Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Eрзберг родео Австрия...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жоре между другото когато отидох до прессцентъра като видяха bg и ми викат ааа белджиум викам но булгария магазин
    а те ме накараха да изпиша ДВА листа и то на немски
    по едно време не знаех вече каде съм
    имаше и некви въпросници
    и въпреки всичко това ми отказаха културно да присъствам на пресконференциите като казаха че щяло да бъде трудно да ме сместят
    а бе кво да ви разправям
    миналия път като ходих с едни австрийци на състезание и носехме документи от един швейцарски вестник че ни праща май по друга беше работата

Коментар

• Това ш'ъй заради Вота на французите
      Като гледам Европа как я окъсва от ден на ден, май този ЕС ще излезе шибана работа. Утре онези ще напълнят планините ни с мотори и ще забранят ендурото и в Б-я, както навсякъде на запад, а ние с кеф ще ходим да си трошим кокалите на Ерзберг, щото друга алтернатива няма да имаме. За джипките се отнася същото
      Ако ще е така, аз няма да влизам в ЕС

Коментар

• Въпрос към посетилите събитието - гледам по официалните сайтове, че на пролога новото БМВ НР2 малко е позадминало КТМ, но въпросът ми е какво представлява въпросният Iron Road Prologue?
        Цитат (мързи ме да го превеждам, но вие сте умнички)- BMW's brand-new HP2 has just proven its outstanding qualities under the toughest conditions in the Austrian Erzberg Race. BMW Motorrad Enduro Team Feil entered this gruelling offroad event in the Austrian Steiermark Region with top riders Simo Kirssi, Jimmy Lewis and the winner of last year's Hare Scramble, Chris Pfeiffer, in the saddle. And Simo Kirssi, the "Flying Finn", finished the race a staggering six seconds faster than his competitors on single-cylinder machines so far dominating the event and clinching the overall title in the Iron Road Prologue in the XIth Erzberg Rodeo on his BMW HP2 in a field of more than 1,000 entrants: Kirssi completed the 13.3-kilometre course on rough gravel and loose rocks in a record-breaking 09:05.65, leaving the competition far behind.
        Third place in the overall Iron Road Prologue rating also went to an BMW HP2 rider, Jimmy Lewis from the USA. The fifth rider overall, finally, likewise came from the white-and-blue works-supported team, German rider Christian Pfeiffer successfully winning the Iron Road challenge on his BMW HP2 after finishing second on Thursday in the top two-cylinder class
        [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

• Предполагам, че това е същото трасе, но с тази разлика, че сега през юли там ще се състои още едно състезание - Erzberg Trophy, което обаче е за ...маунтин байк. Горките момчета с колелета...
          [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

• Аз ще отговоря, а Митков ще ме допълни ако нещо съм изпуснал.
            Това е всъщност квалификацията на всички записали се и платили 1000 евро за участие към същинският финал, а те са общо 1500 човека от цяла Европа, както от Щатите и Канада. Целият ден в събота състезателите стартираха през една минута и се надпреварваха за класиране сред 500-те финалисти за основното състезание по време. Важно беше и мястото което всеки ще заеме за основният старт, тъй като след втора редица на трасето настава такова меле, че всеки ти пречи да предприемеш нещо, дори и да си много добър.
            Както преди споменах, този етап не е труден и изпъстрен с траял, а и скоростта на отделни прави е много бърза, така че се ползват предимно четиритактови мощни мотоциклети, способни по тези отсечки за кратко време да ускорят до 150-160 км/ч. Тук предимство имат двуцилиндровите V-образни двигатели с обем между 500 и 1000 кубика и BMW са водещи, тъй като тяхното производство е най-вече в този толеранс. Не бива да се пренебрегва и факта, че BMW е един от големите спонсори на това състезание!
            А Iron Road Prologue се нарича, тъй като трасето съвпада с пътя на желязната руда, сваляна от върха на хълма. Prologue вече знаеш, това е прелюдия към основното състезание.

Коментар

• да точно така е само може да се уточни че който иска може да участва и само в пролога и плаща много по малка такса
              то и иначе не е 1000евро таксата доколкото знам е 270евро но Жоро каза че имало и някакви прегледи дето се плащали пишело някъде незнам трябва да питам моя човек като участвал ми каза че платил 500марки такса ама тва е 99та година
              преди време не даваха да се участва с различни мотори в пролога и в харе скрамблето както му викат на същинското състезание ама сега гледам че много участници имаше с различни мотоциклети макар че по едно време ги гледах че се пускат и с леките си мотори на пролога най вероятно са ги разделили в отделни класове и се пускат по няколко пъти с различни мотори иначе трасето на пролога е лесно но мнооого бързо и има и камъни по завоите което го затруднява изключително бая падания стават и там.Всеки гледа да е напред щото следващият ден стартират по реда на финиширане в пролога и ако изостанеш ще стартираш от по задна редица което много ще те затрудни защото даже и от първата редица не всички успяват да вземат препятствията от първия път,почват да се връщат да падат и стават едни тапи и едно меле освен това терена е ронлив и се образуват коловози което още повече затруднява участниците

Коментар

• Вернер ми каза, че така е официално съобщено, но таксите се натрупват от различни места и стигат споменатата сума - 1000 евро
                То е нещо като "купуваш едно, а получаваш две"!

