нямало гаранционни проблеми.
          Защото го няма качеството от "едно време".След разпадането за СССР всички производители в русия влошават качеството на продуктите си.Именно за това старите Ниви са предпочитани пред новите.Напоследък обаче взеха горе-долу да се оправят.Някой ден и те ще станат хора.
          Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

карал съм руска кола над 100 000 км. Лада 1500. Не е като да нямам опит... Беше интересно да се пътува с нея, защото не знаеш дали ще стигнеш и кога ще се върнеш.... Колко пъти съм я бутал около блока за да запали, из квартала и къде ли не - нямат чет... С жена ми седяхме на околовръстното на Добрич един цял ден, защото ми падна кардана в движение..... На връщане от плажа пък ми текна диференциала след една бабуна по черно и така си останахме с хавлиите на пътя.... Като ме блъснаха с Ладата за малко карах Таврия - гордостта на родата ми от Украйна..... Пак същата работа, колкото пъти тръгна нанякъде стискам палци да се върна. За четири седмици яко каране, тогава обикалях из региона повече от междуградските автобуси, Таврията ми направи две по-големшки бели - падна и някаква човка в карбуратора в движение и за 90 км ми изгори 60 литра бензин. На връщане пригаждах от пълнител от химикал някаква човка и свалих на 30 литра разхода на 90 км. При друго пътуване пък ми хвръкна гумата както си картах..... Ама си я догоних и прибрах и след кратко чудене успяхме да свалим резервната от мотора (!!!) и да я сложим за да продължим. Дам, Таврията беше 4-5 годишна... Ладата беше старичка обаче - 20 годишна.... За сравнение обаче, по него време (1998 - 1999, не си спомням вече) си купих една от първите ми коли тогава - БМВ 316 акула, карбуратор, 2 години по-старо от Ладата. Ей не може да си представите какво е шок....!!! Когато се качих в дъртото изгнило БМВ и го подкарах, наистина, ама наистина се шокирах.... Не че не ми е създавало проблеми, все пак беше 20 ръка преди мен ползвано... Но да го сравняваме дори и с най-новата Лада е смешно.... Калина, малина, ока, и т.н. любими за мен имена от руски филми и руски книги..... Да сравняваш руската цивилна техника със западната е ... как да го кажа по-меко, за да не засегна някой... ъъъъ... ами не е много обективно... Всъщност е потресаващо необективно. За пръв път в този форум чета, че някой може да му мине през ума да си мисли че руската цивилна автомобилна техника може да се сравнява със западната такава..... Лада с Мерседес 123 примерно - смех..... или Москва дефорсиран звяр с БМВ 316 акула - още по-голем смех... направо цирк.... Ама тука се вадят вече доводи измукани съвсем от пръстите, как като махнем гъзарията руските автомобили могат да се сравняват със западните..... Ами дайте едно директно сравнение между два автомобила. Или между два всъдехода, нали за това е темата. Директно сравнение.... Смех..... Да припомня пак, че съм повече руснак от колкото българин и като такъв милея за всичко руско, просто защото ми е в кръвта....
            Айде весели празници....

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение

А по повод руските машини, далечния север, тайгата, тундрата и так далее. A picture is worth a thousand words, а видеото сигурно пет поста с обяснения.

http://www.vbox7.com/play:e80517cc

http://www.vbox7.com/play:ad742b95

Чероки:
              http://www.vbox7.com/play:d74a04ee
              http://www.vbox7.com/play:766b857c

Нива:
              http://www.vbox7.com/play:24d68060
              Алооо, вибокса.
              Ако не ти е ясно нещо - питай.
              Самоутешавай се колкото си искаш, само не ги пробутвай тия.
              Че така като не си бил там, заключенията ти са малко повърхностни.
              Можеш да почнеш първо с имената. Не е Чероки а Гранд Чероки. То и в заглавието на видеото го пише. Карал ли си го освен виртуално. После гумите виждаш ли. Или според теб те не са важни в кал.
              Като си такъв голям фен на виртуалния офроуд и на клипчетата от вибокс що пропусна мъките на Нивите по скалите. Там гумите не са толкова важни. Ама хич не е нормално кола на 6000км да счупи съединител. Добре че връщането беше по нанадолнище че така и там щеше да си остане.

