Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ладога 2010 и BG Мисията

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    И още няколко снимки от Пловдив.
    Прикачени файлове

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Докато с Герака и Антон напазарувахме някои важни неща за пътуването, Сотьо беше вече готов за тест наоколо.Реши се машината да пътува на платформа до Ябланица(с буса и Вушев) , а ние с Герака да ги асистираме за всеки случай.Натоварихме се. Боби настояваше да отидем у тях и да хапнем, защото Ели ни беше приготвила вкусен обяд. Не искахме да разочароваме домакинята –изядохме обяда на вечеря, наистина беше много вкусно! Наляхме си по чаша вино. Боби изглеждаше толкова уморен, колкото и на Ладога не бях го виждала. Вълнуваше се, но пак намери най-кратките и силни думи… жалко, че не мога сега да го цитирам дословно.
    Нещо от рода: Заминаваме и дано да се върнем живи и здрави. Да забравим за състезателната надпревара, крайното класиране не ни интересува.Там, отдавайки се на магията Ладога, да изживеем тръпката, да тестваме най-вече себе си., но да бъдем “Един за всички, всички за един”-петимата мускетари! И най-вече да направим така и помоли три пъти, че нищо да не помрачи хубавите отношения, които имаме сега, за да можем и след завръщането си да седим на една маса, да пием по чаша вино, да се шегуваме и да се гледаме в очите както сега…!
    Пътуването до Тетевен беше бавно и тягостно. Гери не е от разговорливите. Той просто си кара , вперил поглед напред и мълчи, а ако каже нещо ще е да ме смъмри. Та аз си пътувах и си мислех за думите на Боби .Докато пътувахме се случи нещо, което доказа, колко е важно да сме “един за всички и всички за един”. Гери спука гума, а не носеше никакви инструменти, за да я смени. Вушев караше напред, но дори не забеляза, че сме изостанали и продължи напред. Беше си забравил телефона в Боби, нямаше как да му се обадим, за да се върне и да вземем инструментите от буса…. Оправихме се някак и продължихме, но не го видяхме по пътя. Беше се прибрал у дома, без да знае какво се е случило. Ами ако бяхме в гората… си мислех аз!?
    Прикачени файлове

    Остави коментар:


  • ArSey
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от "Teteven 4X4" Преглед на мнение
    ... но имаше категорично мнение за лебедката….!!!
    То, уникалния елемент при СОТЬО по рождение си беше точно въпросната лебедка ..., но това е цяла отделна тема.

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Идваха приятели да видят как са нещата, предлагаха помощ, даваха съвети и да пожелаят успех на Отбора. Дойде и Руси-каза и много полезни неща, даде ни още едно хубаво въже.., но имаше категорично мнение за лебедката….!!!
    Прикачени файлове