Коментар

• сигурно
                  но все пак ако се участва само в пролога със сигурност ще излезе доста по евтино
                  имаше много хора които караха само пролога
                  някои от тях с много странни МПС-та

Коментар

• Хайде догодина поне в пролога да участвуваме

Коментар

• Ми аз тва се опитвам да ти подскажа от няколко дни насам
                      дай да подпитаме цени мени и т.н.
                      ако не съм много назад на пролога лично аз бих се пуснал и на следващия ден в "хасъл" състезанието дано понамалят таксите до догодина или пък аз да "дръпна" рязко напред до догодина в финансите
                      или айде догодина пролога а следващата ако е рекъл Господ и баш състезанието

Коментар

• 1 DAVID KNIGHT 3 GB KTM 300
                        2 JUHA SALMINEN 2 FIN KTM 250 EXC
                        3 RALF SCHEIDHAUER 54 DE KTM 450 EXC
                        4 RIAAN VAN NIEKERK 16 SA KTM 250
                        5 MARKUS TISCHHART 20 AT KTM 300 EXC
                        6 ERICH BRANDAUER 32 AT HUSABER FE 550 E
                        7 DARYLL CURTIS 10 SA KTM 250 EXC
                        8 RALF DENNENMOSER 9 DE BETA RR 525
                        9 PAUL SCHRANK 37 AT KTM EXC 525
                        10 Lars Nonn 93 DE Yamaha 450 2
                        11 LOUWRENMAHONY 14 SA KTM 250 EXC
                        12 JIMMY LEWIS 39 USA GAS GAS EC 250
                        13 CHRISTIA STOTZ 84 AT KTM 250 EXC
                        14 BERNHAR WALZER 40 AT KTM EXC 400
                        15 KLAUS MARTINJAK 42 AT HONDA CRF450
                        16 Dirk Thelen 183 DE SHERCO 450
                        17 MICHAEL TEISSL 176 IT KTM EXC 250
                        18 MARKUS WANKA 455 DE KTM EXC 250
                        19 GREG GODFREY 25 USA KTM 450 EXC
                        20 BERND HUPFAUF 35 AT KTM 450 EXC
                        това е класирането от същинското състезание в неделя
                        а това отдолу е от пролога на SIMENS IRON ROAD което се проведе в събота
                        SIMO KIRSSI 12 FIN BMW HP2 1 00:09:02,67 00:09:05,65 00:09:02,67
                        WERNER MÜLLER 7 AT KTM 525 EXC 2 00:09:04,64 00:09:19,77 00:09:04,64
                        JIMMY LEWIS 13 US BMW HP2 3 00:09:08,37 00:09:29,38 00:09:08,37
                        KURT NICOLL 6 GB KTM 540 EXC 4 00:09:11,95 00:09:11,95 00:09:14,39
                        CHRIS PFEIFFER 66 DE BMW HP2 5 00:09:15,7 00:09:18,16 00:09:15,7
                        GIOVANN SALA 4 IT KTM 950 6 00:09:19,04 00:09:33,98 00:09:19,04
                        JUHA SALMINEN 2 FIN KTM 250 EXC 7 00:09:22,69 00:09:37,48 00:09:22,69
                        BERNHA WALZER 40 AT KTM EXC 400 8 00:09:27,92 00:09:46,11 00:09:27,92
                        DAVID KNIGHT 3 GB KTM 300 9 00:09:30,62 00:09:39,7 00:09:30,62
                        ANTTI KALLONEN 58 FIN KTM 525 EXC 10 00:09:31,16 00:09:51,21 00:09:31,16

Коментар

• Чудесна информация! А съобщиха, че Найт и първия ден ги бил
                          Все пак "нашето 150 кг момче" ERICH BRANDAUER е вярно, че е шести. Ашколсун на него!!!
                          Пешо, почвай пак пържолите, няма страшно
                          Наистина много КТМ-и! Близнаците да почерпят

Коментар

• Бе Найт май е бил първи наистина ама в двуцилиндровия клас който е отделно състезание
                            Щото го видях че дойде с един двуцилиндров ктм и веднага го хванаха за интервюта
                            А в класирането за пролога е карал отделно с 2тактов ктм дето участва с него следващия ден ехс300

Коментар

• Мани, мани. Няма да можем да участвуваме в пролога, щот' там има много дълги прави Бях забравил за тях!

Коментар

• Като знаем предварително ще се подготвим
                                не знам обърна ли внимание всички какви малки зъбчатки бяха сложили отзад

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X