Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    На ''Трявна 2012'' въжето ми беше в краката на навигатора. Настъпи го гумата, омота се около краката му, счупи страничното стъкло и без малко да му потроши краката. От тогава въжето си стои или намотано на лебедката, или на куките.
    Това го коментирахме още на Ивански с Таргата и Стоян.Май и с други ,които казаха ,че при траяла нямало къде да се закачи въжето.
    То за трофито е ясно ,че има ,и за траяла има къде да се закачи,например на затвореното.
    Макар,че и аз карах по гореописания начин/щот нямам още куки/ съм твърдо да се забрани въжето да е вътре в краката на навигатора.
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Още нещо.
      Забелязах ,че за първия ден Ники от Ямбол няма писан финал на затвореното +3 екстрема+написано макс.време.
      Аз лично вървях по трасето с него и съм свидетел,че си мина всички екстреми + финала, а има над 600 т по-малко .Пиша го аз ,защото той изобщо не си проверява точки и класиране в детайли по таблиците.

На мен НЕ ми е писана една лебедка от едната зона за първия ден,май има и други неточности.

Проблема е ,че или някой съдия не е написал в листа си каквото трябва или при въвеждането в софтуера се получава разминаване.

Моля и двете страни да се постараят да бъдат по-коректни !
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз също искам някой да ми дефинира ''бутнато колче''
        В правилника ясно е казано- "лежи изцяло на земята". На Арбанаси дискутирахме, че това значи да се опира в земята на минимум две точки, защото повърхността обикновено не е равна.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

На мен само едно не ми се вразва защо Георги Василев се отеглиа като прадниа от гащикаква е вратката

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov_auto Преглед на мнение
            На мен само едно не ми се вразва защо Георги Василев се отеглиа като прадниа от гащикаква е вратката
            Данчо, аз никога не се измъквам, като "пръдня из гащи"!?! Няма никаква врътка! Нали не смяташ, че аз постоянно трябва да влагам усилия за да може вие да си правите кефа?! Искам и аз да карам и правя проект за "Прото". Трябва да обърна внимание и на семейството си.
            Шампионатът е в добри ръце. Организаторите се справят добре. Толкова.
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Тъй като имам вече два предни моста,днес купих материалите и започвам новия проект:http://yellowspider.se/teknik.html

Коментар

Това чертежите на Жълтия Паяк ли са или е друга съвсем нова машина?

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                  Това чертежите на Жълтия Паяк ли са или е друга съвсем нова машина?
                  Да.На паяка са.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                    Да.На паяка са.
                    Дано всичко излезе сполучливо

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                      Още нещо.
                      Забелязах ,че за първия ден Ники от Ямбол няма писан финал на затвореното +3 екстрема+написано макс.време.
                      Аз лично вървях по трасето с него и съм свидетел,че си мина всички екстреми + финала, а има над 600 т по-малко .Пиша го аз ,защото той изобщо не си проверява точки и класиране в детайли по таблиците.

На мен НЕ ми е писана една лебедка от едната зона за първия ден,май има и други неточности.

Проблема е ,че или някой съдия не е написал в листа си каквото трябва или при въвеждането в софтуера се получава разминаване.

Моля и двете страни да се постараят да бъдат по-коректни !
                      Много въпроси докато ме нямаше.

Класирането се прави с вкарване на отделните съдийските листа в софтуера. Вече не се прави предварително обобщаване и съответно съдията на старт/финала не е отбелязал в конкретния случай. И на мен не ми беше писана една лебедка и котва на първият екстрем, видях и си я добавих. Вече ще събирам съдийските листа за да мога да ги проверявам после при въпроси. Сега листата са на едно място, а софтуерът на друго. За да е още по-ясно има си време за контестация и екипажът трябва да си провери всичко.

На Зверино няма да има затворено трасе и всеки участник ще получи по един карнет. В този карнет ще се дублират наказанията му, той ще може да си ги види веднага и проблемът ще изчезне.

Относно колчетата - в момента "бутнато" се разбира съборено на земята или счупено на две - за да е по ясно ще го поправя в правилника.

Всяка зона си има вход - и трябва да се влезе от него в зоната. (Преминаването на входната врата е задължително. - това е вратата на входа и може и да не носи точки). Ако се направи подход с колчета и ленти към входната врата няма да го има този проблем, но масово това не се прави по зоните. Отбелязвам го като грешка и ще се следи вече всяка зона да си има подход. Размерът му да е една дължина на джипа.