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Да започваме. Обещах ви от самото начало.
    Трудна работа…НАЧАЛОТО на Ладога 2010 и нашата мисия… как започна? Следя Ладогата от години-индиректно –в Интернет. Миналата година я съпреживях с нашите пак така, но и с много “живи” разкази(с Боян, Вушев и Герака сме приятели от години). С Боян се виждаме по-рядко, но често си говорим по телефона и то дълго…Та, обади ми се на 14 февруари вечерта, за да попита какво празнувам: Свети Валентин или Трифон Зарезан, за да ми го честити.А аз си бях на работа(както обикновено) …и като се разговорихме…та половин час. Тогава ми каза, че се е записал даже вече за Ладога 2010 и му се иска да отидат повече хора и да бъде трудно и хубаво заедно с повече приятели и т.н. все както казват руснаците “Вокруг, да около”. Аз казвам –то хубаво, ама криза, няма пари пък и време за такива неща, та поне да помечтаем. И Боби накрая изплю камъчето и казва… ще ми се да дойдат няколко хора от Тетевен и няколко от Пловдив и да си прекараме хубаво, пък аз ще гледам да дойда до Тетевен и да си говорим конкретно. Така приключи телефонния разговор, а аз отидох да изпия едно червено вино и да си мисля за Ладога. Не мислих много, дори не започнах да мечтая. Преценявах с разума си , че за мене това е почти “Мисия невъзможна”. И толкоз.Боби дойде до Тетевен, измъкна ме от работа за един час да се видим и после отиде да говори с Герака –да го пита дали ще дойде пак на Ладога . Казах му, че Герака се беше заклел миналата година повече кракът му да не стъпи там, а Боби ми отговори:”Ще видим!”После разбрах, че без да мисли Гери е казал “Да, можеш да разчиташ на мене”
    Мина един месец и дойде състезанието в Трявна.Аз много исках да отида и понеже организацията в тетевенската група беше неясна до последно, Боби веднага ме “прикрепи” към пловдивската и ме зачисли към Вушев. С Вушев и пътувахме, и цели два дни само ми говореше за Ладога и как трябва да свиквам с него и с трудния му характер. Аз накрая не издържах и му казах, че сега съм в Трявна на откриването на сезона и искам само да се кефя на случващото се, а ако Боби е имал нещо да ми казва, ще го направи лично И настана едно спокойствие, и аз си снимах и се кефех….В неделя , на затвореното трасе, както си снимам профитата и чакам с нетърпения моя фаворит Иво Върбанов…чувам гласа на Боби отсреща: “Танче, търся те специално, ела, всички сме се събрали и искам да говорим нещо важно. Не мога по-късно, защото заминавам.” . Спирам камерата и естествено пропускам Иво Върбанов…А на една маса под тентата на скарата виждам Вушев, Герака, Ромбони(от Тетевен), Антон, Косьо(от Шумен), Ели и Боби.Картинката ми се изяснява почти веднага. В типичния си стил на говорене-кратко, но убедително, Боби каза нещо такова: “Искам да отправя една покана към всички седящи на тази маса, мои приятели да отидем заедно на Ладога 2010 и да си направим едно незабравимо приключение. Моля да ми дадете отговор до една седмица. Има ли въпроси?”
    И точно в този момент желязната ми теория за “Мисия невъзможна” беше подложена на сериозно съмнение и така за мене започна “Изпитанието Ладога”.
    Сбогувахме се с Боби и Ели и аз тръгнах към трасето да погледам и поснимам, каквото мога. И , както си вървя (леко ошашавена) се сблъсквам с едно момиче. Я. дъщеря ми! Тя ме пита какво става, защо съм отнесена и аз й казвам…за поканата, за дилемата…! Спомням си, че ме хвана с две ръце за раменете, раздруса ме яко и рече, та “отсече”: “Няма дилема, заминаваш! Ще го измислим някак заедно”. После ме прегърна, очите й блестяха особено, каза ми нещо за невероятния шанс, за приятелството, че трябва да го направя за себе си, защото ми харесва, че и те двамата с Митко(зет ми) също ще отидат някога със сигурност, а аз да отида сега на проучване и да “утъпча пътеките”. .. Разплаках се. Ето, това е тя – моята прекрасна дъщеря!
    После започнах да мисля, та цели три дни. Обадих се на Боби и казах “Да”.А той се смее –бил сигурен, че ще дойда и отдавна ме бил записал в екипа!

    Това е положението.И се започна ..заминаването беше само след два месеца!
    “Презареждане” – психологическо и емоционално. Като начало , отказах цигарите. После сагата с новите български документи. После всякакви знайни и незнайни текущи и рутинни служебни и лични задължения, които по Закона на Мърфи “се объркват едновременно”. Свикнах да гледам на случващото се с мен като началото на “Изпитанието Ладога” и, че трябва не просто да се справя, но и да живея оптимистично и с чувство за хумор, а пък…”каквото сабя покаже.” С останалите се чувахме по телефона, най-вече с Боби. Колкото и да се опитваше да не го показва, личеше, че е притеснен от бавните темпове, с които се работи по машината. Ясно беше, че дори и да стане в последния момент, няма да има време да се тества “Сотьо”! После визите за Русия…с моя милост имаше сложен казус за разрешаване.Боби се шегуваше с мен, че ще изляза от България, но няма да се върна от Русия и ми е запазил килия в сибирски затвор –северно изложение! Да си взема най-топлите дрехи!

