Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложения за Ендурошампионат 2006.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мисля,че Митков просто се е запънал като магаре на мост
    няма такова нещо
    не съм от тия дето се запъват а и не съм настоявал чак толкоз да е само в събота
    просто казах че ми се струва че това ще улесни повечето участници

между другото тази година също си беше по два дни и от начало що годе си стояха хората и за втория ден
    НО бе така направено че втория ден нямаше стимул да стоят хората
    затова предложих да се дават някакви точки и от вторият ден
    но предложението бе отхвърлено
    освен това втория ден освен че не носеше точки то в него се допускаха да участват хора които не са записани в състезанието не са участвали първия ден не са платили такса ,свежички отпочинали което подразни много от другите участници
    та покрай тая цялата работа втория ден постепенно отпадна като програма за повечето състезатели
    дори като си говорихме предложих поне за това че е участвал състезателя втория ден да се дават на половина точки или даже просто по 2-3 точки или поне 1 на всеки който се е включил втория ден ,НО и на това никой не обърна внимание
    е нормално беше след всичко това всеки да зареже втория ден и да се прибира след първия което стана и практика в последните състезания

Коментар

Аз започвам от тази вечер, но това е правилник за 2005-та, да не направят някои изменения за тази година, като точкуването за миналата, че пак ще сме назад
      Най-добре е София да помоли Бланшар да изпрати новият правилник за 2006-та

Коментар

Да бе, видях, че е за европейско и спрях да го превеждам, макар че разликите са незначителни, а маркировки, точкуване, условия за участие са си същите, но все пак и остарял. Нуждаем се от правилника за 2006-та
        Митков, където втория ден направиха затворен кръг или друго състезание, то се състоя. Ст.Загора, Хасково, Смолян, Сопот. Съвсем друго ще е ако шампионът се определя от класация в двата дни. Тогава всеки ще си седи на задника, защото ако не кара в неделя практически отпада от състезанието.
        Хайде сега да не спорим в детайли, а да даваме само предложения! Ще решим как ще бъде, като се съберем на делегатската среща с гласуване.

Коментар

Съвсем друго ще е ако шампионът се определя от класация в двата дни. Тогава всеки ще си седи на задника, защото ако не кара в неделя практически отпада от състезанието.
          е точно това ми бе мисълта
          да има стимул за участие и втория ден
          и да бъде всичко точно и ясно
          и да участват участниците в състезанието които са си платили таксата и са участвали и първия ден

Коментар

От догодина както казах, ще се нуждаем от трасе-координатор. Нека домакините си правят трасето, но накрая човекът ще минава и ще казва: "това-да, това-не", както беше Събин за Бухово, за да се уеднаквят условията и трасетата. Особено решаваща ще е неговата дума за тестовете
            Това ще са извънаредни разходи за този "специалист" и Федерацията по ендуро ще трябва да ги поеме
            Друго. Създадената Федерация трябва да влезе във връзка със спортното министерство за да се регистрира и получи някакви средства
            Ще трябва също да се изпратят писма до WEC, спонсори и фирми, които имат интерес от реклама в ендурото. Може би Масксис няма да бъде генерален спонсор за сезон 2006. Трябва да се види кой ще е той! Въпреки, че представители на Максис сами са потърсили контакт с нас, но без организация ...
            Близнаците също дадоха интересно предложение: Да се събере някакъв начален капитал (фонд), които да стартира шампионата яко, а не мижаво и по този начин да покажем и на спонсори и на официални лица, че нещата са на високо, ако не спортно, то поне организационно ниво. А това има ли го, останалото предстои! Аз съм съгласен да съм един от спонсорите на шампионата, Близнаците - също, а вярвам ще се намерят и още желаещи от тези, които участвуват в него.
            От там нататък пък ще трябва да се наложи много строга отчетност и контрол върху перото приходи-разходи в организацията, тъй като в България повечето неприятности идват от злоупотреби със средствата Баща ми - виден икономист навремето казваше:"И най-честният човек ще злоупотреби, ако няма контрол!"
            Тези неща ще трябва да се мислят и да се действа, а не само да се дава газ и да търсим кусури. Участвувайте в административната работа, тъй като много малко хора разбират от ендуро и не можем да гласуваме управление на организацията на безхаберни псевдоспециалисти, търсещи лични облаги
            Трябва да се изкопчи и от министерството, ако не средства, то поне помещение за централа , че знаете иначе какви са наемите.
            Много неща още трябва да се премислят, Колеги.

