Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Организационно :
    Разбира се Кънчо ще иска да купи машините и оборудването на изплащане.
    За целта ще трябва да влезне в договорни отношения с Акционерно Дружество "Лизинг Шибинг" или прекият му конкурент АД "Преебанц лизинг ", както и дъщерната "ЕбингЛизинг" или гръцката лизингова компания "Натъртакис прехебакис". Този избор предстои пред горкия Кънчо, вероятно след около 1 месец, 60 листа сметки, 1500 цигари, и две абсолютно безкористни гаджета за по 200 Евро.
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 20-10-09, 11:41.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Вземи Кънчо и ела да пием по кафе. Или аз като дойда в София ще си поговорим. Бизнес проекта е най-малкия проблем. Или най-добре прати Кънчо при Влади. При мен мащабите са по големи и няма да се добие реална представа.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Вземи Кънчо и ела да пием по кафе. Или аз като дойда в София ще си поговорим. .
        Тука тука, се развива виртуалната драма с бизнес проекта на Кънчо.
        Целта е взаимно да се обучим, как се прави добре обмислен детайлен и изчерпателен проект за Бизнес Начинания с произволна насоченост.
        Ако бяхме в БГМама, бизнес проекта щеше да е за плетачни машини и малка фабрика на ...Къна .

Така че моля пишете тук !!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
          С написаното попадате под ударите на чл. 127 от НК!
          мЪлчи,мЪлчи

Коментар

Дали не е време пак да уточним кой точно е Кънчо, какво знае и какво може?
            Продължавам да твърдя, че няма как да си добър мениджър само с чисто теоретични познания. Най-малкото няма как да си направиш сметките правилно. Оня стар лаф за сметките и кръчмаря не е случаен.
            Няма и как да оцениш един майстор само на приказки. Всички знаете, че когато си говорите с грамотен човек, се разбирате с няколко думи и някак веднага става ясно кой колко е "в час".

Относно това има ли въобще място за още един сервиз - ами има. Въпроса е като литне Кънчо директо нависокото да се претрепе. Или както казах и по-горе, да не го опандизят и да не го бият много.

Ако съм схванал правилно, то наш Кънчо е прясно завършил екземпляр, който (както казваше един колега от ТУ-Пловдив) "Може да изчисли джипа, но не може да го направи". Главата му е пълна с добри идеи, все още помни математиката и може да се справи с изчисление на сложна лихва, но как да прецени кое CO ще му трябва за сервиза? На магазина има за 300лв, има за 2300 има и 25000? Дали да купи обурудване на Facom или Fuckom? Ако Кънчо не е идиот, опираме до консултант. Даже до няколко - коя е по-добрата оферта за баланс-машина?
            Съвсем отделна бира е електронното обурудване (ще го има или не?). Дъртата витара минава и със автотеста, но какво ще правим с Мавърика на съседа? Иска си четец, а той пущината, дали е същия като за Новата Фронтера? До тук нищо невъзможно, но шанса Кънчо да се набута мъжката е повече от добър. Съвсем отделен въпрос е кой ще работи с това обурудване.

Има ли Кънчо зад гърба си споменатите от Влади333 стругар (като минимум), фрезист, тенекеджия? Или ще купи струг и абкант и ще наеме добър стругар? Не се заяждам, аз бих си задал този въпрос. И знам отговора за себе си, но аз не съм Кънчо.

И да уточним: кой ще огледа Витарата на Rabin в неделя следобед?

и така: на какво ще се хвърли Кънчо? Какви дейности, с какво обурудване, с колко човека?
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Въпроси:
              Как ще се нарича търговската марка на Кънчо и ще я развива ли с реклама, или?
              Ще бъде ли оториз. п-л на примерно Вромос, Гладиатор и т.н.т. или ще е нова звезда на небосклона?
              Ще може ли да му ползвам името, за да си отворя малко сервизче под крилото на Големия Кънчо, като съответно отговарям на някакви условия /пр. имам място на в инд. зона на среден град и 30-40 % от необх. сума за изграждане и оборудване на сервиза/ и плащам франчайзинг?

Съвет: Ако Кънчо иска да спи спокойно да не се захваща с глупости, защото ако в 02 часа контактора на лебедката ми не включи дори и по моя вина пак ще прозвъня всички негови и на служителите му телефони, и ще вдигна по тревога сервиза му, т.к. сутринта ще ходя на лов и не мога да се излагам пред колегите, с които съм пил до преди да затъна.
              Както казват за разликата между работодател и експлоатиран р-к последния работи маx 8 часа а първия мин. 24
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                ...
                Съвет: Ако Кънчо иска да спи спокойно да не се захваща с глупости, защото ако в 02 часа контактора на лебедката ми не включи дори и по моя вина пак ще прозвъня всички негови и на служителите му телефони, и ще вдигна по тревога сервиза му, т.к. сутринта ще ходя на лов и не мога да се излагам пред колегите, с които съм пил до преди да затъна.
                Както казват за разликата между работодател и експлоатиран р-к последния работи маx 8 часа а първия мин. 24
                Koлко пъти си будил майстора си в 2 през нощта? Ай нЕма нужда!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Koлко пъти си будил майстора си в 2 през нощта? Ай нЕма нужда!
                  Аха, питай ме мене дали е "нема нужда". Чак в 2 сутринта не са ми звъняли, но в 11 вечерта се е случвало, това го писах по-горе за спешните случаи. Като се поразрастне работата и почти всяка седмица има някой за спасяване. И кога е лято - бива, за зимата не ми се припомня. Това беше една от причините да зарежа сервиза. Не основна, разбира се, но все пак причина.