    Дойде 22 май. Тръгнахме с Герака за Пловдив, а от там заедно с Вушев с буса и багажите да докараме готовия Сотьо до Тетевен. Тъкмо и машината малко да се поразработи, а на другия ден да се направи профилактика и да тръгваме.Пристигайки в Пловдив, видяхме “Сотьо”…, а” героите” бяха уморени до смърт. Оказа се, че не са спали през последните няколко денонощия и продължаваха да се борят с ел.инсталацията. Тук ще кажа само: БЛАГОДАРЯ, ПЛОВДИВ! РЕСПЕКТ!
    Прикачени файлове

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Да вметна нещо, преди да започна. Искам да е ясно, че НЕ бях на Ладога в качеството си на специален пратеник, т.е човек изпратен специално да отрази представянето на българския екипаж, а на “частно пътуване” в отговор на поканата на Боби да се присъединя към… “Приключението с приятели”.Когато взех трудното решение и казах “ДА” на Боби, започнах да си мисля, (а и ме чоплеше отвътре) ,че ще е хубаво да взема една камерка и един фотоапарат, та да мога от време на време,когато има такова, да поснимам и да запазя поне част от спомените като личен архив. На една от “работните срещи” на екипа(в Копривщица), когато уточнявахме подготовката, задачите, сроковете и т.н.споделих с Боби, че имам желание и да поснимам и предложих една моя малка камерка да се опитаме да я пригодим за “бордкамера”, която да заснеме случващото се на екипажа по време на СУ-тата, но за това по-късно.
    Накратко, взех за Ладога личната камера (полупрофесионален клас,по-малка и по мобилна, с три яки батерии към нея) на мой колега(за което му благодаря, защото и двамата знаехме, че има реална опасност и да не се върне “цяла”); любителския фотоапарат на дъщеря ми-едно доста добро “Канонче”; записващо ДВД и малко телевизорче, за да гледам като свалям записа от касетите на борд камерата в ДВД –то; много мини ДВ касети, зарядни устройства всякакъв вид( нали в “гората” няма ток), кабели и др. Въобще –пълна бойна снимачна екипировка. Пиша ви за всичко това, за да стане ясно, че желанието ми да снимам и т.н.н. е мое лично желание и решение , а не пряко задължение или част от екипните ми отговорности. И така- неангажиращо…поснимах, каквото можах, както се казва: “Колкото - толкова” и сега ще се опитам да си събера акъла и да ви направя “Разказ по картинки и клипчета” за това което видях(дори само през обектива на камерата), което почувствах и преживях с цялото си същество на това “пътуване”- “До Ладога и назад”.
    И още нещо, решението да се пусне тема тук е също мое( със съгласието на главния виновник за Мисията –Боби, разбира се и на целия екип).Аз съм просто една фенка на Офроуда., която иска да сподели вълненията си със съмишленици: цялото ми прекрасно семейство, най-близките ми приятели и с вас, защото ви чувствам такива. Знаех, че поемам голям ангажимент, пускайки темата, но и знаех, че ще е егоистично от моя страна, ако не го направя. Боби само каза:”Пиши, аз нямам време” и наистина е така.
    Е , и аз нямам много свободно време, то и затова се налага да чакате толкова дълго…, но по-добре късно, отколкото никога!
    Малко странно се чувствам като забелязвам, че никой друг от екипа не е писал тук. За Боян е ясно, Герака е “скаран” с компютрите, но Вушев и Антон имат много какво да разкажат(особено за специалните участъци - тяхната “гледна точка” е най-ценната) и аз направо и директно ги подканвам да го направят!

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    Едва ли ще ти откажат достъп до FTP-то на портала , за да качиш всичко там вместо в VBOX-а и едва ли точно там няма да има достатъчно място за клиповете от Ладога.
    Благодаря, колега. Съвсем бях забравила за това, а и не ми се беше налагало досега.