http://www.vbox7.com/play:a4f39ab9

http://www.vbox7.com/play:f45f0e81
              Последно редактирано от kinex; 30-12-07, 11:49. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                ...руските автомобили могат да се сравняват със западните..... ....
                ми могат аз съм чел през 80-тте години в "За Рулем" че (цитирам по памет) "Съветските автомобили настигнаха, а скоро и ще надминат западните..... по обем на багажника, брой колела и други такива показатели...", но тогава "така трябваше" и инакомислещите не се толерираха, мама ми казваше всеки път като излизам някъде "Внимавай какво говориш да не те приберът" (Не се шегувам) надявам се да не ми се налага да говоря така на дъщеря ми!
                А всички коли се развалят! Имал съм Москвич (около 70,000 км му навъртях) и какво ли още не , както и Ситроен (не му отстъпваше по ремонти, дори местният майстор като го видя каза "е ти ще ме храниш известно време", но комфорта, возията, пътното поведение, че и разхода ако искаш бяха различни, после смених една камара коли и мога да кажа че няма такива като Тойота (до тук съм имал/карал над 5!) като качество на изпълнението...
                Увлякох се в спомени
                пак ще се самоцитирам - на вкус и цвет товарищ нет, за всеки си има кола, както и за всяка кола купувач, така че всеки да си материализира "любовните влечения" и да не се нерви на мението на другият
                Весело изкарване на нова година на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  така че всеки да си материализира "любовните влечения"
                  искаш да кажеш ,че искам да карам лада щото любовта ме влече към нея....не ,съвсем не ,просто това е моята реалност...
                  много преди старта...

Коментар

@kinex, не си го слагай на сърце Карай си жипката, но не подценявай Ливадите, щото за цената си предлагат доста сносен оффроуд. Тя Нивата може и да е строшила съдинител на скалите, ама съединителя и струва сигурно 50 лв. Дали Нивата щяла там си остане, не знам, но май и ти щеше да си останеш там, ако не беше Нивата. Така че...

Коментар

Какво общо има Пламен с оставане там? Май не гледаш номерата на колите
                      Има ли клипче където тази (или друга) Нива минава от същото място?
                      Както казва Пламен, карали сме, знаем. Аз на моята Нива съм и направил повече от 80хиляди, взета чисто нова от магазина. Понеже тогава нямах база за сравнение си мислех и аз като теб - че проходимостта е сносна. Докато не си взех първия Вранглер...Шок... Така че наистина можеш да се самоутешаваш, но прекалено елементарно манипулиране не е добре прието тук.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
                        искаш да кажеш ,че искам да карам лада щото любовта ме влече към нея....не ,съвсем не ,просто това е моята реалност...
                        Ми най-добре да те влече каквото можеш да си позволиш, че и на мен ми се кара Бугати Веирон, ама НЯМА, така че щастлив е този които е доволен от това което има!
                        Аз не мога да си позволя да карам това което мисля че е най-добро, но карам това което мога (или поне си мисля така) да си позволя и ми харесва.
                        А високото грозде е кисело е кофти кредо, не води до развитие, а до отричане и ограничаване...
                        Аргумент от сорта "Този двигател е страхотен, но ми е скъп" е приемлив и разбираем (всички се ограничаваме!), но да се отричат качествата заради цената е .... странно?

Коментар

@kinex, не си го слагай на сърце Карай си жипката, но не подценявай Ливадите, щото за цената си предлагат доста сносен оффроуд. Тя Нивата може и да е строшила съдинител на скалите, ама съединителя и струва сигурно 50 лв. Дали Нивата щяла там си остане, не знам, но май и ти щеше да си останеш там, ако не беше Нивата. Така че...
                          Пак се изказваш неподготвен.
                          Там имаше и редукторен УАЗ с лебетка.
                          Ако не беше лебетката никога нямаше да се метна в локвата толкова лекомислено и с тия гуми.

Щото за толкова години каране по чукарите поне едно нещо съм научил - никога да не разчитам на руска техника.

Коментар

Към куадра :
                            Къде пък ти видя номера на джипа в клипа с локвата ? Айде на скалите ясно се вижда кърджалийска регистрация и предполагам че това kinex.
                            Пуснал съм няколко клипа и вместо аргументи и опровержения, веднага - "елементарното манипулиране не е добре прието тук". Звучи ми като заплаха и предупреждение от модератор. Ако смяташ,че не е уместно да споря с утвърдените участници, можеш директно да ме помолиш да напусна, няма да се дърпам, обещавам

Коментар

Към куадра :
                              Къде пък ти видя номера на джипа в клипа с локвата ? Айде на скалите ясно се вижда кърджалийска регистрация и предполагам че това kinex.
                              Пуснал съм няколко клипа и вместо аргументи и опровержения, веднага - "елементарното манипулиране не е добре прието тук". Звучи ми като заплаха и предупреждение от модератор. Ако смяташ,че не е уместно да споря с утвърдените участници, можеш директно да ме помолиш да напусна, няма да се дърпам, обещавам

Баси, чудя се да се гордея ли че съм толкова страшен за по-новите участници тук или да се плаша от себе си
                              Колега, ти това сериозно ли го казваш?
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Е, щом можеш да намираш гайки 19/32 дюйма по селските железарии - разчитай на тях разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X