Коментар

а така
              вече ми харесвате
              трябва да се направят тези неща
              може би е идея да дадем всеки клуб някаква не много голяма цифра нещо като членски внос
              но то и за това за да се направи пак трябва да има федерация
              да се знае на кого сме ги дали и защо

Коментар

който се наеме с това обаче от сега трябва да знае че все някой няма да е доволен от нещо и ще приказва щуротии
                че еди кой си взел пари и не знам си кво и т.н.
                щото винаги отстрани е много лесно да се говори

Коментар

Да, някакъв членски внос ще трябва да се събира
                  За да е справедлив, той трябва да е на базата на заевени участия (картотекирани състезатели). Crazy job има най-много картотекирани, ще плаща най-много членски внос. Трябва да се разбере, че голямата цел е и голяма отговорност, а без пари нищо не става!
                  Трябва да се направи и арка за състезанията, която да се носи по стартовете и на нея да стоят имената на всички спонсори. И без такива , като: "Дайте да вземем арка от Ред Бул щото е красиво" - а те и стотинка да не дадат за спонсорство Поради тази причина, трябва да си имаме собствена арка и стена за награждаване и на тях логата на всички спонсори.
                  Ако на никой не му се занимава, можем да ги направим тези неща в Стара Загора за първото състезание, но ще обявя сумата на проекта предварително и ако има по-добри предложения, нека се направят там. Имайте предвид, че това ще е разглобяема конструкция, която няма да е евтина, но ще ни трябва задължително, ако искаме да имаме авторитет.

Коментар

Калин каза Не си спомням да съм давал такива предложения.За кое по-точно говориш???

Мисля,че вече цяла година "каним гаджето на кафе" и е време вече да станем по-сериозни. Не разбирам много защо е този спор?Цяла година се състезаваме в събота.Не познавам някой който в неделя е на работа.Щом в събота можеш да си там,какъв е проблема за неделя??Дори когато се ходи на някаква екскурзийка,да се гледа някое състезание от другите шампионати и т.н. пак е за целия уикенд-събота и неделя!Мисля,че Митков просто се е запънал като магаре на мост да защитава идеята просто защото вече я е дал. Това е много по-лесно,по-практично и по-близо да аматьоризма от колкото дистанцията да става 150км.И купона е много повече когато всичко е два дни!?

край на цитата

Значи май аз не съм чел внимателно,извинявай не визирах твое мнение.

Колкото до дните-хора разберете че за над 200 км отдалеченост си отиват направо 4 дни,както каза ММ.По-добре да направим едно по-серизно каране в събота,а в неделя който иска.Иначе за самото състезание ако искате и 4х50 км направете.Върху идеята Профи-Аматьор също би могло да се помисли.[/quote]
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                      От догодина както казах, ще се нуждаем от трасе-координатор. Нека домакините си правят трасето, но накрая човекът ще минава и ще казва: "това-да, това-не", както беше Събин за Бухово, за да се уеднаквят условията и трасетата. Особено решаваща ще е неговата дума за тестовете
                      Това ще са извънаредни разходи за този "специалист" и Федерацията по ендуро ще трябва да ги поеме
                      Друго. Създадената Федерация трябва да влезе във връзка със спортното министерство за да се регистрира и получи някакви средства
                      Ще трябва също да се изпратят писма до WEC, спонсори и фирми, които имат интерес от реклама в ендурото. Може би Масксис няма да бъде генерален спонсор за сезон 2006. Трябва да се види кой ще е той! Въпреки, че представители на Максис сами са потърсили контакт с нас, но без организация ...
                      Близнаците също дадоха интересно предложение: Да се събере някакъв начален капитал (фонд), които да стартира шампионата яко, а не мижаво и по този начин да покажем и на спонсори и на официални лица, че нещата са на високо, ако не спортно, то поне организационно ниво. А това има ли го, останалото предстои! Аз съм съгласен да съм един от спонсорите на шампионата, Близнаците - също, а вярвам ще се намерят и още желаещи от тези, които участвуват в него.
                      От там нататък пък ще трябва да се наложи много строга отчетност и контрол върху перото приходи-разходи в организацията, тъй като в България повечето неприятности идват от злоупотреби със средствата Баща ми - виден икономист навремето казваше:"И най-честният човек ще злоупотреби, ако няма контрол!"
                      Тези неща ще трябва да се мислят и да се действа, а не само да се дава газ и да търсим кусури. Участвувайте в административната работа, тъй като много малко хора разбират от ендуро и не можем да гласуваме управление на организацията на безхаберни псевдоспециалисти, търсещи лични облаги
                      Трябва да се изкопчи и от министерството, ако не средства, то поне помещение за централа , че знаете иначе какви са наемите.
                      Много неща още трябва да се премислят, Колеги.
                      Досега несъм изрязявал мнение в темата, просто четях най-внимателно изказванията на всички досега. Мисля че това мнение на Жоро е много много стойностно и определено трябва да се обмисли и да се задействат нещата около федарацията. Преди Събин беше споделил че задейства нещата около нея, но незнам докъде е стигнал.
                      Истината е там че без федарация никоя няма да ни обърне и капка внимание а в крайна сметка колкото и грубо да звучи всичко опира до спонсори и пари пари пари .....
                      нямаме ли необходимите средства и представителен орган (федерация) каквито и правилници да измисляме, каквито и наредби да си правим, те си остават за самите нас и по никакъв начин няма да спомогнат за по-голяма публичност на спорта. Доколкото знам има и програми на спортното министерство по които се кандидатства с проекти и оттам може да се отпуснат допълнително пари когато хората видят че се твори нещо в реалност.