Оборудването на джипа: Състезателите могат да ползват лебедки, крикове, пътеки и т.н., но те трябва да са част от оборудването на автомобила (да са преминали входната врата на зоната вътре в автомобила). В конкретния случай оборудването е внесено от вън и трябва да се накаже. Само за пример, Илиян и Миро влязоха в зона на Евротраяла с разкопчана каска на навигатора и ги спряха още на 1-я метър - никакъв компромис, в техния правилник е казано ако нещо не ти е наред зоната се прекратява. Така се научаваш да си изряден.

В зоните няма асистенция, караш колкото можеш. Помощ от публиката се наказва както е описано като необявена, по простата причина, че обявена няма. Трасето на стандартен е съобразено с това, че джипът няма лебедка и може да се мине без проблем без лебедка. Ако се ползва необявена помощ от публиката или помощ за друго освен за изправяне на джип(бутане, ремонт и пр.) екипажа се наказва с отнемане на точки.

Не на последно място искам да кажа: Грубо държане, реплики към полеви съдия - също си има наказание и може да се прилага

Последно редактирано от Стоян Францов; 05-08-14, 19:23.

Коментар

Съгласен съм, но трябва да се ремонтира правилника. Аз лично не бих толерирал никакви тарикатлъци. Въпрос на десет секунди е да се свалят или сложат две пътеки, ако закрепването е направено кадърно. В зони от този тип десет секунди не са от значение, но въпроса е принципен и правилника е за всички. В противен случай останалите се чувстват прецакани.
                        Правилника няма какво да се ремонтира, трябва съдията да напише наказанието, както направиха в примера, който дадох.
                        Последно редактирано от Стоян Францов; 05-08-14, 10:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          Забелязах още неточности в правилника:

1.За зоните при Стандарт и Модифициран има по 300 точки за старт и финал. Реално те не се дават и не трябва да се дават, тъй като на старта и финала има сложени врати с точки.
                          300 точки са за старт и финал на затвореното трасе, в зоните не се дават още точки за старт и финал на зона. В правилника зоните са описани в "Допълнителни екстремни зони"

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          2."10. Здраво закрепени – акумулатори,резервоари и помощно оборудване: пътеки, джакове ,котви и др.."
                          Тази точка от правилника как може да се контролира преди старта на зоната? Защо тази точка не присъства в правилника за Стандарт/Модифициран, а само за Прото? Често се случва в зона да има изпадане най-често на пътеки, трябва ли да има наказание за това? Реално за да падне нещо не е "здраво закрепено".
                          Това е проверка преди джипът да стартира затворено трасе или зона и се прави от съдията за всички класове. Сега видях, че не е записано в техническите изисквания за другите 2 класа, но така или иначе се прави, а щом изпадат неща не се прави добре.
                          Последно редактирано от Стоян Францов; 05-08-14, 10:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                            Тъй като имам вече два предни моста,днес купих материалите и започвам новия проект:http://yellowspider.se/teknik.html
                            На Евротраяла имаше подобен прототип с мостове като твоите и много добре си вървеше.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                              300 точки са за старт и финал на затвореното трасе, в зоните не се дават още точки за старт и финал на зона. В правилника зоните са описани в "Допълнителни екстремни зони"

Това е проверка преди джипът да стартира затворено трасе или зона и се прави от съдията за всички класове. Сега видях, че не е записано в техническите изисквания за другите 2 класа, но така или иначе се прави, а щом изпадат неща не се прави добре.
                              Знам, че е за затвореното трасе, но така написано излиза, че е и за зоните.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Понеже прочетох и изтритото мнение на Иван Попов относно състезанията:

1. Кое пречи на този формат , да има по-голяма популярност и повече участници ???
                                2. Какво и кой пречи за това развитие ???
                                3. Може ли ? да се определят точките от правилника за отделния екипаж ???
                                4. Защо трябва да чакаме "шефа" да си купи гуми за каручката и след това да сме равнис по него , къде го има тоя филм ???!!!

Тук виждам само въпроси, но не е предложения или отговори, а 3 и 4 въпрос не ги разбирам.

Участниците са над 30 на състезание - не мисля, че са малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X