Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Първоначално публикуван от бай Матьо Преглед на мнение
    Ще трябва да има рестарт на класирането и Никито минава на 1во място с 8610точки.
    Не всявай нов смут. Класирането на Ники вече е оправено.

Коментар

Всеки който е бил или е участник в някакво съревнование, е бил или ще бъде ощетен с нещо от страна на съдийски състав.
      Това наистина действа демобилизиращо!
      Но това не трябва да си превръща в трагедия и да се лишаваме от хобито,което ни носи някакво удоволствие!
      Важното е от страна на организаторите и съдиите, тези моменти да се избегнат,защото много скоро
      участниците ще намалеят дарстично.Нека да продължават да се правят състезания и такива масови мериприятия а организаторите да полагат достатъчно усилия за да има по-вече участници.
      Последно редактирано от rock crawler; 06-08-14, 09:48. Причина: допълнение

Коментар

По принцип грешки стават. Нормално е, хора сме. Само моля Ви, не плюйте по съдиите. Много е трудно да се събере качествен съдийски екип. Всеки , който се е занимавал с подобна организация го знае. Тези хора пропътуват със собствени средстжа стотици километри да помагат за едната идея. Уважавайте труда им. Говоря и от позицията на съдия, и от позицията на организатор.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Макар ,че аз забелязах грешката,аз също съм убеден ,че не е умишлена .
          Просто ,както казах и преди ,апелирам за повечко внимание !
          Наистина начина на въвеждане в компа трябва да се промени !
          И това го казвам не да се заяждам,а за да може да продължим да се развиваме !
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
            Макар ,че аз забелязах грешката,аз също съм убеден ,че не е умишлена .
            Просто ,както казах и преди ,апелирам за повечко внимание !
            Наистина начина на въвеждане в компа трябва да се промени !
            И това го казвам не да се заяждам,а за да може да продължим да се развиваме !
            Антоне, проблемът не е начинът на въвеждане. Развитие има когато всички работят в една посока ....

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
              Доста грешки се получават и по тази причина ще въведем и карнета, за да може на момента да се откриват, а не в последствие.
              Тук е истината.Досега не се бях задълбочавал в резултатите по дни,а е трябвало.
              Май най добре прави Илиян-той си знае всички точки за зоната и деня.
              И както казва-всичко е математика.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                Тук е истината.Досега не се бях задълбочавал в резултатите по дни,а е трябвало.
                Май най добре прави Илиян-той си знае всички точки за зоната и деня.
                Схемата сега я видях и наистина работи. Даже си мисля, че не е нужно да се въвежда всичко в софтуера, а само сумираните точки от всяка зона. Много просто ще стане от следващия сезон. Имам много бележки, които да обсъдим след края на сезона.

Коментар

Опитвам се да казвам всичко на състезателите след като финишират. Малцина са тези които идват да си погледнат резултата след като финишират, а на половината от останалите не успявам да кажа нищо защото бързо се изпаряват и няма как да ги гоня.

П.П. Като дойде време за обсъждане на правилника на живо, моля да присъствам. В измислянето не мога помогна много, но в търсенето на кусури и пропуски ме бива.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Имам много бележки, които да обсъдим след края на сезона.
                    И аз.

Коментар

След Зверино мисля, че недоволни няма да има

Погледнете правилниците на сайта ни, спорните моменти би трябвало да са ясни вече.

Коментар

Грешката е на съдията на старт / финала.
                        Колко пъти да ви казвам, че трябва обучение на съдиите. Сега всеки съдия интерпретира правилника според неговото виждане как трябва да бъде, и поради това изникват разни казуси. И естествено-който е ощетен се сърди, нормална реакция е.
                        На много от състезанията на които съм бил-повечето като състезател, отскоро и като съдия наблюдавам това явление. И разбира се не е приятно.

Това според мен е заради "демократичността" на веригата. Даже не на веригата, а на офроуда като спорт. Понеже сега прохождаме-това са детските болести които трябва да се изживеят. Дадена е голяма свобода за тълкуване на правилника, и инструкциите към съдиите са меко казани неточни. Разчита се на безпристрастност и мерак за точно съдийстване от всички заети в състезанието, но това е погрешно. Не казвам, че има "корумпирани" съдии, просто организаторите си мислят, че всички съдии ще действат и отсъждат според виждането на организатора(в по-голям мащаб и според виждането на хората писали правилника), но нали всички сме различни, и понеже няма единно тълкуване-всеки действа според собственото си виждане за "правилно-неправилно". В което няма нищо лошо по начало, но създава казуси които са много трудни за адекватно решаване, и се получават дразнения.

Как виждам аз начина за решаване на проблема:

Във време от годината в което много хора са свободни от ежедневни ангажименти(да речем Януар-Февруари) да се обяви курс за съдии. Два-три дни, или повече, според нуждата. Мераклиите за съдии да преминат курса, в който ще се разискват и разясняват най-различни казуси, ще се коментират промени в правилника с цел избягване на критични моменти, и в следствие на курса ще имаме 15 човека(примерно) които са подготвени да съдийставт по един и същи начин на всяко състезание. Може през годината да се направят и още едно-две обучения за съдии, ако има желаещи, или това да стане в рамките на самото състезание. Но май не е добре-самото състезание трябва да "се свири" ясно и точно, и за обучение няма да остане време, та може да е в паузата между състезанията. Важното е да се направи екип от съдии които вследствие на обучението да имат еднакво виждане спрямо ситуациите, и на една и съща зона който и да е съдия да вземе същото решение както всеки друг.
                        За тази цел ще трябва леко да се пипне и правилника, че сегашния е писан на "софийски диалект", и един от проблемите в Русе възникна точно заради това.
                        Просто пример де, не се заяждам, искам да кажа, че има много за доизглаждане.

Май е утопия, ама така го виждам аз.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

След Зверино мисля, че недоволни няма да има
                          Дано.Пожелавам го от сърце.Да не стане като 2013-та.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                            Дано.Пожелавам го от сърце.Да не стане като 2013-та.
                            Няма страшно за всеки съдия по едно чифте или като Сандокан, по 2 ножа . А за да няма сърдити състезатели, те сами ще се подписват на карнета на съдията, че са съгласни.

Сериозно сега: правилниците ще са актуални само на едно място - http://4x4extreme.bg/competitions/rules/ . Всички промени ще се правят само на тази версия за да не се разнасят няколко верисии по нета.

Коментар

Ако трябва да увеличим таксата за участие,за да се поеме обучението и разходите на съдиите/дано да има желаещи/.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ...да се обяви курс за съдии. Два-три дни, или повече, според нуждата. ... Може през годината да се направят и още едно-две обучения за съдии, ако има желаещи, или това да стане в рамките на самото състезание. ...
                                Важното е да се направи екип от съдии които вследствие на обучението да имат еднакво виждане спрямо ситуациите, и на една и съща зона който и да е съдия да вземе същото решение както всеки друг.
                                ...

Май е утопия, ама така го виждам аз.
                                Коле, добре звучи, но нали всичко е на доброволни начала. Ти сам знаеш колко ти коства едно ходене до другия край на страната, пък било то и да съдийстваш
                                А аз също съм за публично обсъждане на правилника.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X