....и всички които имат връзки и познати тук-и-там (в България и извън нея) да се хващат в ръце и да помагат
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

....и всички които имат връзки и познати тук-и-там (в България и извън нея) да се хващат в ръце и да помагат
                        кофтито е че като няма федерация ида искат няма как много много да помогнат

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                          Ще решим как ще бъде, като се съберем на делегатската среща с гласуване.
                          Ако говорим за зимната среща...веднъж намекнах,че на тази среща се съмнявам да се вземат стойностни решения!Присъствал съм на подобни срещи(е не на ендуро разбира се).Просто купона и празните приказки преобладават.Мисля,че и там така ще се получи просто защото прекалено много хора прекалеено много неща искат да си кажат,не са се виждали отдавна...И също:
                          много малко хора разбират от ендуро и не можем да гласуваме управление на организацията на безхаберни псевдоспециалисти
                          това звучи досто грубо вмъкнато в този контекст,но идеята е,че всъщност тук добре си обсъждаме,спорим...има "ташаци",хубаво.Но важните и отговорни решения трябва да се вземат от определен кръг хора които СТАВАТ ЗА ТОВА.Това вероятно ще е някакъв вид управителен съвет,за който веч беше споменато всъщност.Това трябва да са хора които всички намираме за кадърни и на които се доверяваме.
                          Та на тяхно събрание трябва да се работи по гореизброените проблеми и предложения.

На какъв етап е работата по въпросната федерация между другото??(Кого трябва да попитаме?)
                          К. Кулев

Коментар

Делегатска ще е все още, тъй като няма още Управителен съвет, Калине! То всъщност е същото, но като се направи събрание, регистрира федерация, тогава вече ще е легитимен УС. За регистрацията на федерацията ще се иска протокол от общо събрание, програма и гласуване за този, за онзи. След състезанието в Шумен ще трябва да побързаме с всичко това, че няма време
                            Всичко може да се направи и фиктивно, но после ще се появят съмнения в легитимност. Друго е да се обяви, а вече който желае той да идва, но сме длъжни да го направим за да няма мърморещи и обидени
                            Затова първото, което трябва да направим е проектопрограмата.
                            Събин се зае да подготви документите, но не знам до къде е стигнал.

Коментар

Ако говорим за зимната среща...веднъж намекнах,че на тази среща се съмнявам да се вземат стойностни решения!Присъствал съм на подобни срещи(е не на ендуро разбира се).Просто купона и празните приказки преобладават.Мисля,че и там така ще се получи просто защото прекалено много хора прекалеено много неща искат да си кажат,не са се виждали отдавна...И също:
                              за съжаление калин е прав
                              за това давайте да правим тая федерация и тогава в управителния съвет ще се решават подробностите

Коментар

Митков, ами к'во стана с проектоправилника
                                Програмата не е толкова важна! Там се залагат директиви, насоки за развитие и общо взето бля-бля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X