Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Кви да е инструменти на старо? Нали ще си вадиш хляба с това?

Освен това, ако не е на оживено място, разработването ще е дълъг процес, и ще се разчита на предаване кой/къде/как от уста на уста. Това значи ограничен кръг клиенти за доста дълъг период от време.

Подемника до някъде може да се избегне с подходящ за целта канал. По-евтино е, стига да е възможно да се изпълни на конкретното място.

Щом ще е тунинг, това предполага железа. За железа трябва поне телоподаващо, тръбогиб, желателно пясъкоструй, компресор (желателно голям), пистолет за боядисване, бормашина - ръчна, бормашина - колонна, или поне стойка за ръчна, голям и малък флекс.

Мисля си че тия неща может да се набавят за към 3000.

Гедоре - възможно по-голямо, гаечни ключове, нестандартни битове и накрайници, желателно преса - ръчна, стяги, менгеме.
    И още, и още....

Да ги закръглим на 5000, като за начало.

ПП: Крикове - поне два. Стойки - поне 2...

...ако ще се работят и тоци - там е вече манжда с праз, ако искаш всичко да е както трябва.

ППП: И шлайф машини - ръчни. Полир машина...
    Последно редактирано от sparkybg; 18-10-09, 14:22.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Кви да е инструменти на старо? Нали ще си вадиш хляба с това?

Освен това, ако не е на оживено място, разработването ще е дълъг процес, и ще се разчита на предаване кой/къде/как от уста на уста. Това значи ограничен кръг клиенти.

Подемника до някъде може да се избегне с подходящ за целта канал. По-евтино е, стига да е възможно да се изпълни на конкретното място.

Щом ще е тунинг, това предполага железа. За железа трябва поне телоподаващо, тръбогиб, желателно пясъкоструй, компресор (желателно голям), пистолет за боядисване, бормашина - ръчна, бормашина - колонна, или поне стойка за ръчна, голям и малък флекс.

Мисля си че тия неща может да се набавят за към 3000.
      Да, на старо!
      Зависи какви машини ще купуваш.
      Една реклама по надлежния ред по форумите и си известен. Иван Попов го намерих чак в Самоков. Сервизът на Боби с подобна цел е зад околовръстното. За конкретни цени и втулки не знам.
      Без подемник не си го представям. Към 2 К е май, имаше обява наскоро.
      Просто предлагам оптимизация, всеки си решава дали е сериозно.
      Нека да са 5000. Не, 10 да са! За половин година и си напред с инвестицията при минимален риск! За Витарата ми дето я карам от дъжд на вятър изръсих повече!
      п.с. малък струг е добре да има. Предлагам да се дадат парите на опитен човек, а не на рентиер.
      Последно редактирано от Rabin; 18-10-09, 14:30.

Коментар

За подемник се разтършувах. 4 тонен двуколонен италиански подемник продават за 5000лв. В неизвестно състояние. Това е и цената, за която аз бях чувал.

За четириколонен, какъвто е правилния, хич не ми се и мисли.

Сега очаквам да ми кажеш какво от нещата, дето се вършат на подемник, не можеш да свършиш на канал? Поне аз не се сещам за такова. То е ясно кое е правилното, но все пак човека сега започва, и се търят икономии, поне на първо време.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          За подемник се разтършувах. 4 тонен двуколонен италиански подемник продават за 5000лв. В неизвестно състояние. Това е и цената, за която аз бях чувал.

За четириколонен, какъвто е правилния, хич не ми се и мисли.

Сега очаквам да ми кажеш какво от нещата, дето се вършат на подемник, не можеш да свършиш на канал? Поне аз не се сещам за такова. То е ясно кое е правилното, но все пак човека сега започва, и се търят икономии, поне на първо време.
          При тая цена канал на първо време!

