Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
    Факта, че отговорния за темата колега допуска свободно изразяване на мнения, ме подтиква да "злоупотребя" с търпението му, и да споделя някои виждания.
    Досега не съм участвал. /и двете джипки са недостатъчно подготвени/
    Като зрител, не мисля че съм проумял спецификата на дерзанията.
    Като четящ ми се стори, че има желание за повече класове и...... недостиг на пари.
    Решения на въпроса нямам. Имам наблюдения над подобни полупрофесионални надпревари.

Класове: Достатъчни и почти покриващи ситуацията. За неуспелите да отговорят напълно или за тези които по технически или финансови причини към момента не са се доподготвили в конкретния клас нека има малки стимули.
    "Най-добър начинаещ", "Първи с най-малки гуми", "Шампион 4Х2", "Дългото кебапче", "Разходкаджия на сезона" и все такива шеговити и симпатични награди. Това, в доста страни, и особено зад океана..... работи. Излиза се отвъд камерния състав на понякога предвидимите първенци и всеки в приятелски и закачлив смисъл и дух се счита победител.

Пари: Един от възможните източници на средства са зрителите. Под всякакви форми. Колкото повече привлечени зрители... толкова повече и рекламодатели. А как привличаме зрители? С атракция и емоции. Времето на партизанските филми поотмина и никой няма да скита по горите да търси законспирирани координати на точки за гледане. Колкото повече от надпреварата е достъпна за публиката.... толкова повече публика. Колкото повече публика.... толкова повече желаещи за изява. Колкото повече публика и желаещи за изява.... толкова повече реклама. Колкото повече реклама...... толкова повече пари.
    Сметката е проста и се надявам да не греша.

Не си мисля, че споделям новини. Просто с нетърпение очаквам състезания които ще носят имената на спонсори. Препятствия с имена на спонсори. Награди от спонсори. Спонсорски отбори дори.
    А защо не и титла "спонсор" във форума. Както има титла организатор, за хората които с труда си подпомагат развитието, нека така бъдат уважени и спонсорите... които също с труда си подпомагат.
    И това не е химера.... за справка..... по света.
    Благодаря за вниманието

П.П. Независимо че употребявам думичката "спонсор".... не я харесвам. Спомоществувател, радетел, благодетел и други подобни ми звучат по-намясто. Ма нали сме "модерни"
    колега като имаш две джипки вземи направи една за да покараш малко в някой клас.Второ като си зрител и не можеш да видиш от близо дерзанията защото такива като теб виждат само недостатъците на едно мероприятие а не виждате позитивните неща.и трето пари винаги ще се намерят за още класове друг е въпроса,че всички реват за щяло и нещяло и ако се съобразяват със всяка прищявка организаторите трябва да направят 10 класа най малко.нищо лично поздрави
    Последно редактирано от Стоян Францов; 05-03-14, 06:45.

Коментар

Айде сега, ново двайсет

Е какво искате да кажете ,че ние не се стараем да търсим средства и спонсори.Или ,че не искаме публика ,както в някои други категории на офроуда .Ами то при нас зрителят може да си изгледа почти цялото състезание на тепсия !Имаме против медийно отразяване ли и не правим нищо ,за да го получим ?!
      Честно казано ,тези съвети ме учудват,като ,че ли не гледате нашите състезания !
      Може да не сме най-добрите и да може още,но бъдете сигурни ,че го правим !
      Ако някой може и иска да помогне го направим по-добре/да осигури най-вече повече спонсори и медии/,да заповяда !
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
        Айде сега, ново двайсет

Е какво искате да кажете ,че ние не се стараем да търсим средства и спонсори.Или ,че не искаме публика ,както в някои други категории на офроуда .Ами то при нас зрителят може да си изгледа почти цялото състезание на тепсия !Имаме против медийно отразяване ли и не правим нищо ,за да го получим ?!
        Честно казано ,тези съвети ме учудват,като ,че ли не гледате нашите състезания !
        Може да не сме най-добрите и да може още,но бъдете сигурни ,че го правим !
        Ако някой може и иска да помогне го направим по-добре/да осигури най-вече повече спонсори и медии/,да заповяда !
        Тони не го вземай навътре досега се въздържах да не пиша нищо но днес изпуших вече с тези простотии тука дето ги пишат някои хора имам чувството,че нарочно пускат някоя простотия и се почва една дълга и глуповата дискусия.дайте да не обръщаме внимание толкова на такива неща сезона започва след месец дайте по ведро бе хора!