Като ти спре пред вратата някой, на който чирпанските майстори докато са оправяли скъсаното гърне, са му потрошили датчика за маслото и мотора е на дроб, а човека с 2 жени в колата и се опитва да се прибере до Варна, какво правиш? Или в случая с нашия виртуален Кънчо, какво прави той? Може и да не съм прав, но прибирам колата в сервиза, правя оглед, казвам на човека, че работата е твърде дебела за събота вечер (сещаш се, че няма от къде да му извадя нито всички части, нито нов двигател по това време), карам го до гарата и го товаря на следващия влак за Варна. След което по най-бързия начин решаваме проблема. И това не е единичен случай.

Мисля, че НикНиколов имаше предвид "спокоен сън" от друга гледна точка - да няма залитания към данъчни нарушения, крадени коли и прочее "интересни" начини за по-бързо забогатяване.

Лично съм си патил и от другата крайност - служебната кола дреме 2 месеца в сервиз, уж най-добрия (според собственика, който обяснил на тогавашния ми шеф, че видите ли, от 40 години се занимавал само с ремонт на Пежо), ремонта излезе малко по-скъп от самата кола и най-интересното - колата съвсем буквално се разпадна на 20тина километра пробег. Звъним в сервиза (при това в ранния следобед, а не в 2 сутринта) и получаваме в отговор директно отсвирване!
                  А сега някой да познае каква реклама сме му направили на тоя същия сервиз и дали ние или някой от познатите ни е стъпал там?

Е, Кънчо? Как се процедира с гаранциите? И каква е политиката за извънредни ситуации? Щото Рабин все още се чуди кой да му погледне джипа в неделя следобед, а ако не остане доволен, не се знае какво ще разкаже тук, където се събират 70% от евентуалните ти клиенти... и това е пак проява на милост, щото тъкмо този колега е търпелив и разбран, можеше и някой нервак да посоча
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За разказване имам да разказвам и не само тук за една гумаджийница, де що има форум ще ги очерня ако ПАК ме отсвирят, както опитаха на място.
                    А за късните часове, Тефчо... щото си печен и не си ги върнал. Има пътна помощ, има платени паркинги, има таксита.
                    п.с. За джипа май ще си го правя сам, че кризата почука и на моята врата! Ще забогатея със свободно време!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      ще наеме добър стругар
                      Добър стругар за под 1500 лева заплата много трудно се намира.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        ....Така че моля пишете тук ....
                        Добре де, хайде да обърнем плана с главата надолу, Кънчо е "мек кардан" или става такъв, старите "амбреажи" му гласуват доверие и му отпускат 1 млн. и той купува земя (фалирано/ло заводче) строи на 20 дка. голям сервиз с паркинг и т.н, по метода проба/грешка назначава и маха "бачкьорите"....ясно е че ще има недоволни клиенти и пре....ани коли, но ако има ресурс и манталитета да си плаща, че и с лихвите, за 2г. трябва да занули резултата, и след още 2, да почне да носи дивиденти на "амбреажите" в АД-то....тогова няма да е баш едноличен чорбаджия,може и да се окаже емоционално обвързан с някой стар чичко, и жени да не го влечат повече..... ама нали въпроса е да си намери купанЯ с блажнЯч и да блажи по малко
                        Не каза до къде да разтягаме морала и хъса на Кънчо
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Aйдее... къде отидЕ! Темата я имам за сериозна, мани ги тия "алтернативно сексуални" да не ни пратят у коша!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Aйдее... къде отидЕ! Темата я имам за сериозна, мани ги тия "алтернативно сексуални" да не ни пратят у коша!
                            Тогава "Части фондове за рискови инвестиции" (за мен са се "меки"), но обикновенно не изсипват пари ей тъй, а те правят управляващ съдружник и т.н. ....на финала пак
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Тогава "Части фондове за рискови инвестиции" (за мен са се "меки"), но обикновенно не изсипват пари ей тъй, а те правят управляващ съдружник и т.н. ....на финала пак
                              нЕма се навие наш Кънчо, поне доколко го виждам. Може да си наеме някой истински...

Коментар

Организационно :
                                Вече установихме, каква е рамката и броя ремонти, на които може да разчита Кънчо.
                                В момента установяваме какво повече може да предложи новозамисленият сервиз , по отношение със съществуващите.

Предстои да уточним колко пари приблизително се дават в България годишно, за ремонт и тунинг на Offroad автомобили.
                                Предстои да уточним, колко пари потенциално биха се дали, ако имаше перфектно сервизно обслужване ?
                                Или казано с други думи, какъв процент от колегите са приоготвили джипа, стискат парите, но просто не виждат разумна алтернатива.
                                След това едното знаменател, другото числител и можем да проверим какво е съществуващото налягане в сантиметри, от пачки 20 левки, върху ремонтния бизнес на джипове в България.

И как няма кой да ни вземе парите !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X