    Остави коментар:


  • travelling
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Едва ли ще ти откажат достъп до FTP-то на портала , за да качиш всичко там вместо в VBOX-а и едва ли точно там няма да има достатъчно място за клиповете от Ладога.

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Снощи нямах сили, но сега погледнах клиповете в нета и не съм особено доволнa. Доверих се на препоръката на един колега-професионалист за формата (wmv) и сега съжалявам. Вярно, че процедурата е по-лесна, но компресията е “жестока”, което естествено е за сметка на качеството.Съжалявам най-вече за красивите кадри с джипките и особено Парада на Исакиевския площад…
    Ще го напиша тук, за да не забравя после: Всички колеги, които проявяват интерес към пълния материал от Ладога ( с нормално качество, записан на дискове), нека да ми пишат и ще намеря начин да си ги получат.Естествено –безплатно. Друго си е да си гледаш на големия телевизор у дома в желано време , с приятели и бира , нали?

    Следващите клипове( за нета) ще преработя в “ави” формат-изпитано оптималния резултат е “поносимо” качество.

    Остави коментар:


  • Николай Руменов
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от "Teteven 4X4" Преглед на мнение
    Да, готова съм. Току що качих във Vbox -a 25 клипчета(първите). Това за най-нетърпеливите! Зная прекрасно, че обещах на всички да започвам да разказвам във вторник, но (нали казват е на повторка), малко се объркаха нещата с работата ми и стана така, че не съм спала от почти 48 часа...Много ми се иска да започна сега с разказа, но ....просто заспивам. Моля да ме извините. Утре започвам от сутринта! Съжалявам!
    Разбираме те Танче прегледах клипчетата във Vbox,но си оспяла да качиш видео само от патуването записването и откриването,но чакаме другите.Лека полека ще стане сичко

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от tisho0oo Преглед на мнение
    Хаиде вече Танчето да е готова с материала.
    Да, готова съм. Току що качих във Vbox -a 25 клипчета(първите). Това за най-нетърпеливите! Зная прекрасно, че обещах на всички да започвам да разказвам във вторник, но (нали казват е на повторка), малко се объркаха нещата с работата ми и стана така, че не съм спала от почти 48 часа...Много ми се иска да започна сега с разказа, но ....просто заспивам. Моля да ме извините. Утре започвам от сутринта! Съжалявам!

    Остави коментар:


  • Николай Руменов
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Хаиде вече Танчето да е готова с материала.

    Остави коментар:


  • nism0
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Намерих нещо интересно от 2004 г.Не видях да е поствано,но ако е...гледайте го пак
    http://www.streetfire.net/video/extr...ane_198038.htm

    Остави коментар:


  • zzlatev
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от "Teteven 4X4" Преглед на мнение
    .... Беше велико...повече снимах, но успях по едно време и аз да "метна" една лебедка
    Чакаме да метнеш и малко фото и инфо. Извинявай за нетърпението, ма отвътре ме яде.

    Остави коментар:


  • Таня Кълева
    отговори
    От: Ладога 2010 и BG Мисията

    Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
    Навигатора нещо кара вместо пилота
    Да, така е! Вушев кара и на Плажната, и на Дюнната гонки, а също и в нощното ориентиране - с навигатор Антон(Тони). Идеята на Боби беше всеки от екипа, който пожелае, да вземе реално участие в някой от специалните етапи-СУ. Нали бяхме тръгнали, както той каза ..."на приключение с приятели" и ни даде тази уникална възможност да преживеем заедно с него и "Сотьо" радостта и мъката Ладога вътре в самото "трасе", а и Регламента го позволяваше. Това беше невероятен жест от негова страна и аз лично много му благодаря за това. По негова преценка ми предложи и аз да се влкюча в 3-ти СУ(заедно с Тони). Беше велико...повече снимах, но успях по едно време и аз да "метна" една лебедка

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X