Коментар

Айде сега, ново двайсет

Е какво искате да кажете ,че ние не се стараем да търсим средства и спонсори.Или ,че не искаме публика ,както в някои други категории на офроуда .
          И какво като го направи?Кой ще стане спонсор?След време тук някой да ме обижда и да ми държи сметка.
          Ясна е работата че колкото повече даваш и помагаш влизаш в полезрението на хейтърите.Те не помнят доброто което е направено във времето.
          А дори и да го помнят това ги дразни.Но не им пречи да са ''велики състезатели'' без да са посетили и едно мероприятие.
          За помощ не говорим но поне да не пречат.От опит знам че спонсорите не обичат да ги свързват с разправии и караници.
          За днес аз си взех важна поука. И ще внимавам да не я забравям.
          Най малкото за което се сещам е това че ще се чувствам много по-добре когато троловете изпълзят от дупката.
          Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 04-03-14, 23:21.

Коментар

Чета чета и се изумявам кога някой ще каже нещо хубаво.
            Правилата са обявени по-рано.Класовете също.
            Както казва близнака "по тези правила ще се кара и всеки ще си приготви машината по тях".
            Ако не иска знае какъв е начина.
            Извинявам се на Благой за това че го цитирах като човек който би критикувал но за едно мога да му кажа не само че се познаваме а й даже сме си помагали ама айде.
            Към личните нападки в тази тема аз съм твърдо против.
            Това кой някога е бил първи или последен не умаловажава неговото участие.Нека запазим добрия тон и да сме приятели защото аз лично си спомням други грозни картинки от състезания не от този формат преди години.
            Дали идеята за траяла не е да се забавляваме участници и зрители.Всеки се цели за подиум иначе няма да е състезание.
            Та накрая хора айде да се кротнем и който иска да участва има обявени дати за петте състезания всеки може да реши каде да участва и как.
            ИМАМ САМО ЕДНА МОЛБА
            ИЗВИВАНЕТО НА РЪЦЕ от федераций и прочие да не пречат за промяна на дати,правилници и прочие.
            Предварително се извинявам на всички ако с някое мнение досега съм нагрубил или обидил.Не е било злонамерено
            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ivaka77 Преглед на мнение
              ....с тези простотии тука дето ги пишат някои хора имам чувството,че нарочно пускат някоя простотия и се почва една дълга и глуповата дискусия.дайте да не обръщаме внимание толкова на такива неща сезона започва след месец дайте по ведро бе хора!
              Ами форум е.. Няма начин..Всеки може да си изкаже мнението.. Евала, че организатори го допускат! Ако опре до мое рамо, камшик ще има! Ама щот са готини и искат на всеки да му е гот и всеки да си реди купа/грамота на секцията, или някой лев да вземе, стараят се, да угодят на всеки..
              Критиката ми е основно към организаторите, защото позволяват това, а се бъхтят като хамали.. Живи и здрави да сте!
              Имам няколко идеи и пробвах на някои места да направя нещо, относно спонсорство и отразяване в медии, но нямам отговор все още.. Утре ще се напъна!
              Лека вечер на всички, сладки сънища и до утре! Бъдете позитивно настроени!

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                Всеки се цели за подиум иначе няма да е състезание.
                Аз се целя за приятели!
                Купа, медал, грамота, накрая като отвориш шампанското се пръскате и целувате с останалите на рампата - е тва е истината!
                Живи и здрави!

