Като си правих статията, забелязах, че нещо не ми е ясно - втория ден на състезанието на трето място беше награден Александър Малинов, а в класирането и в ранглистата е Митко Драганов. На какво се дължи това разминаване?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Национален шампионат Ендуро - 2005
Свий
X
-
До сега минаха 3 кръга от шампионата по ендуро. Супер!
И на трите състезания с Митков бъркахме маркировката, но успявахме да стигнем до финала. За наше съжаление на Хасково пропуснахме и контрола
Та затова искам да предложа някои правила при маркирането на трасето и наказанията при пропуснати контроли:
1. Да не се допуска маршрута на трасето на отиване да съвпада с връщането. Тоест да няма места където да се минава по два пъти в една и съща или в различни посоки.
2. Там където маршрута сменя посоката си да се маркира със стрелки, а пътя в невярната посока да се прегражда с найлонова лента. Тва за лентата ми се върти в главата от много време и мисля, че ще бъде от полза за всички участници – минеш ли найлонова лента значи трябва да се върнеш, дори и да не си видял стрелката. По този начин мисля, че ще се избегне да се обикаля по грешна маркировка.
3. Когато се кара по път или пътека които нямат разклонения, може да се слага по-рядка маркировка,примерно на 500м за улеснение на организаторите.
4. Наказанията за пропуснати контроли да бъдат примерно за една пропусната контрола 60мин. за две пропуснати контроли 180мин. и за три пропуснати контроли дисквалификация (!?)
. Ако на някой му се виждат много – да кара по-внимателно. Не е нормално според мен хора които са пропуснали 2 контроли да са по-напред в класирането от тези които имат събрани всички контроли.
2010 CRF 250 R
Коментар
-
До сега минаха 3 кръга от шампионата по ендуро. Супер!
И на трите състезания с Данчо малко бъркахме маркировката, но успявахме да стигнем до финала. За наше щастие и на Хасково не пропуснахме контрола!
Това значи, че ако се внимава, може да се финишира и със всички контроли
Това пък му е интересното на ендурото - ориентирането и съответно - губенето. Хайде иначе да си намерим по един черен прав път и да караме яко по него до финала, та да нямаме неприятности.
На края на сезона ще се съберем, ще обсъдим всичко и ще приемем общи правила, но нека не правим всичко много лесно, че състезанията ще изгубят от чара си
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар