Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект MZ ES 250 Doppelport

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Еххх, младост, младооост

Старите мотоциклети идваха с помпи за помпане на гумите. Както и старите велосипеди.

Предполагам де
    Правилно, правилно
    И мястото и е под резервоара...

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
    Стискам палци, да не го ожулиш докато го събираш!!!

Поздрави

п.п. С удоволствие бих присъствал на първото му палене в този негов нов живот.
    В интерес на истината това с неожулването се оказа невъзможно. Никога не съм предполагал колко често ще бъде ползван инструмента чук при събирането на мотора. Даже големия чук
    Последно редактирано от Димо; 28-08-12, 18:23.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

• От: Проект MZ ES 250 Doppelport

Силно съм впечатлен от подхода ти при възстановяване на мотоциклета!И аз съм педантичен,но не мога да се сравнявам с теб.Респект и успех!

Коментар

Дааа, като гледам всичко това ми идва само "българската" дума ЕВАЛЛА !! Наистина респект !!!!!
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Браво Димо. Нямам търпение да го видя събран целия. Струваха си усилията да се съживи нещо с толкова история през всичките години.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Еххх, младост, младооост

Старите мотоциклети идваха с помпи за помпане на гумите. Както и старите велосипеди.

Предполагам де
            И аз имах такава помпа на симсонката едно време, ама си викам чак пък до толкова ли ще се възстановява. Даже още се търкаля някъде из нас, мой никога не е стояла в мотора де, но надали е същата като на МЗ-та.
            Кольо Динев

Коментар

Нямам думи...

Само да попитам - гледам биелата и се чудя това "кривване от правия път" ли е (майтапче) или на Допелчето буталният болт лагерува не във втулка, както е при всички МZ-и до 1967-а преди ES 175/2 -250/2 ?

С нетърпение очакваме финалните щрихи!!!

Поздрав!

Коментар

Благодаря ви за подкрепата.

@DEYAN IYI-Хех, набито око. И Допелпорта е с втулка при буталния болт. Ще говорим за двигателя после, но отсега да е ясно - Никакво кривване от правия път

@Бойко скоро ще го видиш събран целия.
                Последно редактирано от Димо; 29-08-12, 19:29. Причина: правопис
                ______2
                Е = MZ

Коментар

С нетърпение чакам да почне да придобива вид на мотор Най-трудното е минало вече. Поне оттук нататък се гради, а не като в началото само да разпиляваш и да се отчайваш от поредния дефект или немарливост Вярвам, че ще стане като нов и се надявам да го видя на живо някой ден

П.П. Като го завършиш сложи му 2 найлончета на седалките

Коментар

Първо, както беше казано по-нагоре ЕВАЛА, но ако и след целия този труд отидеш до Германия, не си заслужава телето

Коментар

Димо рече:
                      Съвсем немаловажен детайл е това, че някои части трябваше да бъдат закупени на търгове в e-bay и поради нулевият ми опит, с тази отговорна задача се зае Tramp - напълно безкористно надявам се
                      Tramp, като специалист по виртуалната търговия, международните комуникации и трансфери успя да спечели поне 15 битки за ключови части в неравна борба с "озверели" германци ... Няма да забравя каква радост беше спечелването на помпата в борба със 17 кандидата. Засега говори само за кайсиева ракия но допускам, че в крайна сметка ще трябва да му дам едно кръгче
                      Не искам кръгче- аз не съм мотоциклетист- ще се радвам да те гледам как ти си бръмчиш с МЗ-етя.
                      Ще чакам търпеливо кайсиевата ракия, но да знаеш, че стига ми на мен тая награда, да "видя" сълзи в немските очи, след спечелване на търга в последната секунда. Представях си, как треперещи, потни, швабски ръчички с черно под ноктите се протягат към някакъв важен чарк...и ето идвам аз на бял кон и отнасям нежната помпа към гаража на Димо, а зад гърба ми се чуват само сподавените ридания на чист швабски.
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Недей да лъжеш!
                        Знам за една мечта .... която не е свързана с кайсиевата ....
                        А ... и сам ли ще си я поркаш?

P.S.
                        Димо ... умирам да видя "добичето" на живо!!
                        И снимка ще си направя до него ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз пък чакам да дойде във Виена ... да направим почетна обиколка на Kaertnerring той с MZ-то ... аз до него с моята талига ... и да го снимам

Мой ред е да черпя ребра!!! Не съм забравил , така , че като идвате насам свиркайте!
                          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

От доста време не съм влизал във форума и малко се бях откъснал.С голям интерес изчетох цялата тема.Много впечатляващо.Поздравления.Тази тема може да служи за вдъхновение на всеки,заел се с не леката задача да възстанови машина оттдавна спряна от производство.

Коментар

Много интересно , особено за младото поколение като мен ще чакам да го видя в готов вид, доста мъки си видял къде рязано къде счупено , но важното е , че имаш желание и резултата е видим. УСПЕХ!
                              Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Изпуснал съм важна тема!Не я бях забелязал тази тема,пропуснал съм много!От снощи,прелиствам по страничка,две и чета с голямо удоволствие!Успех,за напред,малко остава,дотук,става перфектно!Това се нарича реставрация...в пълния смисъл на думата!!!Поздрави колега,Момчил!
                                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X