Коментар

то угодия няма тука все ще се намери някой да недоволства.лека вечер и от мен!

Коментар

то угодия няма тука все ще се намери някой да недоволства.лека вечер и от мен!
                    Колега каква угодия да има?
                    Аз лични ти казах ела и участвай.Имаш избор имаш джипка.Само трябва да решиш.
                    Точно затова писах по-горе.Който има желание участва.
                    Близнака е много прав и за пореден път се обеждавам.
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Изчетох темата цялата и то много внимателно.. Ще си позволя да направя едно принципно предложение - не за тазгодишния сезон, а като тема за размисъл...

Защо не се помисли за един отворен клас, (Оупън) в който могат да се запишат всички които искат - без оглед на техническите ограничения в сега оформените класове. Да останат само изискванията за безопасност... В този клас да се кара единствено за време - печели най-бързия, независимо на собствен ход ли е минавал, на лебедка ли, или е носил джипа на гръб! Не е проблем да се направи трасе/зони с екстреми, които да отнемат предимството на един или друг тип/клас машини така, че то да бъде балансирано и сравнително еднакво трудно за всички. Така тези които искат да растат нагоре и да си сверяват часовника с батковците, ще имат възможност да го направят в директен двубой и да си направят изводите, а тези които са на ясно със себе си и моментните си възможности, ще карат в обособените класове със себеподобните си. И без това болшинството сте "ЗА" да няма парични награди - това ще освободи ресурс, за подготовката на такова трасе. Победата в този клас ще носи най-голямо удовлетворение и подобен клас, позволяващ директен двубой между всички ще движи спорта напред, а не класове с които не всички са съгласни! От гледна точка на публиката - това ще е най-голямата атракция, защото всички ще се раздават на макс (не, че сега не го правят). Пожелавам успешен сезон на всички и да го завършите живи и здрави.

Поздрави!

П.П. Вътре в този отборен клас може да има общо класиране и класиране по сега обособените класове - така и вълка сит, и агнето цяло...!

Поздрави още веднъж!
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 04-03-14, 23:47.

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                        Колега каква угодия да има?
                        Аз лични ти казах ела и участвай.Имаш избор имаш джипка.Само трябва да решиш.
                        Точно затова писах по-горе.Който има желание участва.
                        Близнака е много прав и за пореден път се обеждавам.
                        Асене ,той Ивака си кара в клас модифициран ,ако не си разбрал !

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Изчетох темата цялата и то много внимателно.. Ще си позволя да направя едно принципно предложение - не за тазгодишния сезон, а като тема за размисъл...

Защо не се помисли за един отворен клас, (Оупън) в който могат да се запишат всички които искат - без оглед на техническите ограничения в сега оформените класове. Да останат само изискванията за безопасност... В този клас да се кара единствено за време - печели най-бързия, независимо на собствен ход ли е минавал, на лебедка ли, или е носил джипа на гръб! Не е проблем да се направи трасе/зони с екстреми, които да отнемат предимството на един или друг тип/клас машини така, че то да бъде балансирано и сравнително еднакво трудно за всички. Така тези които искат да растат нагоре и да си сверяват часовника с батковците, ще имат възможност да го направят в директен двубой и да си направят изводите, а тези които са на ясно със себе си и моментните си възможности, ще карат в обособените класове със себеподобните си. И без това болшинството сте "ЗА" да няма парични награди - това ще освободи ресурс, за подготовката на такова трасе. Победата в този клас ще носи най-голямо удовлетворение и подобен клас, позволяващ директен двубой между всички ще движи спорта напред, а не класове с които не всички са съгласни! От гледна точка на публиката - това ще е най-голямата атракция, защото всички ще се раздават на макс (не, че сега не го правят). Пожелавам успешен сезон на всички и да го завършите живи и здрави.

Поздрави!

П.П. Вътре в този отборен клас може да има общо класиране и класиране по сега обособените класове - така и вълка сит, и агнето цяло...!

Поздрави още веднъж!
                        Марто ,аз лично бих оставил този клас да е приоритет на други състезания ,примерно на вашето.Вече ме мързи да обяснявам защо !А и има достатъчно други състезания ,на които се кара без класове .

Поздрави !
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

колега като имаш две джипки вземи направи една за да покараш малко в някой клас.
                          Захванал съм се. В бюджета ми си заделям средства и за зрител.

Второ като си зрител и не можеш да видиш от близо дерзанията защото такива като теб виждат само недостатъците на едно мероприятие а не виждате позитивните неща.
                          Тук съм останал леко неразбран. Споделих, че като зрител не мисля, че съм разбрал спецификата на дерзанията. Това е извинение за възможни неточности в мнението ми подиктувани от непряко участие. А кое те е накарало да мислиш, че виждам недостатъци.... не знам. Поста ми е добронамерен и се надявах да си припомним конструктивни неща, които могат да бъдат от полза.

и трето пари винаги ще се намерят за още класове друг е въпроса,че всички реват за щяло и нещяло и ако се съобразяват със всяка прищявка организаторите трябва да направят 10 класа най малко.
                          Увереността ти за намирането на пари би трябвало да успокои всички и да направи написаното от мен абсолютно ...ненужно. Радвам се за това развитие на нещата. А относно "реването на всички за щяло и нещяло"..... позволи ми да нямам право на мнение и квалификации. За всички.

нищо лично поздрави .
                          Благодаря, поздрави и на теб!
                          Последно редактирано от Стоян Францов; 05-03-14, 06:56. Причина: Нещо се оплеска с цитатите
                          GPS системи https://www.easytracking.bg/
                          Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Марто ,аз лично бих оставил този клас да е приоритет на други състезания ,примерно на вашето.Вече ме мързи да обяснявам защо !А и има достатъчно други състезания ,на които се кара без класове .

Поздрави !
                            Прочитайки мненията на всички, просто си мисля, че това е соломоновското решение на ситуацията! Опивам се да бъда полезен. Криво ми е, като гледам как се дърлят всички и то точно, когато нещата взеха да мърдат в правилната посока! Взетите мерки до момента, започнаха да дават резултати - това се вижда от прогреса на машини и пилоти през последните 2-3 години. Трасетата също прогресират като трудност, а това е най-сигурния показател за прогреса в този спорт като цяло. Миналата година успях да дойда само на Лазарово, но се искефих на макс! И на трасето, и на машините които видях, и на екипажите които ги управляват! Искрено се надявам, да се разберете и пред всички да има един много интересен и насъскан сезон!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              Ами форум е.. Няма начин..Всеки може да си изкаже мнението.. Евала, че организатори го допускат! Ако опре до мое рамо, камшик ще има!
                              Аз съм за свободата на словото, само ако се прекали трием.

Тези състезания се осъществяват основно с помощта на общините и кметствата по региони. Ясно е, че за момента други не проявяват голям интерес към подпомагане на състезанията, при все че доста опити сме правили да привлечем някой по-голям. И тази година няма да има спонсори и всичко ще опира основно до лични средства и помощ от приятели.

За съжаление Близнака е прав, никой не иска да се свързва със скандали и разправии. Помните какво направи Витан за да останат всички с горчив привкус от фотоконкурса за Зверино миналата година. Да не говорим, че и тази година е подел нова кампания, но кой ли го чете сега.

Състезанията ще стават по-добри, пък който има интерес ще дойде и ще участва.

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                              Захванал съм се. В бюджета ми си заделям средства и за зрител.
                              Можеш да се пробваш в клас Стандартен, там не ти трябва кой знае какви промени по джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                пред всички да има един много интересен и насъскан сезон!

Поздрави
                                Ще има обеден съм.Защото организаторите са се доказали (има сериозно подготвени коли)и нови участници.Бъдете живи и здрави(всичко останало ще си дойде на мястото). Хайде че време не остана Антон гласи новите изненади а те наближават.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X