Коментар

До тук ... 10 000 вече май не ми стигат ....
            А по-гадното е, че ги нямам кеш ..... и трябва да ходя до банката .....
            Потребителски не давали .... вече ....
            Ако ипотекирам панелката.... жената ще ме убие ..... за развода е ясно.
            Ама даже и това не мога да направя без нейно знание.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              До тук ... 10 000 вече май не ми стигат ....
              А по-гадното е, че ги нямам кеш ..... и трябва да ходя до банката .....
              Потребителски не давали .... вече ....
              Ако ипотекирам панелката.... жената ще ме убие ..... за развода е ясно.
              Ама даже и това не мога да направя без нейно знание.
              Продай джипа на мен! Тва майтап.
              Мисля, че с 5-10К може да отпочнеш от нейде. Закъсал сервиз ще го изкупиш за без пари. Из провинцията има такива, казвам ти от личен опит. На ЛС ще ти дам конкретен адрес ако си фен.
              Последно редактирано от Rabin; 18-10-09, 15:02.

Коментар

Не забравяйте човешкият фактор, едно хоби превърнеш ли го в професия, значи е заминало в 90% от случаите.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Продай джипа на мен!
                  .........................................................................
                  Добре, ама кой от четирите или колата?
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Добре, ама кой от четирите или колата?
                    Аха, ясно! Кви ипотеки те гонят тогава? Проблемът ти е нулев.

Коментар

Тъй си и знаех! Пари бол, няма кой да бачка Затуй виждам зора да намеря читав майстор и чакам на опашка. И ако го намеря кихам яко!

Коментар

Задължително трябва да има и пароструйка, стенд за реглаж, машина за монтаж и демонтаж на гуми, баланс и други дребни неща.Всичко това ако се купи плюс горе посоченото си става сериозна сума.Трябва ти и добри майстори които знаят какво правят, а те ще искат и добри заплати които трябва да взимат редовно всеки месец или ще напуснат и така ще си сменяваш работниците постояно, а това не води до нищо добро.
                        LZ1NBN

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          "Идеалният сервиз за джипове"
                          Това е целта. Залитането към разсъждения "как Кънчо да си направи по-евтин сервиз" е неспазване на условието на задачата.

Коментар

Местоположението на джипа трябва да е в средата на България, за предпочитане в някое по-малко градче, където наемите и работната заплата не са толквоа големи. Има пустеещи ТКЗС-та идеални за целта, с дворове и канали. За да е идеален, трябва да е лесно достъпен. Приема се, че като "идеален" всеки ще предпочете да отиде при Кънчо, защото е наясно със всичко и има всичко необходимо. В кризисни времена си има и своето предимство. Освен това ловците и рибарите не са съсредоточени основно в София, Пловдив или Варна.
                            Последно редактирано от musovir; 18-10-09, 18:04.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Организационно: Чакайте сега да се разберем .
                              Кънчо е млад специалист, току що завършил, с перфектни познания.
                              Благодарение на тях, той е кандидатствал за работа във фирмата "ТърчиЛъжи - ООд " - с чуждестранно участие. Шефа на фирмата е чужденец Свалко Женкович, с неизвестен Хърватско Гръцки произход, главният счетоводител е г-н Неможльо Стипциев.
                              Благодарение на своите умения Кънчо е назначен на средна мениджърска длъжност с пряк шеф, фърст лайн менаджер г-н Посерко Смрадливков, и подчинени госпожица Умивка Подложкова и господин Подлизурко Подмазвачев.
                              Супервайзор във фирмата е господин Доносников.
                              Кънчо се себераздава срешу оскъдна заплата и копнее да излезе от фирмата и да започне собствен бизнес.
                              Първоначалните инвестиции, очевидно ще бъдат с кредит от банка "Недоверие " с главен изпълнителен директор господин - Тома Неверни.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 18-10-09, 17:19.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

2-колонен подемник до 2 тона-2000 лв втора ръка.В сервиза,където работех 8 год има 2.Втулки са правени 15-20 пъти,изкарват много.В подемниците има работна и резервна,няма опастност от изпускане,ако се следи.Подемника е вдигал Реиндж Класик с V-образния мотор-никакви проблеми.Задължително гаиковерти,секач и ножовка на въздух-спестяват МНОГО време.Ако има песъкоструи,трябва наистина голям компресор.
                                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X